reklam
ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 
reklam

Birlikten Güç Doğdu: Çocuklar 11 Milyon TL Bağışladı

 

Eklenme Tarihi

11 Aralık 2025 21:39

Güncelenme Tarihi

01 Ocak 1970 21:39
Birlikten Güç Doğdu: Çocuklar 11 Milyon TL Bağışladı

1947 yılında başlayan işgal hareketinin, 7 Ekim 2023’ten itibaren tüm dünyanın gözleri önünde bir soykırıma, insanlık dramına dönüşmesiyle geriye yalnızca acı, yıkım ve sürgün kaldı. Resmî verilere göre 77 yıllık süreçte 1 milyondan fazla insan hayatını kaybetti; yüz binlercesi yaralandı, milyonlarcası zorunlu göçe maruz bırakıldı.

Sadece 2023 Ekim ayından bu yana ise 70 binden fazla sivil katledildi. Aç bırakma, doğumların engellenmesi, cinsel saldırılar, sivil altyapının yok edilmesi, sağlık çalışanları ile yardım gönüllülerinin hedef alınması… Yaşananlar, zulmün ve gözyaşının her geçen gün daha da derinleştiğini gösteriyor.

Bu ağır tablo karşısında Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülüğünde başlattığımız yardım kampanyasının 1. etabına, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz büyük bir duyarlılık göstererek 2024 yılında 6 milyon 300 bin TL bağışta bulundular.

2025 yılının Ekim ayında başlayan 2. etap kampanyasında ise sadece bir ay içerisinde 4 milyon 612 bin TL toplandı. Böylece iki etapta toplanan yardım miktarı yaklaşık 11 milyon TL’ye ulaştı.

Yaşadığımız büyük deprem felaketinin ardından, geleceğimizin umudu olan çocuklarımızın böyle bir dayanışmaya öncülük etmesi bizler için tarif edilemez bir anlam taşımaktadır.

Bu süreçte desteklerini esirgemeyen

* İl Milli Eğitim Müdürümüze,

* Kampanyanın her aşamasında emek veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüze,

* Okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize

ve en önemlisi gönüllerindeki iyilikle dünyaya umut olan çocuklarımıza yürekten teşekkür ediyorum.

Türk Kızılayı Yeşilyurt Şube Başkanı

Tevfik Gören

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.