Malatya Şeker Fabrikası 620 bin ton pancar işleyecek
Ekonomi, 17 Aralık 2020 06:37Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan Malatya Şeker Fabrikasını ziyaret etti. Şeker Fabrikası bu yıl 620 bin ton pancar al-ımı yaparak 67 bin ton şeker üretecek.

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Ticaret Borsası olarak Şeker Fabrikasını çok önemsediklerini ve sahip çıktıklarını ifade ederek, “Malatya Şeker Fabrikası, bölge ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Malatya Ticaret Borsası olarak çok önemsediğimiz Şeker Fabrikası tarım sanayinde ve tarımda merkezi hükümetin yapmış olduğu önemli yatırımlarla ülke ekonomisine katkı sunması çok önemlidir” dedi.
Özcan, Meclis Başkanı Erdoğan Ünal ile birlikte Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun’ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Altun, Malatya Şeker Fabrikası olarak gerek yerel sivil toplum kuruluşlarımızla gerek çiftçilerle işbirliği içerisinde olduklarını belirterek, “Bu yıl 620 bin ton pancar tesellümü yaparak 67 bin ton şeker üretmeyi hedefliyoruz. Türkiye ekonomisine 450-500 milyon TL civarında katma değer sağlamış olacağız. Ticaret Borsası Başkanımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ise Malatya Şeker Fabrikası’nın kent ekonomisine ciddi katkı sağladığını ifade etti.
Özcan, fabrikanın uzun yıllardır bölge, şehir ve ülke ekonomisine çok önemli katkıda bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Bu yıl hedefleri 67 bin ton şeker üretmek ve 620 bin ton şeker pancarı işleme hedeflerinde emin adımlarla ilerliyor. Bölge ekonomisine ciddi katkısı olan bu kurumumuzu Ticaret Borsası olarak çok önemsiyor ve sahip çıkmamız gerekiyor. Malatya Şeker Fabrikası tarım sanayinde ve tarımda merkezi hükümetin yapmış olduğu önemli yatırımlarla ülke ekonomisine katkı sunması çok önemlidir.”
Malatya’da son yıllarda faaliyete geçen iki önemli baraj ile 120 bin hektar alanın sulanmaya açıldığını kaydeden Özcan, “Yazıhan bölgesinde Boztepe Barajının sağlamış olduğu sulama kanallarının da büyük oranda yapılması ile önemli bir noktaya getirdi. Bölgedeki illerde bu kapasiteden ciddi anlamda faydalanacağı bir fırsat doğdu” şeklinde konuştu.
Özcan, Malatya Şeker Fabrikası’nda geçen yıl 55 bin ton şeker üretiminin yapıldığını anımsatarak, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu yıl hedefleri 67 bin ton, gelecek yılda 80 bin tona ulaşır, emin adımlarla 100 bin ton şeker üretecek kapasiteye de ulaşacak şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Yapmış oldukları bu önemli iş için Malatya kamuoyu ve üreticilerimiz adına Şeker Fabrikası müdürümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.”
Ekonomi, 17 Aralık 2020 06:37
Yorumlar (0)

Yeşilyurt İlçesi Kiltepe Mahallesi'nde İş Kazası

Yazar Hayati İnanç Battalgazili Gençlerle Buluşuyor

BAŞKAN GEÇİT, “EMNİYET MENSUPLARIMIZA MİNNETTARIZ”

Başkan Şengönül, Ezgi Kardeşimizin İsteğini Geri Çevirmedi

Darende Aşağı Ulupınar'da Trafik Kazası

BAŞKAN ER BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE GENEL DURUM HAKKINDA BİLGİLENDİRMELERDE BULUNDU

Fendoğlu Malatya’da Kayısı Üreticisine Acil Destek Şart”

Sıtmapınarı Alt Geçidinde Kaza

İlimizde Kariyer Fuarı Hazırlıkları İstişare Toplantısıyla Değerlendirildi

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ’NDE ENCÜMEN VE İHTİSAS KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesinde Hırsızlık Olayı

Battalgazi İlçemiz Cevherizade Mahallesinde Hırsızlık Olayı

Akçadağ İlçemiz Doğu Mahallesinde Trafik Kazası

Battalgazi İlçesin'de İntar Vakası

YEŞİLYURT KENT KONSEYİ’NDEN ANNELERE ÖZEL ATÖLYE: “PUSULAMIZ AİLE” SEMİNERLERİ BAŞLIYOR!

BATTALGAZİ’DE BAYRAM TATİLİ HİZMETLE GEÇTİ

Yılın ilk çeyreğinde Malatya’dan 97 milyon dolar ihracat

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN GENÇLİK MERKEZİ VE SPOR SAHALARI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Tekerlekli Basketbol Takımı 1. Lige Yükseldi

MAGİNDER, AVUKATLAR GÜNÜ'NDE HUKUK MÜCADELESİNİN KAHRAMANLARINI UNUTMADI KARDEMİR: "6 ŞUBAT KAHRAMANI

Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Futbol Takımı

Keskin’den Milletvekillerine Çağrı, “KAYISI ÜRETİCİSİNE SAHİP ÇIKIN”

Başkan Karademir: "Zarar büyük"

GEÇMİŞ OLSUN MALATYA

Battalgazi İlçemiz Cevherizade Mahallesi'nde İntar

Battalgazi İlçesi Çamurlu Mahallesi'nde İş Kazası

İstiklal Mahallesinde Şüpheli Ölüm’

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

MAGİNDER’den Samanköy Konteyner Kentte Bayram Sevinci

İş İnsanı Cihangir Solak'da Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Anahtar Partisi Malatya İl Başkanı Erdoğan Zelyurt Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı

İş İnsanı Mahmut Boyraz Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç’tan Ramazan Bayramı Mesajı

İş İnsanı Erdal Üstün'de Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı

İş İnsanı Mustafa Kılınç Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

İş İnsanı Mustafa Kırteke Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Celal Artan 'da Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı

Gibilik...
