Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Üretim ve Ar-Ge Sahasında Arpa Üretimi Hız Kazandı
Gündem, 04 Temmuz 2022 20:23“Arpa Üretimi İle Çiftçilerimize Yeni Destekler Sunuyoruz”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Tarımsal Üretim ve AR-GE sahamızda sonbahar ayında ekimini yaptığımız arpanın hasadına başladık. Nohut, fasulye, arpa, buğday, sebze fidesi, lavanta, süs bitkisi, salep üretimleri ile fide, fidan ve tohumun yanı sıra sıvat dağıtımlarımızla bugüne kadar 2.590 çiftçimize destekler sunduk.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediyesi ile Kayısı Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle Cumhuriyet Örnekköy’de kurulan Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasında 100 dönümlük alanda 2021 yılı Sonbahar ayında ekimi yapılan seymen ırkı arpanın hasadı yapılıyor.
Tarım ve hayvancılığı destekleyecek projelerle ülke genelinde gerçekleşen tarım politikalarına katkı sunmaya devam ettiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Sanayi bölgeleri, verimli tarım arazileri, barajları ve en önemlisi de çalışkan ve üretken Anadolu’da tarıma ve hayvancılığa en büyük desteği sağlayan kentlerin başında gelen Malatya’nın tarımsal potansiyelini daha da güçlü hale getirmek adına bizlerde elimizden geleni yapıyoruz. 2019 yılından bugüne kadar tarımsal hizmetler noktasında yakaladığımız başarı grafiğimizi yeni üretimler ve hasatlarla taçlandırıyoruz. Cumhuriyet Örnekköy mahallemizde faaliyete sunduğumuz Tarımsal Üretim ve AR-GE sahamızda yerli tohumlardan nohut, fasulye, arpa, buğday, sebze fidesi, lavanta, süs bitkisi, salep üretimleri ile fide ve fidan üretimleri yaparak tarımsal hizmetlerde markalaşma hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bakliyat üretimlerimizin yanı sıra sıvat dağıtımlarımızla bugüne kadar 2.590 çiftçimize destek sunarak, tarım alanlarımızın daha hareketli ve canlı olmasına imkan sunduk. Üreten ve üretken hizmet felsefemizin gerekliliklerini tam manasıyla yerine getirerek çiftçilerimizi bir yandan destek olurken diğer taraftan rehberlik yaparak, yenilikçi yöntemlerle tarımsal hizmetlere örnek teşkil edecek başarılı hizmetlerin altına imza atıyoruz.Bu kapsamda; 177 dönümlük alanımızın 100 dönümlük bölümünde yüzde yüz yerli ve milli tohumlardan ekimini yaptığımız, bölge iklimine adaptasyonu açısından verimli olan seymen ırkı arpaların hasadını gerçekleştirdik.Tabii ki burada tohumun milli olması her şeyin başında gelir. Üretim yapmanın temeli tohumculuktur. Arpa hasadını gerçekleştirdiğimiz tohum çeşidimiz Belediyemizin Ziraat Mühendisleri tarafından bütün evrelerinde takip edilmiş ve kayıt altına alınmıştır. Arpa, buğday, bakliyat, sebze ve meyve üretimlerimizin yanı sıra rulo çim üretimlerimizle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla ülke genelinde başarıyla devam eden tarımsal kalkınma hamlelerine bizlerde kendi bölgemizde katkı sunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Gündem, 04 Temmuz 2022 20:23
Yorumlar (0)
Malatya’da Huzur 44 Uygulaması: 13 İlçede Eş Zamanlı Denetim
Engel Tanımayan Zafer: Ampute Takımı Çeyrek Finalde
TEKNOKENT KONTEYNER KENTTE YANGIN PANİĞİ
Hobi Olarak Başlayan Serüven 48 Yıllık Çınara Dönüştü.
Yeşilyurtspor Alt Yapısı Meyve Vermeye Başladı: U14’ten Elazığ’da Kritik Zafer
BAL Ligi’nde Hedef Büyüyor, Yolculuk Sürüyor
Başhekim Gönültaş ile Malatya’da Sağlıkta Güven ve Kalite Yükseliyor
Şehit Behçet Oktay Dualarla Yâd Edildi
Başkan Sadıkoğlu, Ekonomik Beklentileri Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na Aktardı
Battalgazi’de 28 Şubat’a Tanıklık Eden Kareler Vatandaşlarla Buluştu
PROF. DR. AHMET KARACALAR UYARDI: GÖZDEN KAÇAN TEHLİKELİ YAĞ! - ENSE HÖRGÜCÜ
İftar Sofrasında Birlik ve Dayanışma Mesajı Başkan Geçit’ten
İl Başkanı Bakan: “28 Şubat’ı Unutmadık, Unutturmayacağız
Malatya Kayısının Geleceği Masada: Stratejik Rapor Risk ve Fırsatları
Sarıcıoğlu Mahallesi’nde TOKİ Şantiyesinde Yangın: İşçi Konteynerleri Alevlere Teslim Oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’tan Başkan Er’e Destek Mesajı
Başkan Kılıç’tan 28 Şubat Mesajı: “Millet İradesine Vurulmuş Bir Darbedir
Malatyalı Kadınlar Ankara’da Tek Yürek Oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı Desteğiyle İlçelere Spor Hamlesi: Pütürge’ye Ekipman Teslimi
Hazır Beton Endeksi Ocak Ayı Raporu Açıklandı!
Başkan Geçit: “Vatandaşımız İçin Sahadayız
Hareketsiz Yaşam Alarm Veriyor: Uzmanlardan Ofis ve Ev Çalışanlarına Kritik Uyarılar
BAŞKAN TAŞKIN’DAN KAR MESAİSİNE GECE DENETİMİ
MALATYA’DA OKUL SPORLARI SATRANÇ İL BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU
YEŞİLYURT’TA PARK HALİNDEKİ 3 ARACA ÇARPAN ŞÜPHELİ YAKALANDI
Kahramanmaraş’ta 4.9 Büyüklüğünde Deprem: Nurhak Sallandı
Gururlu Anlar: Başkan Taşkın Şampiyon Folklor Ekibiyle Buluştu
Yoğun Kar Yağışıyla Mücadelede Büyükşehir 7/24 Görev Başında
EGELİ DİŞ HEKİMLERİ DENİZLİ'DE BULUŞACAK
Geçit: “Vatandaşlarımızın Sofrasına Güvenli Ürünler Ulaşmalı
Keskin: “Zor Şartlarda Mücadele Eden Esnafımıza Destek Şart”
Kar Sonrası Battalgazi’de Hummalı Çalışma
Zelyurt: “Hocalı Katliamı Unutulmayacak Bir İnsanlık Dramıdır”
Karademir’den Esnaf İçin Acil Çağrı: KOSGEB Borçlarına 2 Yıl Erteleme Şart
Malatya TSO’dan Vahap Munyar’a Vefa ve Onur Plaketi
KAR ENGELİNE GEÇİT YOK! BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ GECE GÜNDÜZ SAHADA
Attarlar Odası’nda Birlik Rüzgârı: Başkan Basri Orhan’a Yoğun Destek
Okul Servisleri ve Çevreleri Kontrol Altında: Geleceğe Güvenle Bakıyoruz
Şevket Keskin’den Net Mesaj: “Yasa Dışı Taşımacılığa Asla İzin Vermeyeceğiz
