reklam
ALTIN
 6.295,08
DOLAR
 46,3171
STERLİN
61,7530
EURO
 53,4240
reklam reklam

KAMUOYUNUN DİKKATİNE.

 

Eklenme Tarihi

12 Temmuz 2026 21:04

Güncelenme Tarihi

01 Ocak 1970 21:04
KAMUOYUNUN DİKKATİNE.

Bu süreçte, gece yarısı çilingir yardımıyla parti binasının kapılarını açtırarak il başkanlığı binasına giren ve göreve atanan Hakan Satılmış, göreve başlama şekli nedeniyle kamuoyunda ciddi eleştirilere maruz kalmıştır.

Satılmış Başkan , geçtiğimiz hafta beni, 11 Aralık 2025 tarihinde sehven hatalı düzenlenen bir faturayla ilgili telefonla aramıştır. Kendisine açıkça ifade ettiğim üzere; söz konusu faturada gazetenin birim fiyatı yanlış yazılmış, hata daha sonra mali müşavir tarafından fark edilmiştir. Ancak Vergi Usul Kanunu kapsamında itiraz süresi geçmiş olduğundan, hem Battalgazi Gazetesi hem de CHP Malatya İl Başkanlığı bu hatalı faturayı muhasebe kayıtlarına almamış, işlem görmemiştir.

Dahası, CHP Malatya İl Başkanlığı, hatalı faturanın numarasını da belirterek banka aracılığıyla gerçek tutar olan 18 bin TL'yi tarafımıza ödemiştir. Yani ortada ne 18 milyon liralık bir ödeme ne de kamuoyuna yansıtıldığı gibi herhangi bir usulsüzlük bulunmaktadır.

Buna rağmen Satılmış başkan, konunun gerçek mahiyetini benden dinlemiş olmasına rağmen yaklaşık bir hafta sonra basına ve kamuoyuna "18 milyon liralık fatura bulduk" şeklinde gerçeği yansıtmayan açıklamalar yapmıştır.

Kendisine, "Konunun doğrusunu bildiğiniz halde neden böyle bir açıklama yaptınız?" diye sorduğumda ise bana verdiği cevap, "Ben bunu siyaseten kullanırım." olmuştur.

Temiz siyaset söylemleriyle kamuoyunun karşısına çıkanların; gerçeği bildikleri halde kamuoyunu yanıltan, iftira niteliğinde algı oluşturan ve etik değerlerle bağdaşmayan açıklamalar yapmaları kabul edilemez.

Bu nedenle Hakan Satılmış'ı, iddialarının arkasında durmaya davet ediyorum. Eğer kamuoyuna açıkladığı iddiaların doğru olduğuna inanıyorsa, ödeme dekontlarını ve ilgili belgeleri eksiksiz şekilde kamuoyuyla paylaşmalıdır. Aksi halde ortaya attığı iddiaların sorumluluğu tamamen kendisine aittir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bir kez daha ifade ediyorum ki; Aralık 2025'te gerçekleştirdiğim özel röportaj haberi kapsamında CHP Malatya İl Başkanlığı'na 375 adet Battalgazi Gazetesi, adet fiyatı 40 TL olmak üzere toplam 18 bin TL (KDV dahil) bedelle teslim edilmiştir. Tarafıma yapılan ödeme de bu tutar üzerinden gerçekleştirilmiştir.

Vergisel yükümlülüklerim bugüne kadar eksiksiz yerine getirilmiş olup, söz konusu faturaya ilişkin matrah ve vergi işlemleri de 18 bin TL üzerinden düzenlenmiştir. Hatalı düzenlenen ilk faturaya ise daha sonra "Sehven yanlış kesilmiştir" ibaresi eklenerek gerekli muhasebe işlemleri yapılmıştır.

Öte yandan, ajansımıza ait fatura bilgilerinin, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuata aykırı şekilde kamuoyuyla paylaşılması nedeniyle uğradığım mağduriyetin giderilmesi amacıyla sorumlular hakkında gerekli hukuki süreci başlatacağımı da kamuoyuna saygıyla bildiririm.

Erdal Öztürk

Battalgazi Gazetesi İmtiyaz Sahibi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.