Malatya Park AVM’de Deprem öncesi 30 Bin TL civarında bir işyeri kirasının üzerinden 2 yıl geçtikten sonra 10 katı civarında zamlanıp 300 Bin TL civarına yükseltildiği iddiaları haber merkezimize yapılan bir ihbarla ortaya çıktı.
6 Şubat depremlerinin ardından hasarlı gösterilip ardından nasıl olduysa az hasara döndürülen Malatya Park AVM hakkında bir çok olumsuz şikayet gelmişti. Bıçaklanma olayından tutun, güvenlik zafiyetine kadar, hijyen ve temizlik konusundan fiyatların yüksekliğine kadar bir çok konuda eleştirilerin muhatabı olan Malatya Park AVM, Malatya’da bir çok esnaf temsilciliği tarafından topa tutulmaya devam ediyor. Malatya’da kalbur üstü bu zengin iş adamları kaç garibana yardımcı olmuş, kaç sosyal projede yer almış ve hangi memleket yararına bir hayırlı iş yapmış inanın bilemiyoruz. Ancak kendi ceplerini düşünüp plazalar, oteller ve alışveriş merkezleri yaparak depremzede bir şehrin ceplerine boşaltmaktan başka ne yapmışlar? Anlatırlarsa bizlerde kamuoyu da anlamış olur. Böyle Malatya ve memleket sevdalısı olunmaz. Memleketin en güzel ve en değerli arazilerini siyasi ve dost ahbap ilişkileri ile komik tutarlara nasıl aldıklarını tüm kamuoyu yakından biliyor.
Görev alan müdürler ve yetkili isimlerin iletişim ve memnuniyet oranları yerlerde geziyor.
MALATYA GİRİŞİM GRUBU KİMDİR?
Kurumsal sitelerinde aşağıdaki şekilde kendilerini “Malatya Sevdalısı” olarak lanse eden bu grubun, depremzede bir şehirde böyle fahiş tutarlarla esnafı adeta kaz gibi yolması akıl alır gibi değil.
Malatya Girişim Grubu; güçlerini ve tecrübelerini birleştirerek; memleketlerine yeni bir vizyon kazandıracak, şehrin modern dokusuna katkı sağlayacak daha iyi ve daha güçlü hizmetler sunarak, kolektif iş yapmaya örnek olacak ticari, sosyal ve kültürel amaçlar içeren değerli çalışmalar gerçekleştirmek üzere ülke çapında bir ilki gerçekleştirerek 33 iş adamının bir araya gelmesi ile 2004 yılında oluşturulmuştur.
Bu amaçtan yola çıkarak vizyonunu; güç birliği ile kolektif iş yapmaya örnek olacak çalışmalar yaparak, tarihi şehrin modern dokusuna, sosyal ve kültürel gelişimine, ilkleri gerçekleştirmek yolu ile liderlik yapmak olarak belirleyen Malatya Girişim Grubu, bu vizyon ışığında aralıksız çalışmalarını sürdürmektedir.
MALATYA sevdalısı değerli işadamlarının 2004’de bir araya gelerek kurduğu bir anonim şirket olan Malatya Girişim Grubu’nun üyeleri; oluşumun faaliyetleri dışında şahsi olarakta, tekstil, otomotiv, turizm, inşaat, ihracat gibi alanlarda faaliyet gösteren 40’tan fazla şirketin sahipleri olarak ülke ekonomisine katma değer sağlamaktadırlar.
Şehrimizde, belirledikleri vizyonu hayata geçirmek üzere Malatya Girişim Grubu’nun oluşturulması ile başlayan dönem, Malatya’nın değişen ve modernleşen sürecinin de başlangıcı olmuştur.
Kaynak: malatyadan.com

Milletvekili Babacan'da KOSGEB Kredileri Başlıyor Açıklaması









