ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Er,

 

18 Eylul 2024 18:58
19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Er,

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Er, “Üzerinde yaşadığımız vatan toprakları, tarih boyunca nice savaşlara, nice entrikalara sahne olmuştur. Aziz milletimizin ruhundaki vatanseverlik, kahramanlık ve bağımsızlık duygusu düşmanların heveslerini kursaklarında bırakmıştır” dedi.

 

Gazi olan ecdadımıza minnet duyuyoruz

 

Geçmişi şan, şeref ve kahramanlıklarla dolu olan milletimizin gaziliği ve şehitliği en büyük paye olarak benimsediğini dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Bizim Milletimiz öyle asil, öyle cesur ve öyle muazzez bir millettir ki; Allah yolunda, vatan, millet bayrak ve mukaddesatı uğruna can vermeyi, kâh gazi olmayı, kâh şehit olmayı en büyük şeref, en büyük bahtiyarlık addetmektedir. Bunun içindir ki, 19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal Rütbesi' ile 'Gazilik' unvanı verilmiştir. Millet olarak aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bu destansı fedakârlıklarını her daim minnet ve şükranla yâd etmekteyiz. Bu vesileyle de her 19 Eylül’ü Gaziler Günü olarak kutlamaktayız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, cennet vatanımız, aziz milletimiz ve mukaddesatımız için gözlerini kırpmadan canlarını siper eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı, huzurlu uzun ömürler diliyorum” dedi.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.