Malatya Yader Çocuğa Karşı Şiddeti Önleme Ortaklik Aği Asil Üyesi Oldu
Gündem, 21 Haziran 2022 05:22Malatya Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği (MALATYA YADER) kurulduğu günden bu yana temsil ettiği alanın sorunlarına yönelik olarak yaptığı çalışmalar ve örnek projeler ile adından söz ettirirken çalışmaları ile de örnek bir dernekçilik anlayışı ve çalışma prensipleri geliştirmektedir.
Malatya YADER çalışmalarını yeni bir başarı ile taçlandırdı, Uluslararası Çocuk Merkezi tarafından kurulan ve 96 Sivil Toplum Kuruluşunun içerisinde yer aldığı “ÇOCUĞA KARŞI ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN ORTAKLIK AĞI”na 2018 yılında başvuru sonrasında Ortaklık Ağı Yürütme Kurulun tarafından Gözlemci üye olarak ağa kabul edildi ve çalışmaları Avrupa Birliği tarafından desteklenen Uluslar Arası Çocuk Merkezi ÇOCUĞA KARŞI ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN ORTAKLIK AĞI yürütme kurulu tarafından takip edildi ve 18.06.2022 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul’da yapılan değerlendirme sonucunda asil üyeliğe kabul edildi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Malatya YADER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ÇOLAK dernek olarak kurulduğumuz 2012 yılından bu yana temsil ettiğimiz kesimin sorunlarına ilişkin birçok proje ve faaliyet gerçekleştirmekteyiz. Kurum bakımında kalan çocuklara yönelik rol model, rehberlik gelecek planlaması çalışmaları gerçekleştirerek çocuklarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Bakım süreci sonrası için genç kardeşlerimiz içinde rehberlik yaparak sosyal hayata uyum çalışmaları yaparka yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Sivil Toplum Kuruluşlarının faaliyetlerinin olmazsa olmazı fon kaynaklarına ulaşmak, kaynak oluşturmak bu kaynakları verimli kullanmak ve çalışmalarımızı disipline etmek amacıyla temsil ettiğimiz kesimin sorunlarına yönelik Projeler gerçekleştirmekteyiz. Bu anlamda kurulan ve Çocuklara yönelik şiddet, istismar vb. gibi konular ile mücadele eden Uluslararası Çocuk Merkezi bünyesinde kurulan ÇOCUĞA KARŞI ŞİEDDETİ ÖNLEMEK İÇİN ORTAKLIK AĞI üyelik başvuru sürecimizi 2018 yılında başlattık ve gözlemci üye olarak ağa kabul edildik.
Çalışmalarımız ağ üyeleri tarafından takip edilerek Ağ Yürütme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Asil üyeliğe kabul edildik. Bu durum bizleri mutlu etmiştir, Tam Üyelik kabulü sonrasında Ağ Yürütme Kurulu Genel Kurulunda Malatya YADER olarak Yönetim Kuruluna aday olduk ve toplamda 96 Sivil Toplum Kuruluşu arasında yapılan oylamada 10. Sırada yer alarak az bir oy farkı ile yürütme kuruluna seçilemedik. 96 dernek içerisinden ilk onda olmamız bizleri gelecekte ağ yürütme kurulunda söz sahibi olmak ve temsil ettiğimiz kesime yönelik çalışmalarımızı daha güçlü bir yapı oluşturacağımıza yönelik inancımızı arttırmıştır.
Bu süreçte çalışmalarımızda bizleri destekleyen Malatya Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Bağlı Kuruluşlar ile Derneğimiz Yönetim Kurulu Üye ve Gönüllülerine emeklerinden dolayı teşekkür ederim
Gündem, 21 Haziran 2022 05:22
Yorumlar (0)
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitim Kurumlarında 1 Gün Ara
Mesut İnce, Minibüsçüler Odası Başkanlığı Seçimini Açık Farkla Kazandı
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin, 1 Oy Farkla Güven Tazeledi
10 Ocak’ta Basına Vefa: Ali Karakuş’tan Ziyaret
Ev Alırken, Zemine de Dikkat Edilmeli...
Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Yok: Sokak Satıcısına Darbe
Gelecek Partisi İl Başkanı Bedri Aslan’dan Basına Anlamlı Ziyaret
Gazeteciler Günü’nde Sadece Kutlama Değil, Çözüm Odaklı Ziyaret
ŞEVKET KESKİN GÜVEN TAZELEDİ
Yeşilyurtspor’da Yeni Dönem: Güçlü Yapılanma, Büyük Hedefler
Karla Mücadele Seferberliği: 107 Mahallede 2 Bin 475 Kilometre Yol Ulaşıma Açıldı
Vali Seddar Yavuz’un 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı
Narkotik Ekiplerinden Sokak Satıcılarına Darbe: Çok Sayıda Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi
Göçmen: Basın Özgürlüğü Olmadan Demokrasi Olmaz
İŞ İNSANI MUSTAFA KILIÇ’TAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Ali Aslan: “Basın Özgürlüğü Demokrasinin Vazgeçilmezidir.
İZDO, 3'üncü Yaş Üniversitesi Öğrencilerini Bilgilendirdi
Kış Depresyonuna Dikkat: Uzmanlardan Mevsimsel Duygu Durumu Bozukluğu Uyarısı
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
MAGİNDER Başkanı Karademir’den Yangın Bölgesine Ziyaret
Milletvekili Ölmeztoprak’tan Malatya’da Güvenlik Vurgusu: “Huzurun Teminatı Sizlersiniz”
Fuzuli Caddesi’nde Sahada İnceleme: Başkan Er’den “Dirençli Malatya” Vurgusu
Merkez ve İlçelerde Muhtarlık Tartışması: Hizmet mi, Gösteri mi?
Malatya’da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 14 Şüpheli Yakalandı, 13’ü Tutuklandı
Elektronik Sigaralar Akciğer Kanserine Neden Oluyor!
Kronik Ağrıya Dikkat: Uzun Vadede Yüksek Tansiyon Riski Doğurabilir
Yerinde Dönüşüm Alarm Veriyor: Sadıkoğlu’ndan Hakediş Tepkisi
Ölmeztoprak Açık Konuştu: Kira Yardımı Anahtar Teslimine Kadar Devam Edecek
Battalgazi Belediyesi, Bir Yılda Hayata Geçirilen Hizmetlerle Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Yeni Yıl Mesaisi Başladı: Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
Bakan Yusuf Tekin’den Eğitime Destek: Yeni Eğitim Yatırımları Hizmete Açıldı
Malatya ASMYD’de Bayrak Değil, İstikrar: Aziz Yiğit Yeniden Seçildi
AKÇADAĞ ESNAFI İÇİN “BİRLİK VE DAYANIŞMA” ÇAĞRISI
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 4 Şüpheliye Yasal İşlem
Henüz Zam Yok Ama Fiyat Hazır: “Ekmeğin Hakkı 20 TL’dir” Çıkışı Ne Anlama Geliyor?
Battalgazi Belediye Meclisi Yeni Yılın İlk Oturumunu Yaptı
Doğaya Vefa: Yeşilyurt Belediyesi’nden Yaban Hayvanlarına Yem Takviyesi
Vali Seddar Yavuz İnönü Üni. Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi Açılışı’na Katıldı
