2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın sağlıklı, güvenli ve verimli bir şekilde başlamasına yönelik hazırlıkların değerlendirilmesi amacıyla 2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda, ilimizde eğitim alanında yürütülen yatırımlar, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde tamamlanan ve devam eden projeler ile okulların fiziki altyapısına ilişkin çalışmalar kapsamlı şekilde ele alındı.
Deprem sonrasında yürütülen çalışmalar kapsamında;
• 78 yeni okul inşa edilerek 1.283 derslik eğitim-öğretime kazandırılmıştır.
• 15 okulda gerçekleştirilen güçlendirme çalışmaları kapsamında 209 derslik yeniden hizmete alınmıştır.
Böylece ilimiz genelinde toplam 93 okul ve 1.494 derslik tamamlanarak eğitim hizmetine sunulmuştur.
Deprem öncesinde ilimizde 6.177 derslik bulunurken, deprem nedeniyle 895 derslik kullanılamaz hale gelmiştir. Tamamlanan yatırımlar sonucunda bugüne kadar 1.494 derslik yeniden eğitim-öğretime kazandırılmıştır.
Ayrıca, 2026 Yatırım Programı kapsamında yer alan 72 projenin tamamlanmasıyla;
• 1.102 yeni derslik,
• 300 öğrenci kapasiteli 1 pansiyon,
• 2 spor salonu,
• 19 atölye ve
• 300 yatak kapasiteli 3 öğretmenevi ilimize kazandırılmış olacaktır.
Böylece ; Eylül 2026 itibari ile 21 okul binası tamamlanarak 352 derslik daha eğitim öğretime kazandırılacaktır.
• Ayrıca, 100 öğrenci kapasiteli 1 pansiyon binası hizmete alınacaktır.
• Bu yatırımlarla birlikte 352 derslik daha eğitim-öğretime kazandırılacaktır.
• Böylece deprem sonrasında tamamlanan toplam derslik sayısı 1.846’ya, ilimizdeki toplam derslik sayısı ise 7.128’e ulaşacaktır.
Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde eğitim yatırımları planlanan takvim doğrultusunda aralıksız sürdürülmekte olup, öğrencilerimizin güvenli, modern ve nitelikli eğitim ortamlarında öğrenim görmeleri için çalışmalar kararlılıkla devam etmektedir.

Malatya'da Spor Şöleni Başlıyor: Uluslararası Beydağı Dağ Bisikleti Yarışı Start Alıyor.
Battalgazi'de Yol Atağı: Ekipler Sahada, Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor.
Sahte Altın Şebekesine Darbe! Malatya'da 2 Tutuklama.
Malatya'nın Ekmeği Tehlikede, Sessizlik Kimsenin Vicdanını Rahatsız Etmiyor mu?







