Battalgazi'de Yaz Spor Okulları Başladı
Spor, 12 Temmuz 2023 13:13
BATTALGAZİ’DE YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI
Battalgazi Belediyesi tarafından, Battalgazi Kapalı Spor Salonunda açılışı törenle gerçekleştirilen “Battalgazi Yaz Spor Okulları” programı vatandaşların yoğun ilgisiyle başladı.
Battalgazi Belediyesi tarafından, Battalgazi Kapalı Spor Salonunda açılışı gerçekleştirilen, “Battalgazi Yaz Spor Okulları” programının açılış törenine; Malatya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca, AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan katıldı. Battalgazi Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen ““Battalgazi Yaz Spor Okulları” programına, 7 ve 18 yaş aralığındaki çocuklar kayıt yaptırabilecekler. Battalgazi Yaz Spor Okulları programında kapsamında; futbol, voleybol, basketbol, badminton, taekwondo, yüzme, ayak tenisi, tenis kortu, robotik kodlama, Kuran-ı Kerim ve değerler eğitimi olmak üzere, toplamda 12 farklı branşta eğitim verilecek.
BAŞKAN GÜDER: “TÜRKİYE YÜZYILINA YAKIŞACAK GENÇLERİ YETİŞTİRMEK BİZİM GÖREVİMİZ”
Geçen sene Battalgazi bölgesinde 30 bin gence ulaştıklarını ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder bu sene itibariyle ise daha fazla gence ulaşmak istediklerini söyledi. Başkan Güder, “Amacımız geleceğimiz, çocuklarımız, gençlerimiz. Yaz okullarıyla geçen yaz Battalgazi bölgesinde yaklaşık 30 bin gencimize ulaşma imkanı bulduk. Yine bu yaz da en azından bu sayıyı yakalayarak, çocuklarımızın üzerinde oluşan deprem psikolojisini üzerlerinden kaldırmak birinci hedefimiz. Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği Türkiye Yüzyılına yakışacak, uyum sağlayacak gençleri yetiştirmekte bizim görevimiz. Biz istiyoruz ki gençlerimizde öz güven olsun, gençlerimiz okusunlar, araştırsınlar, sorgulasınlar. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gençlerimizde de bu özgüveni yakaladık, yakalamaya da devam edeceğiz.” dedi.
“ÇOCUKLARIMIZIN DEPREM TRAVMASINI ATLATMALARI İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ”
Spor tesisleri ve sosyal tesislerin deprem sonrası vatandaşlara adeta birer sığınak olduğunu belirten Malatya Valisi Hulusi Şahin, gelinen süreçte spor salonların yeniden gençlerin istifadesine sunulduğunu ifade etti. Vali Şahin, “Bugün burada sizlerle olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. 6 Şubat o karanlık günde buralar bizlerin sığınağı olmuştu. Yüzlerce, binlerce depremzede kardeşimizi ağırladık burada. Bütün spor tesislerimiz ve sosyal tesislerimiz, depremzede kardeşlerimiz için bir sığınak olmuştu. Artık bu tesislerimizin kapıları eskiden olduğu gibi çocuklarımıza, gençlerimize, sporcularımıza açıldı. Gelinen süreçte yaz okulları çocuklarımız ve gençlerimiz için çok önemli bir faaliyet. Çocuklarımızın yaşamış olduğu deprem travmasını üzerlerinden atmaları için gerekeni yapacağız. Battalgazi Belediyemizde bu noktada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün en büyük destekçisi. Çocuklarımıza bu güzel tesislerde spor yapma imkanı sağlanıyor. Huzurlarınızda; belediye başkanımıza, kaymakamımıza ve il teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu kadar güzel spor salonları ve tesislerimiz olmasaydı depremde bizim halimiz ne olurdu acaba. Deprem olmasına rağmen Malatya’daki tüm gençlik ve spor yatırımları hız kesmeden devam etti. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza da desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.
“BU TARZ FAALİYETLERİN ARTMASI İÇİN ELİMİZDEN GELEN TÜM DESTEĞİ VERECEĞİZ”
Eskiden bu tarz imkanların azınlıkta olduğunu dile getiren AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan şimdi ise Türkiye’nin her bir yerinde bu gibi faaliyetlere sıklıkla rastlanabileceğini ifade etti. Babacan, “Eskiden olsa anneler babalar yaz geldiği zaman çocukları nereye gönderelim, nerede güzel zaman geçirebilirler düşüncesine girdiğinde, inanınki şuan olan hiçbir fırsat yoktu. Ama çok şükür bu fırsatlar şuan Türkiye’mizin her ilinde olduğu gibi Malatya’mızda ve Battalgazi’mizde var. Toplam 12 ana branşın olduğu, çocuklarımızın kendilerini geliştirebileceği, güzel zaman geçirebileceği, sosyalleşebileceği güzel ortamların oluşmasında desteklerini esirgemeyen sevgili Battalgazi Belediye Başkanımıza, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, Gençlik Spor İlçe Müdürümüze, belediye başkanlarımıza ve Sayın Valimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bizlerde Milletvekilleri olarak, bu tarz faaliyetlerin artması için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Yeter ki pırıl pırıl bir gençliğimiz yetişsin.” dedi.
“TÜM GENÇLERİMİZE ULAŞMA ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ”
Battalgazi Yaz Spor Okulları açılış programında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, tüm gençlerimize ulaşma çabası içerisindeyiz dedi. Kayhan, “Geçtiğimiz günlerde Malatya genelinde 44 branşta 60 bin sporcuya ulaşmak için hedeflenen 94 antrenör ile yaz spor okullarını başlatmıştık. Bugün ise Battalgazi Belediyemiz ile birlikte yaz spor okullarının hedefini büyüterek, tüm gençlerimize ulaşma çabası içerisindeyiz. Malatya’da sadece 54 tesiste, 5 yüzme havuzunda 40 bine yakın öğrencimize yüzme öğretmeyi hedefliyoruz. Gençlerimiz ve geleceğimiz adına hem Battalgazi Belediye Başkanlığımıza hem de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Spor, 12 Temmuz 2023 13:13
Yorumlar (0)

Mahmut Aslantaş Vefat Etti

Kadir Özkan Keskin’e Erşah Demirci Operasyonunda Büyük Darbe

Antalya’da Çete Operasyonu: Erşah Demirci Yapılanmasına Büyük Darbe

Başkan Geçit, “57 Km. Yol Yatırımıyla Kırsalın Çehresi Değişiyor”

Battalgazi Belediyesi’nden Aile Bağını Güçlendirecek Puzzle Yarışması

HASANBEY-TEMELLİ KAVŞAĞI GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KATAPILACAKTIR!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE CAN SUYU

TRAC, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni Anıyor: “Deprem Öldürmez, Hazırlıksızlık Öldürür”

MELEKBABA SAKİNLERİ, YEŞİLYURT AİLE ŞENLİKLERİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelerin Yükünü Alacak Kırtasiye Desteği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA ÖZEL AYAK TENİSİ TURNUVASI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Ordu Şehir Hastanesi’ni de Mimsan Isıtacak

Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın!

Malatya İl Yaşlı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Dünyanın İlk Hastanesi Geleceğin Hekimlerini Ağırlıyor

Okullar Açılmadan Çocukların Göz Muayenelerini Yaptırın!

Ekonomist Hikmet Baydar: Halka Arz Süreçlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

THBB Başkanı Yavuz Işık, 17 Ağustos depreminin 26. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu!

Başoğlu Kablo IDEF 2025’e Türkiye’nin Savunma Sanayisine Milli Çözümleriyle Güç Kattı!

Kalıcı Makyajda Türkiye’nin Yükselen Standardı: Doğal Görünüm, Güvenlik ve Şeffaflık

Turgut Özal Bulvarı Üzerinde Trafik Kazası

Malatya’da Eğitime 593 Bin Avro Katkı

MAHARETLİ ELLER, EN GÜZEL ANALI-KIZLI YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN YARIŞTI

Çavuşoğlu Mahallesin'de Zincirleme Kaza

Battalgazi’de Parklar Yenilendi, Yeşil Alanlar Genişletildi

AK Parti Milletvekili Babacan’dan İletişim Başkanlığına Ziyaret

AK PARTİ’MİZ 24 YAŞINDA: MİLLETİN İRADESİYLE YÜKSELEN, TÜRKİYE YÜZYILI’NA YÜRÜYEN KADRO

Battalgazi İlçsi Solmaz Caddesin'de Trafik Kazası

Turgut Özal Bulvarın'da Trafik Kazası

KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ ‘KURS MERKEZLERİ-YILSONU’ SERGİSİNDE BEĞENİYE SUNULDU

Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Hayvanlarla Rehabilitasyon Başladı

İl Başkanı Bakan’dan AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü mesajı

Çavuşoğlu Mahallesinde Kavga

Akçadağ İlçesin'de Ölümlü Trafik Kazası

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE DOLU YAZ ATÖLYELERİ

Orman Yangınlarında Bir Depo, Binlerce Hektarı Kurtarabilir

BAŞKAN GEÇİT, “BANAZI, KONAK VE HORATA’NIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÖNEMLİ”
