ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

2024 Yılı Ocak-Haziran Dönemini Kapsayan İl İstihdam Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

 

31 Temmuz 2024 04:20
2024 Yılı Ocak-Haziran Dönemini Kapsayan İl İstihdam Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

İşsizliğin giderilmesi, istihdamın artırılması, çalışma hayatındaki sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü 2024 yılı Ocak-Haziran Dönemini Kapsayan İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Seddar Yavuz başkanlığında yapıldı.

2024 yılı Ocak-Haziran dönemi özel sektör işverenlerinden gelen talepler sonucunda 8.374 kişi işbaşı yapmıştır.

2024 yılı Ocak ayından bu güne kadar 108 İşbaşı Eğitim Programı ve 2 Mesleki Eğitim Kursu açılmıştır. Bu kurs ve programlardan toplamda 532 katılımcı yararlanmaktadır. Ayrıca Kadın İstihdamında Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) kapsamında toplam 14 projeden 33 katılımcı yararlanmaktadır.

2024 yılında İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri kapsamında 18.331 kişi ile bireysel görüşme yapılırken, 4.160 İşyeri ve 29 eğitim kurumu ziyaret edilmiştir. İş kulübü ve Meslek Danışmanlığı faaliyetleri kapsamında 4.240 kişiye meslek seçimine destek, iş arama becerileri, özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri alanlarında eğitimler verilmiştir.

Toplantı, Vali Seddar Yavuz’un İlimizde çalışma hayatı ve istihdam konusundaki olanakların geliştirilerek, özel sektörle devamlı işbirliği halinde çalışılması yönündeki talimatlarıyla sona erdi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.