ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

ULAŞIM KORDİNASYON MERKEZİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

27 Ağustos 2024 22:17
ULAŞIM KORDİNASYON MERKEZİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), paydaş kurum temsilcilerinin katılımı ile 27 Ağustos Salı günü toplantısını gerçekleştirdi.

UKOME toplantısı 27 Ağustos 2024 Salı (bugün) Malatya Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu’nda Genel Sekreter Yardımcısı Nusret Mum Başkanlığında yapıldı.

Fırat Toplantı Salonu’nda yapılan UKOME toplantısında gündemde yer alan bazı maddeler görüşülerek kabul edilirken bazı gündem maddeleri ise alt komisyonda görüşülmek üzere ertelendi.

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odasının teklifi uygun görülmedi

Gündem maddeleri arasında yer alan S Plaka Personel ve Öğrenci Taşıma fiyatlarının yüzde 50 oranında artırılmasına yönelik Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odasının teklifi, Temmuz ayında yapılan yüzde 40 zam ve diğer illerdeki artışlarda göz önüne alınarak uygun görülmeyerek oy çokluğu ile red edildi.

Turgut Özal (Beylerderesi) Viyadüğü 21 gün süreyle bakım onarıma alınıyor

Gündem dışı olarak gündeme alınan Turgut Özal (Beylerderesi) Viyadüğü’nde yapılacak olan bakım/onarım çalışmaları sırasında Ağır tonajlı araçlar, Şehirlerarası yolcu otobüsleri ile Personel Servislerinin bakım/onarım süresi olan 21 gün boyunca alternatif yol olarak belirlenen Kuzey Çevre Yolu – Hekimhan Kavşağından Sivas Yolunu zorunlu olarak kullanacaklardır.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Karayolları 81 Şube Şefliği tarafından Turgut Özal (Beylerderesi) Viyadüğündeki çalışmalar tamamlanana kadar gerekli tedbirleri alarak yönlendirme çalışmaları yürütecektir.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında araç trafiğine kapatılacak olan Cadde ve Sokaklar;

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, şantiye alanlarına araç parklanmaları nedeniyle ulaşım sağlanamadığından iş makinelerinin güvenli bir şekilde geçişini sağlamak ve kazaları önlemek amacıyla bazı cadde ve sokakların araç trafiğine kapatılması ile ilgili gündem maddesi de görüşüldü.

6 Şubat depremleri sonrası ilimizdeki rezerv alanlarda başlatılan inşaat çalışmaları nedeniyle kurulan şantiye alanlarında bazı yolların araç ve yaya trafiğine kapatılması yönünde Toplu Konut İdaresi’nden gelen talep UKOME kurulunda görüşülerek kabul edildi. 

Araç trafiğine kapatılacak olan Cadde ve Sokaklar;

Karar doğrultusunda, Beşkonaklar Caddesi ve Arif Nihat Asya Sokak, Çavuşoğlu Mahallesi, Temelli Caddesi - Hacıabdi Mahallesi - Uç Mahallesi, Şeyh Bayram -  Zaviye ve Koyunoğlu Mahalleleri, Yeşilevler Sitesi ‘ndeki şantiye alanları içinde kalan ve aşağıda gösterilen yollar taşıt ve yaya trafiğine kapatılarak gerekli önlemlerin ilgili Yükleniciler tarafından alınması kararlaştırılmıştır.

 1-Beşkonaklar Caddesi ve Arif Nihat Asya Sokak

2-Çavuşoğlu Mahallesi

3- Temelli Caddesi, Hacıabdi Mahallesi , Uç Mahahllesi,

4- Şeyh Bayram, Zaviye ve Koyunoğlu Mahalleleri

5- Yeşilevler Sitesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.