Başkan Gürkan Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi
Gündem, 04 Temmuz 2022 17:52Kayısı Festivalini Şenlik Havasında Kutlayacağız

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali öncesi fikir alışverişinde bulunmak, her kesim ve kesitten geniş katılımın sağlanması amacıyla istişare toplantılarına devam ediyor.
Malatya genelindeki mahalle muhtarlarının katılımı ile MASKİ Genel Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan Başkan Gürkan, “Kayısı Festivalimizin bu yıl 25’incisini kutlayacağız. Kayısı festivalinin tarihçesine baktığımız zaman 1973 yılında kayısı şenlikleri başlamış daha sonra 1980 ihtilali ile ara verilmiş daha sonra tekrar başlamış ve akabinde yine ara verilmiş. Pandemi döneminden dolayı yapamadık. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl kayısı festivalini hep birlikte yapacağız. Amacımız Malatya’yı her yönüyle tanıtmak ve tanıtabilmek. Bu tanıtımı yaparken Malatya’daki birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel fotoğrafını hem Malatya’ya hem de Türkiye’ye sunabilmektir. Muhtarlarımız demokratik yönden seçilmiş kişilerdir. Sizler mahallelerinizde isimlerinizle seçiliyorsunuz. Seçilmişlerin en kıymetlisi en değerlisi muhtarlardır. Muhtarları tarif ederken demokrasi bir nehirse o nehri besleyen kaynaklara muhtarlık müessesi diyoruz. Yerel Yöneticiler olarak sizlerle gerek kamusal alanlardaki iş ve işlevlerin yürütülmesinde gerek yerel yönetim anlamındaki iş ve işlemlerin yürütülmesinde birlikte hareket ediyoruz. İnsanın yaşadığı toplum ve topraklara karşı görevleri vardır. Bir toplumda yaşıyorsak bu topluma karşı bizim vebali sorumluluğumuz var bunu da yerine getirmemiz lazım.
21 Temmuzda büyük bir kortej yapalım bu kortej Türkiye’de ses getirecek bir kortej olsun. Her görüşten her düşünceden her inançtan insanlar olsun. Söz konusu Malatya’ysa gerisi teferruattır. Bu korteje ailelerinizle, komşularınızla birlikte gelelim. Fuarda stantlar kuracağız. Şehrimizi bir bayram yerine çevirip şenliklerle anılan bir şehir hüviyetine kavuşturacağız. Şehri sahiplenirsek şehir yükselir. Aksi halde şehir geriye ricat eder. Sizlere büyük görevler düşmekte. Tarihi bir görev yapıyoruz. Bu tarihi görevimiz sadece Malatya açısından değil Türkiye açısından da bir ışık olacak. Bu birlikteliğiniz bu kaynaşma bu dayanışma temayüz ettiği takdirde şehir farklı bir hüviyete dönüşecek. Yaptığımız işe kendimiz inanmazsak başarılı olma şansımız yoktur. İnanan insan güçlüdür. Cesaret insanı zafere korkaklık ise ölüme götürür. Biz cesaretli olacağız” dedi.
Başkan Gürkan konuşmasının sonunda muhtarlardan gelen görüş ve önerileri de dinledi.
Gündem, 04 Temmuz 2022 17:52
Yorumlar (0)

Mahmut Aslantaş Vefat Etti

Kadir Özkan Keskin’e Erşah Demirci Operasyonunda Büyük Darbe

Antalya’da Çete Operasyonu: Erşah Demirci Yapılanmasına Büyük Darbe

Başkan Geçit, “57 Km. Yol Yatırımıyla Kırsalın Çehresi Değişiyor”

Battalgazi Belediyesi’nden Aile Bağını Güçlendirecek Puzzle Yarışması

HASANBEY-TEMELLİ KAVŞAĞI GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KATAPILACAKTIR!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE CAN SUYU

TRAC, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni Anıyor: “Deprem Öldürmez, Hazırlıksızlık Öldürür”

MELEKBABA SAKİNLERİ, YEŞİLYURT AİLE ŞENLİKLERİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelerin Yükünü Alacak Kırtasiye Desteği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA ÖZEL AYAK TENİSİ TURNUVASI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Ordu Şehir Hastanesi’ni de Mimsan Isıtacak

Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın!

Malatya İl Yaşlı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Dünyanın İlk Hastanesi Geleceğin Hekimlerini Ağırlıyor

Okullar Açılmadan Çocukların Göz Muayenelerini Yaptırın!

Ekonomist Hikmet Baydar: Halka Arz Süreçlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

THBB Başkanı Yavuz Işık, 17 Ağustos depreminin 26. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu!

Başoğlu Kablo IDEF 2025’e Türkiye’nin Savunma Sanayisine Milli Çözümleriyle Güç Kattı!

Kalıcı Makyajda Türkiye’nin Yükselen Standardı: Doğal Görünüm, Güvenlik ve Şeffaflık

Turgut Özal Bulvarı Üzerinde Trafik Kazası

Malatya’da Eğitime 593 Bin Avro Katkı

MAHARETLİ ELLER, EN GÜZEL ANALI-KIZLI YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN YARIŞTI

Çavuşoğlu Mahallesin'de Zincirleme Kaza

Battalgazi’de Parklar Yenilendi, Yeşil Alanlar Genişletildi

AK Parti Milletvekili Babacan’dan İletişim Başkanlığına Ziyaret

AK PARTİ’MİZ 24 YAŞINDA: MİLLETİN İRADESİYLE YÜKSELEN, TÜRKİYE YÜZYILI’NA YÜRÜYEN KADRO

Battalgazi İlçsi Solmaz Caddesin'de Trafik Kazası

Turgut Özal Bulvarın'da Trafik Kazası

KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ ‘KURS MERKEZLERİ-YILSONU’ SERGİSİNDE BEĞENİYE SUNULDU

Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Hayvanlarla Rehabilitasyon Başladı

İl Başkanı Bakan’dan AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü mesajı

Çavuşoğlu Mahallesinde Kavga

Akçadağ İlçesin'de Ölümlü Trafik Kazası

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE DOLU YAZ ATÖLYELERİ

Orman Yangınlarında Bir Depo, Binlerce Hektarı Kurtarabilir

BAŞKAN GEÇİT, “BANAZI, KONAK VE HORATA’NIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÖNEMLİ”
