Malatya Gazeteciler Cemiyeti 34 Yaşında
Gündem, 01 Kasım 2022 14:40Malatya Gazeteciler Cemiyeti 2 Kasım 2014 tarihi itibariyle 33 yaşını doldurarak 34 Yaşına giriyor.
MGC Başkanı Vahap Güner “rahmetli başkanımız Haydar Karaduman ile birlikte kurduğumuz Cemiyetimiz, 33 yılı başarıyla geride bırakmıştır” dedi.
Malatya’da 2 Kasım 1989 Yılında kurulan Malatya Gazeteciler Cemiyeti, çok sayıda etkinlik ve projeyi gerçekleştirmeyi başardı. Çok sayıda ödül töreni, konferans, panel, Araştırma Gezileri, kurs ve seminerleri gerçekleştiren Malatya Gazeteciler Cemiyeti konut projesini de hayata geçirdi. Malatya Gazeteciler Cemiyeti bölgede en etkin cemiyetler arasında yer alıyor. Malatya’da en çok üyeye sahip olan Gazeteciler Cemiyeti ayrıca, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun kurucuları arasında yer alıyor.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Başkanı Haydar Karaduman’ın vefat etmesiyle görevi devir alan MGC Başkanı Vahap Güner, “33 yılı geride bırakırken çok sayıda arkadaşımız vefat ettiler. Başta Haydar Karaduman olmak üzere, Raşit Kısacık, Erhan Kırçuval, Şerafettin Özhan, Mehmet Gülseren, Mehmet Ali Cengiz, Hüseyin Gümüş, Lütfi Karayılmaz, Ramazan Kölük, Sabri Kelemeroğlu, Bahattin Erdem, M.Şenol Yalvaç, Hayrettin Abacı, Murat Çelik gibi arkadaşlarımız rahmetli oldular. Onları bugün 34 yılımıza girerken saygıyla ve rahmetle anıyoruz. 34 Yıl içerisinde Cemiyet olarak meslektaşlarımızı en iyi şekilde temsil ettik ve Cemiyetimizin hazırladığı projeler Türkiye çapında değer ve önem görmüştür. Yanı yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olmuştur. Seminerler, Ödül törenleri, konferans ve paneller, Konut projesi, Gazetecilerin örgütlenmesi, Basın Kanununda belirtilen haklardan yararlanması için Cemiyetimiz mensupları için her zaman üzerimize düşen görevi yaptığımıza inanıyoruz” diye konuştu.
MGC MALATYA’DA TARİH YAZDI
MGC Başkanı Vahap Güner şöyle konuştu
“34 Yılık geçmişiyle Malatya da tarih yazan Malatya Gazeteciler Cemiyeti bugün itibariyle 9 Federasyon ve 81 İl Cemiyetinin bir araya gelmesiyle oluşturduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunda Yönetim Kurulu üyesi olarak, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonunda Başkan Vekili olarak, TSYD Malatya Temsilciliği ve Medya-İş Malatya Temsilciliğiyle Türkiye’de en üst düzeyde temsil edilmektedir. Son olarak Türkiye Spor Yazarları Derneği Malatya Şubesini kurmak içinde çalışmalarımız başlamıştır. Ankara, İzmir ve İstanbul’da hangi basın kuruluşları var ise Malatya’da da o kuruluşları hayata geçirmek Malatya Gazeteciler Cemiyetinin görevi olmuştur. Pandemi sürecinden başlayarak gazetecilerin sorunlarının çözülmesi konusunda da elimizden gelen gayreti gösterdik.
Malatya’da mesleğimize yaptığı katkılarıyla iz bırakan rahmetli Başkanımız Haydar Karaduman adına düzenlediğimiz ödül törenini bu yılda devam ettireceğiz. Artık yasa kapsamına alınan internet medyasının birer yayın olabilmesi içinde arkadaşlarımızla birlikte hazırlıklara başlamış bulunuyoruz. Malatya’da güçlü bir internet altyapısı olan, basın ilkelerine bağlı yeni basın kuruluşlarının oluşturulması içinde Malatya Gazeteciler Cemiyeti öncü olacaktır.
Anadolu basınını her zaman zorluklar içerisinde kendisine mutlaka bir yol bulmuştur. Yeni yasayla birlikte, gelişen teknolojiye ayak uydurmak, okunmayan gazeteleri, okutmak, izlenmeyen televizyonları izlettirmek gazetecilerin hep işi olmuştur. İnternet sayesinde habere hızlı ulaşım sağlanırken, yeni basın araçlarının yasal kapsama alınmasıyla birlikte okuyucu ve izleyici sayısı daha da artacaktır. Bu nedenle Basın kanunun getirdiği yeni hükümlere uymak için basın kuruluşlarımızla birlikte çalışmalarımız sürecektir.”
Gündem, 01 Kasım 2022 14:40
Yorumlar (0)
Sadıkoğlu ve Hilal Acı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Güçlü Mesaj.
Fazilet Erdemir’den Kadın Vurgusu: “Malatya Kadını Güçlendikçe Türkiye Güçlenir”
Fedakârlık Hiçe Sayıldı: Akçadağ Odası’nda Skandal Yönetim
TSO’da Tek Kişilik Yönetim: Sadıkoğlu Çalışıyor, Diğerleri Nerede?
İş İnsanı Mustafa Kılınç’tan 8 Mart Mesajı: Deprem Bölgesindeki Kadınların Mücadelesi Takdire Şayan
Kernek Mahallesi’nde Şüpheli Ölüm: Yaşlı Adam Evinde Hayatını Kaybetmiş Halde Bulundu
HİMYAÇ Başkanı Budan’dan 8 Mart Çağrısı: “Kadınlar Güvende Yaşamak İstiyor
Başkan Hasan Ulutaş Sahurda Gençlerle Buluştu: Akçadağ’ın Geleceği Konuşuldu
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 5 Şüpheli Gözaltında
Afetlere Hazırlık Güçleniyor: YAKUT Ekibine AFAD Eğitimi
Kadınlar Günü’nde Duygulandıran Ziyaret: Şehit Yarbay Songül Yakut’un Annesi Yalnız Bırakılmadı
Büyükşehir’in Düzenlediği Voleybol Ligi’nde Kupayı Millî Eğitim Müdürlüğü Kaldırdı
Malatyalılar İlahi Sanatçısı Fadıl Aydın ile Manevi Bir Gece Yaşadı
Başkan Er’den Kadınların Gücüne Vurgu
Kadınlar Günü mü, Vicdan Günü mü?
Kadınlar Günü’nde Mesaj: “Kadınların Gücü Toplumun Gücüdür
Gökhan Gök’ten Yeni Seçilen Oda Başkanlarına Tebrik Ziyareti
Vali Seddar Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Güçlü Teminatıdır”
Malatya’da Narkotik ve Asayiş Operasyonu: Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
Vali Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Değerli Gücüdür
Malatya’da Ayrıştırma Tesisi İçin Önemli Adım: Başkan Er Fransız Heyetle Sahada
Başkan Er’den Malatya’nın Geleceğine Yönelik Büyük Yatırım Girişimi
Yavuz Selim Mahallesi’nde Sorunlar Masada: Başkan Geçit’ten Kalıcı Çözüm Sözü
Yeşilyurt’ta Bıçaklı Kavga: 6 Kişi Gözaltında
Ramazan Yardımlarında Fotoğraf Tartışması: Ağbaba Sahada, Diğer Vekiller Nerede?
Kuluncak’ta Ramazan Kültürü Okullarda Anlatılıyor
Bakanlık harekete geçti: ‘İyileştiren Hastane’ tedavi süresini kısaltıyor
Ramazan’ın Bereketi Battalgazi’de Yetim Çocuklarla Paylaşıldı
Kayısı Üreticilerine Uyarı: İlkbahar İlaçlama Dönemi Başladı
Topsöğüt’te Taziye Evi İçin İlk Adım Atıldı
Toplum Destekli Polislikten Öğrencilere ve Vatandaşlara Bilgilendirme Çalışması
Battalgazi’de Tek Taraflı Trafik Kazası: Bir Kişi Yaralandı
Malatya’da İftar Sofraları Gösteri Alanına mı Döndü?
Yeniden Refah Partisi Malatya’da Ramazan Sofrasında Kritik Mesajlar Verdi
Malatya’da “Üst Düzey” Tartışması: Alkışı Kendi Çalanlar Sahneye Çıkmış!
Spor Köyü Atletizm Pisti İnşaatına Başlandı “MALATYA’NIN KALBİ BURADA ATACAK”
Uyuşturucuya Karşı Sıfır Tolerans: Gençlerimiz Güvende
Battalgazi’de Derme Deresi Parkı Temizlenip Yıkandı
Zorlaşan Hayatlar: Etiket Büyüyor, Sofra Küçülüyor
