MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Muharrem ayı dolayısıyla Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı’nı ziyaret ederek iftar programına katıldı. Programda birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları ön plana çıktı.
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Muharrem ayının ikinci gününde Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Vakıf Başkanı Ergün Tuluk, dedeler, zakirler ve vatandaşların yer aldığı programda Muharrem ayının manevi atmosferi paylaşıldı.
Muharrem Ayının Anlamına Vurgu
İftar programında konuşan Vakıf Başkanı Ergün Tuluk, Muharrem ayının taşıdığı manevi değere dikkat çekerek, tutulan oruçların ve yapılan duaların kabul olması temennisinde bulundu.
Tuluk, “Yas-ı matemimizin ikinci gününde Zeynel Abidin Hazretlerinin dergâhında oruçlarımızı açtık. Dedelerimizin mersiyelerini, zakirlerimizin öğütlerini dinledik. Hizmet eden tüm canlarımızdan Allah razı olsun. Kerbela’da sergilenen Hüseyni duruşun tüm insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini diliyoruz” dedi.
Karademir: “Muharrem Birlik Ve Kardeşliktir”
Programda konuşan MAGİNDER Başkanı Salih Karademir ise Muharrem ayının sadece bir matem dönemi değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu ifade etti.
Karademir, “Muharrem ayının ikinci gününde Zeynel Abidin Vakfı’nı ve türbesini ziyaret ederek kıymetli canlarımızla birlikte orucumuzu açtık. Gerçekten huzur ve maneviyat dolu bir ortamdayız. Hazreti Hüseyin Efendimizin Kerbela’da şehit edilmesinin hüznünü derinden hissediyoruz. Bu ay bizlere sabrı, dayanışmayı ve kardeşliği hatırlatıyor” diye konuştu.
“Hepimiz Biriz, Beraberiz”
Toplumsal birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yapan Karademir, farklılıkların zenginlik olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bu coğrafyada farklılıklarımız olabilir. Alevi kardeşlerimiz de var, Sünni kardeşlerimiz de var. Ancak hepimiz biriz, beraberiz ve kardeşiz. Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi; bir olalım, iri olalım, diri olalım. Devletimize, milletimize ve bayrağımıza Allah zeval vermesin. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun.
Malatyalılara Davet
Karademir, Muharrem ayı boyunca vakıf tarafından kurulan iftar sofralarının kardeşlik ve paylaşma kültürünü yaşattığını belirterek, tüm Malatyalıları bu manevi iklimi birlikte yaşamaya davet etti.
Program, yapılan duaların ardından sona ererken, katılımcılar Muharrem ayının birlik, dayanışma ve kardeşlik ruhuna vurgu yaptı.

Şehir Kütüphanesi Bakan Yardımcısı Eminoğlu’ndan Övgü Aldı.
Cansu Durkun Abalı, PMU Indonesia 2026’da Konuşmacı Olarak Sahne Alacak
Sektörde Denge Arayışı Devam Ediyor.
Doğanyol Koldere Ortaokulu’ndan Türkiye Çapında Büyük Başarı.







