17 Ağustos Depremi’nin Acısı Hâlâ Yüreklerde.
17 Ağustos 1999’da meydana gelen ve merkez üssü Gölcük olan Marmara Depremi’nin üzerinden yıllar geçmesine rağmen, yaşanan büyük felaketin acısı hâlâ hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor.
Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği, çok sayıda insanımızın yaralandığı ve büyük bir yıkıma neden olan 17 Ağustos Depremi, Türkiye’nin deprem gerçeğiyle yüzleştiği en acı dönüm noktalarından biri oldu.
Aradan geçen yılların ardından 6 Şubat’ta yaşadığımız büyük deprem felaketi ise bizlere aynı gerçeği bir kez daha hatırlattı: Deprem değil, gerekli önlemlerin alınmaması can kayıplarını büyütüyor.
Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın aziz hatırasına sahip çıkmanın yolu, geçmişte yaşanan acılardan ders çıkarmaktan ve şehirlerimizi depremlere karşı daha güvenli, dirençli ve hazırlıklı hale getirmekten geçiyor.
17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nde ve ülkemizin yaşadığı tüm büyük depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmet, saygı ve dualarla anıyoruz.
Rabbim ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı her türlü afetten korusun.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Gündem kategorisindeki diğer haberler

Başkan Taşkın, Sosyal Destek Hizmetlerini Sahada İnceledi.

Bakan Uraloğlu, Büyükşehir’de Malatya’nın Gündemini Değerlendirdi.

SAHADA DARENDE, ANKARA’DA ÇÖZÜM: ÖLMEZTOPRAK’A TAM NOT.

SİSTEM DİYE BAŞLADI, VATANDAŞA EZİYETE DÖNÜŞTÜ!

MAHALLE SİZİN, SÖZ SİZİN” BULUŞMASI KADIÇAYIRI’NDA.




