Yeşilyurt Belediyesi ‘Emanet Ekmek’ Noktası 132’ye Yükseldi
Gündem, 25 Ekim 2022 09:28“Emanet Ekmek Projesine Katkı Sunan Fırın Sayısı 132’e Çıktı”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yardımlaşma ve dayanışma kültürünün toplumda daha da kuvvetli hale gelmesi adına 2015 yılında başlatılan ve şu anda 132 fırında devam eden ‘Emanet Ekmek’ projesinin hayırseverler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü vaziyeti gördüğünü söyledi.
Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde devam eden ‘Emanet Ekmek’ projesine katkı sunan fırın sayısı 132’e yükseldi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Bir Ekmek Eve, Bir Ekmek Askıya Gelsin, İhtiyacı Olan Emanetten Alsın’ anlayışıyla yürütülen projeye destek sunan Bostanbaşı Mahallesi Filistin Sokak’ta ki Furkanlar Pide Fırınını ziyaret ederek fırın sahiplerine teşekkürlerini sundu.
Yeşilyurt Belediyesinin ‘sosyal belediyecilik’ hizmetlerinde büyük bir başarı yakaladığını söyleyen Bostanbaşı Mahalle Muhtarı Faik Şahin, “Buradaki amaç veren el ile alan elin belli olmamasıdır. Projeye destek sunan tüm fırınlarımız gibi Furkanlar Pide Fırınına da teşekkür ediyorum.Fırınımıza dijital bir gösterge yerleştirildi. Hayırseverlerimizin yardımlarını bekliyoruz. Sosyal belediyecilikte güzel çalışmalar yapan Belediye Başkanımıza ve ekiplerine teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
‘Emanet Ekmek’ projesine katılmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyleyen Furkanlar Pide Fırınının sahibi Emin Baytak ise, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak adına bu projeyi başlatan Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
‘İyilik Askıda Kalmasın’ sloganıyla fırında ekmek alan vatandaşların emanete ekmek bırakabilmesi için dijital bir platform oluşturulduğunu söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “‘Halka hizmeti, Hakk’a hizmet’ anlayışı çerçevesinde ekonomik durumu yeterli olmayan ailelere ve kimsesiz vatandaşlara sosyal yardımlarımız aralıksız devam ediyor. Hayırseverlerimizle ihtiyaç sahipleri arasında köprü vaziyeti gören projelerimiz arasında yer alan ‘Emanet Ekmek’ projemize destek sunan fırın sayımızı 132’e çıkardık. Başladığı günden beri çok yoğun ilgi gören projeye destek sunan hayırseverlerimiz, fırından ekmek alırken istediği kadar ekmeği bağışlıyor ve ekmek sayısı da dijital göstergeye yansıtılıyor. İhtiyaç sahibi hemşehrilerimizde bağışlanan ekmeklerden temin edebiliyor. ‘Bir Ekmek Eve, Bir Ekmek Askıya Gelsin, İhtiyacı Olan Emanetten Alsın’ sloganıyla yürütülen projemiz, ihtiyaç sahipleri ile yardımseverler arasında köprü görevi üstlenmektedir. Bostanbaşı mahallemiz ile TOKİ Konutları ve Yakınca’ya bağlantıyı sağlayan kesişme noktasında hizmet veren Furkanlar Pide Fırınımızın sahipleri de bu projede yer almak için bize başvurdular, ekiplerimizde dijital göstergeyi fırına yerleştirdiler. Fırın sahiplerimize ve çalışanlarımıza gösterdikleri bu duyarlı yaklaşımdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemizdeki bu birlik ve beraberlik tablosu, dayanışma ve paylaşma ruhu bizleri hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor. Bizler hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına izin vermeyiz. Bu projeye destek sunan bütün hayırseverlerimize ve fırın sahiplerimize de bir kez daha saygı ve şükranlarımı iletiyorum.” diye konuştu.
Gündem, 25 Ekim 2022 09:28
Yorumlar (0)
Hayırlı Günler Komşum” Ziyaretlerinde Dikkat Çeken Eksiklik
NARKOTİKTEN ‘TORBACI’ OPERASYONU: 2 İKAMET, 2 ARAÇ VE 6 ŞAHSA ŞAFAK BASKINI
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
Kadın Kolları’nda Çalışma Disiplini ve “Bankamatik Personeli” Tartışmaları Gündemde
Boğaziçi Üniversitesi Küresel Bir Projeye İmza Atıyor
Aranan Şahıslara Şafak Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı
Radyasyon Onkolojisinde Farkındalık Seferberliği: Üç Büyük İlde Etkinlikler Düzenlendi
Yeşilyurt’ta Söz Verilen Yatırımlar Teker Teker Hayata Geçiyor
Büyükşehir Belediyesinden Malatya’ya 2,5 milyarlık spor tesisi
Şehir İçinde Seyreden Beton Mikserleri Vatandaşın Kâbusu Oldu
Büyükşehir Meclisi Kasım Ayı 5. Birleşiminde Gündem Maddeleri Görüşüldü
MOTAŞ’a Yeni Şoför Alımı: Başvurular İstihdam Merkezi Üzerinden Başladı
Palladium Ataşehir'den Şehir Stresine Çözüm: AVM'de Wellness Dönemi
Musluktan Akan Su, Göründüğü Kadar Temiz Olmayabilir!
Estetikte Yeni Trend; Yapay Yüzler Dönemi Bitiyor
Erkunt Traktör’den Çiftçiye Destek: EURO5 eCapra Motora 5 Yıl Garanti
Başkan Geçit’in Vaadi Gerçekleşti: Meslek Edindirme Akademisi Tamamlandı
Vatandaşın Yanında: Battalgazi Belediyesi 30 Milyon TL’lik Yardımda Bulundu.
AĞBABA ADALET BAKANLIĞI BÜTÇESİNDE KONUŞTU
BAŞKAN ER: “HAFRİYAT ALANI MALATYA’NIN YENİ CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞECEK”
Ölmeztoprak’tan Saha, Şifa ve Vefa Mesaisi: Muhtarlarla İstişare, Hastanede Umut, Öğretmenler Günü’nde Anlamlı Buluşma”
Akşam Saatlerinde Trafik Kazası: Yaralanmalı ve Maddi Hasarlı Çarpışma
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Babacan’dan “Terörsüz Türkiye” Vizyonu: Önemli Açıklamalar
Malatya’da Suç Çetelerine Darbe: Eş Zamanlı Operasyonda Çok Sayıda Gözaltı
GOLDEN GLOBAL MÜŞTERİLERİNE ÇOKLU HESAP YÖNETİMİ İMKANI SUNUYOR
BAŞKAN GEÇİT, “7 BİN 300 ÖĞRENCİYE SIFIR ATIK EĞİTİMİ VERDİK”
BATTALGAZİ’DE 3 BANT BİLARDO TURNUVASI SONA ERDİ
AĞBABA, “MİLLET PERİŞAN SAYIN BAKAN”
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden ağaçlandırma seferberliği
BAŞKAN ER, “ÖĞRETMENLERİMİZ TOPLUMUN YENİDEN İNŞASINDA EN BÜYÜK PAYA SAHİPTİR”
MAGİNDER Dost Meclisi’nin Bu Ayki Konuğu Prof. Dr. Hasan Pekdemir Oldu
KADINA ŞİDDET: TOPLUMUN YÜZÜNE ÇALINAN EN BÜYÜK LEKE
Kalıcı Makyajın Ciltte Etkisi: Farklı Etnik Kökenlerde Nelere Dikkat Etmeli?
Vali Seddar Yavuz’un 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı
ARGUVAN DOĞALGAZA KAVUŞUYOR
Başkan Sadıkoğlu: “Mücbir Sebep hali devam etmeli”
BAŞKAN GEÇİT, EĞİTİMİN KAHRAMANLARINI UNUTMADI!
BAŞKAN GEÇİT, “ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖZVERİ VE GAYRETİ HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR”
ATATÜRK (KIŞLA) VE İNÖNÜ CADDESİ GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KAPATILACAKTIR
