Battalgazi Belediye Başkanımız Sayın Av. Bayram Taşkın, yeni görev dönemi dolayısıyla makamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yeşilyurt İlçe Başkanı Alper Gürsoy’un da yer aldığı bir heyet tarafından ziyaret edildi. Gerçekleştirilen ziyarette Başkan Taşkın’a hayırlı olsun temennileri iletilirken, ilçenin ve Malatya’nın geleceğine dair önemli başlıklar ele alındı.
Samimi ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, Başkan Taşkın’ın nazik kabulleri ve misafirperverliği dolayısıyla teşekkür edildi. Ziyaret kapsamında özellikle deprem sonrası Malatya’nın yeniden imar süreci, Battalgazi ilçesinin öncelikleri ve vatandaşların beklentileri detaylı şekilde değerlendirildi.
Rezerv Alanlar ve İmar Süreci Masaya Yatırıldı
Görüşmenin ana gündem maddelerinden biri, Malatya’nın yeniden inşasında kritik rol üstlenen rezerv alanlar oldu. Battalgazi ilçesinde planlanan ve hayata geçirilecek rezerv alanların son durumu, planlama süreçleri ve bu alanların güvenli, modern yaşam alanlarına dönüştürülmesine yönelik çalışmalar ele alındı. Şehrin geleceğini yakından ilgilendiren bu sürecin, ortak akıl ve koordinasyonla yürütülmesinin önemine dikkat çekildi.
Esnafın Ayağa Kalkması Öncelikli Konu
Ziyarette, depremden etkilenen esnafların durumu da geniş yer buldu. Ekonominin can damarı olan esnafların yeni dükkânlarına kavuşma süreçleri, ticari hayatın yeniden canlandırılması ve esnafın yaşadığı sorunlara yönelik çözüm önerileri istişare edildi. Esnafın güçlenmesinin, hem ilçe ekonomisi hem de sosyal hayatın normalleşmesi açısından hayati öneme sahip olduğu vurgulandı.
Battalgazi İçin Ortak Gelecek Vizyonu
Toplantıda ayrıca Battalgazi’yi daha yaşanabilir, modern ve güçlü bir ilçe haline getirmek için atılacak ortak adımlar konuşuldu. Altyapı ve üstyapı çalışmaları, sosyal yaşam alanları, kentsel dönüşüm ve ilçenin tarihi-kültürel dokusunun korunarak geleceğe taşınması konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Kurumlar arası iş birliği ve istişarenin, bu sürecin en önemli unsuru olduğu ifade edildi.
“İstişare ve İş Birliğiyle Çalışmaya Devam”
Ziyaretin sonunda yapılan değerlendirmede, kadim ilçe Battalgazi’nin yaralarını sarmak, esnafın ve vatandaşların beklentilerine kalıcı çözümler üretmek amacıyla tüm kurumlarla istişare ve iş birliği içerisinde çalışılmaya devam edileceği vurgulandı. Şehrin ortak menfaatleri doğrultusunda atılacak her adımın önemine dikkat çekilirken, dayanışma mesajları öne çıktı.
Gerçekleştirilen ziyaretin, Battalgazi ve Malatya’nın geleceğine yönelik yapılacak çalışmalar açısından önemli bir istişare zemini oluşturduğu belirtilirken, yeni görev döneminin ilçe ve şehir adına hayırlı olması temenni edildi.


Yeşilyurt’ta Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı
Kiraz Ailesi, Merhum Mahmut Kiraz’ı 40. Gününde Mevlidle Andı
Yıldıztepe Mahallesi’nde İki Katlı Evde Yangın Paniği







