Belediye Başkan Aday Adayı Adil Çulha “En büyük amacım uzun yıllar Battalgazi’ye hizmet etmek” dedi.

Siyaset, 11 Aralık 2023 16:45

Belediye Başkan Aday Adayı Adil Çulha “En büyük amacım uzun yıllar Battalgazi’ye hizmet etmek” dedi.

Pencere Gazetesi web TV’de ‘Berkman Dulcan ile Manşet Malatya’ programına katılan Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayı Adil Çulha “En büyük amacım uzun yıllar Battalgazi’ye hizmet etmek” dedi.

“Milli Mücadele Ruhuyla Gayret Eden Askerlerimize Teşekkür Ediyorum”

Konuşmasına 6 Şubat depremlerini Asrın Felaketinde aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Adil Çulha “Gerçekten çok büyük bir yaralar aldık. O travmaları atlatmak zor oldu. İnsanların çok büyük sıkıntılara düştüğü, hayatlarını kaybettiği, evlerin yıkıldığı, şehirlerin hafızalarını silindiği bir zamanda üzerimize düşen sorumluluğu yapmak adına bizlerde birçok adım attık. Şehri yeniden imar etme adına AK Parti Hükümeti olarak başta Dünya Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleriyle depremin ilk günü itibariyle hızlı bir şekilde sahaya inildi. Özellikle burada çok büyük fedakârlık gösteren, Milli Mücadele ruhuyla gayret eden askerlerimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“En Büyük Amacım Uzun Yıllar Battalgazi’ye Hizmet Etmek”

Konuşmasının devamında kendi hakkında bilgiler veren Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayı Adil Çulha “Battalgazimizin yetiştirdiği gariban bir insandır Adil Çulha. Genellikle hem okuyup hem çalışan bir ailenin evladıyım. 9 kardeşin ikincisiyim. E tabii böyle olunca aile ekonomisine katkı sağlamak adına küçük yaşlardan bugüne sahalarda olan biriyim. Eğitimimi tamamlarken aynı zamanda çalışmak zorunda olan bir kardeşinizim bayağı. En büyük amacım uzun yıllar Battalgazi’ye hizmet etme noktasında gayretim oldu. AK Parti kurulduğunda Battalgazi ilçe teşkilatlarında görev aldım. 2.010 yılındaki Battalgazi Esnaf ve Sanatkârlar Odası genel kurulunda bize Başkanlığı layık gören kardeşlerimize mahcup olmadan yolumuza 4 dönem üst üste devam ettik. Bu vesileyle sahada olduğumuzdan dolayı. Battalgazi’nin gelişmesi adına daha çok katkılar vermek için biz AK Parti'den aday adayı olduk.“ dedi.

“Bu Yola Bizde Baş Koyduk”

Battalgazi’nin Türkiye’nin en güzel ilçelerinden bir olduğunu belirten Başkan A. Adayı Adil Çulha “Nüfus itibariye Battalgazi birçok ilden fazla nüfusa sahip. Tarihi kokusu, kültürel yapısı, coğrafi durumu, şifa noktasında İspendere içmeleri gibi sağlık turizminin olduğu bir bölge. Aslantepe’yi, Kervansaray’ı, tarihi Ulu Camii’yi bünyesinde barındıran çok güzel bir ilçe. Bizlerde daha fazla katkı yapmak adına yola çıktık. Güzel işler yapmak adına talip olduk ve güzel işler yapacağımıza inanıyoruz. Yönetimi daha ilerilere taşımak açısından, birlik beraberliğin daha güçlü olması adına bu yola bizde baş koyduk. Bu davanın bir neferi olarak bizlerde Liderimizin yolundan gidelim istedik.” diye konuştu.

“Asıl Hedefim Çok Merkezli Bir Battalgazi Oluşturmak”

Tarihi ve kültürel yapıyı daha iyi canlandırmak adına Battalgazi’de yıllardır turizmle ilgili çalışmalarının olduğunu ifade eden Adil Çulha “Birçok çalışmaya esnaf sanatkârlar camiası olarak bizlerde katkı sunmuştuk. Özellikle Sanat Sokağının yapılması, Poyraz Konağın yeniden canlandırılması, Kervansarayın daha cazip hale getirilmesi adına çalışmalarımızda oldu. Nemrut yanı başımızda. Nemrut, Aslantepe, Battalgazi. Bu üçgen arasında turizm çıtasını daha çok yukarılara taşıma adına hedeflerimiz var. Aslında sanayi bölgelerinin bizim Battalgazi’de olmaması bize çok büyük yarılar veriyordu. Benim asıl hedefim çok merkezli bir Battalgazi oluşturmak. Zaman zaman biz bu görüşlerimizi bildirdik. Dikkate de alındı. Çalışmalar da yapıldık. Sanayi sitelerinin Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanmış olması bizim için çok büyük bir artı oldu. Daha da geliştirmek adına inşallah çalışmalar yapacağız. Her türlü desteği de vereceğiz. Bizim adaylık sürecinde asla duruşumuz değişmeyecek. Aday gösterilsek de gösterilmesek de biz bu katkıyı sürekli sunacağız inşallah.” dedi.

“Milli ve Yerli Üretimler Yapmak Gerekiyor”

Battalgazi’yi cazibe merkezi haline getirebilmek için tek başına bir kişinin yeterli olmayacağını söyleyen Başkan A. Adayı Adil Çulha “Bir olunmalı, birlikte hareket edilmeli. Birlik beraber içerisinde zaten bugüne kadar AK Parti olarak sıkıntı yaşamadık. Biz arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle sürekli yol yürüdük, yürümeye de devam edeceğiz. Yani birlik, beraberlik noktasında bizim hiç bir zaman endişemiz olmadı. AK Parti hareketi bir dava hareketidir. Biz bu davaya gönül verdik. O açıdan her türlü desteği sağlamak bizim boynumuzun borcu. 

Battalgazi bir tarım bölgesi zaten büyük ova, Eski Malatya'nın büyük bir çoğunluğu büyük ovaya bakıyor tarımı muhafaza etmek gerekir. Tabi hayvancılık ile alakalı birçok çalışmalar yapılabilir. Kayısı zaten anlatmaya gerek yok, sürekli gündeme geliyor. Kayısının haricinde alternatif ürünlerin üretilmesi gerekir. Hayvancılıkta süt ürünlerine dikkat etmek gerekir. Dünyada örneği çok büyük yatırımlarla, büyük istihdam elde ederek büyük gelirler elde ediyorlar. Bizim Battalgazi bölgesinin gerçekten de hayvancılıkta bir tık daha yukarıya çıkması gerekir diye düşünüyorum. Özellikle süt ve süt mamulleriyle ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum. Süt ve süt mamulleri derken insanların köylerin bir araya gelmesiyle kooperatif olur veya farklı bir şey olur. Bu çalışmasını detaylı yaparak sahalar açmak gerekiyor. Üretimi arttırmak gerekiyor. Milli ve yerli üretimler yapmak gerekiyor. Verimli topraklarının tamamı Battalgazi’de sayılır. Yani Malatya'da verimli toprakları değerlendirmek gerektiği kanaatindeyim. Bunları gerçekten de bilimsel olarak da araştırarak yapmak gerekiyor. O açıdan bizler ekipler oluşturarak bu işin doktorasını yapmış profesörleri bir araya getirerek üniversitelerle, kamu kurumlarıyla, diğer kurumlarla bir araya getirerek insanları nasıl kalkındırabiliriz? Onlara nasıl ekmek verebiliriz? davasıyla yürüyeceğiz. Hedefimiz Battalgazi’yi ekonomik açıdan daha da canlandırmak” şeklinde konuştu.

“Gençliği Spora Bağımlı Yapmasınız Başka Bağımlılıklar Elde Ederler”

Çulha, gençlerin AK Parti için her zaman önemli olduğunu vurgulayarak “Gençler bizim için her zaman önemli. Gençleri önemsememek bence geleceği karartmak olur. Gençler bizim geleceğimiz. Gençlerimize sahip çıkarak geleceğimizi garanti altına almak zorundayız. Spor zaten olmazsa olmazlar arasında. Gençliği spora bağımlı yapmasınız başka bağımlılıklar elde ederler. Yani gençleri koruma adına elbette ki sportif faaliyetleri yapmak gerekir. Ben Battalgazi Belediyespor kulübünde hem uzun yıllar futbol oynadım hem de yönetim kurulu üyeliğinde bulundum. Gençlerin önünü açmak adına sadece futbol sahaları değil, bütün alanlarda, bütün spor dallarında, branşlarda destek olmak zorundayız. AK Parti hükümetleriyle birlikte birçok gençlik merkezlerinin kurulmasıyla gençlerimizin önünü açıldı ama biz bunu daha da geliştirmek amacındayız. Malatya'da birçok milli sporcumuz var. Biliyorsunuz her daldan branşları arttırarak inşallah destek vereceğiz. Tabii bu spor destek nasıl olur? Az önce bahsettiğim gibi ekonomiyle olur. Ekonomiyi canlandıramazsanız mutlaka bir yerlerde de eksiğiniz kalır. O açıdan Battalgazi’de önceliğimiz ekonomiyi canlandırma, katma değerini artırmak ve onlara destek olma adına büyük projeler üretmek olacaktır. Artık belediyenin imkânları ne ölçüydüyse o ölçüde elimizden geleni yapacağız. Önünü açacağız. Hiçbir zaman tıkamayacağız. Halka kulak vereceğiz, sahaya ineceğiz zaten sahadan gelen biri olarak birçok şeyin farkındayız. Eksikleri giderme noktasında gecemizi gündüzümüze katıp aşkla çalışacağız.” diye konuştu.

“Desteklerinizi Bekliyorum”

Son olarak Battalgazililere seslenen Adil Çulha şunları söyledi;

Ben hemşirelerime özellikle şunu vurgulamak istiyorum. Asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Umudumuzu yitirmeyeceğiz. Enkaz çalışmalarının hala kaldırıldığı Malatya'nın daha güzel günler yaşayacağını söylemek istiyorum. Bu inanç ve bilgiyle inşallah yola devam edeceğiz. Biz Malatya'nın daha güzel günler göreceğine inanıyoruz. Hiç şüphemiz yok. Hemşerilerimizde inşallah emin olsunlar. Bu konuda bizler de katkı sunmak için elimizden geleni yapacağız. Sahada olan bir kardeşiniz olarak desteklerinizi bekliyorum.”

Siyaset, 11 Aralık 2023 16:45

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Keskin’den Dikkat Çeken 23 Nisan Mesajı: “Ekranlardaki Mafya İçerikleri Tehlike Saçıyor

Keskin’den Dikkat Çeken 23 Nisan Mesajı: “Ekranlardaki Mafya İçerikleri Tehlike Saçıyor

Başkan Geçit: “Milli Egemenlik Ruhunu Sonsuza Dek Yaşatacağız.

Başkan Geçit: “Milli Egemenlik Ruhunu Sonsuza Dek Yaşatacağız.

6. DİJİTAL ECZACILIK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

6. DİJİTAL ECZACILIK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Başkan Taşkın Müjdeyi Verdi: Akpınar Çarşısı Hafta Başına Kadar Açılıyor.

Başkan Taşkın Müjdeyi Verdi: Akpınar Çarşısı Hafta Başına Kadar Açılıyor.

Ağbaba’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı.

Ağbaba’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı.

Başkan Er’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması.

Başkan Er’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması.

Gümüşlü Mahallesi’ne 1.500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı.

Gümüşlü Mahallesi’ne 1.500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı.

Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Takımı Yarı Finalde!.

Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Takımı Yarı Finalde!.

Akçadağ’a Modern Belediye Hizmet Binası Geliyor: İhale Tamamlandı, Çalışmalar Başlıyor.

Akçadağ’a Modern Belediye Hizmet Binası Geliyor: İhale Tamamlandı, Çalışmalar Başlıyor.

10 Kişinin Hayatını Kaybettiği Katliam Soruşturmasında Yeni Gelişme: Anne Malatya’da Tutuklandı.

10 Kişinin Hayatını Kaybettiği Katliam Soruşturmasında Yeni Gelişme: Anne Malatya’da Tutuklandı.

Malatya Siyasetinde Anahtar Partisi Çıkmazı: Gürültü Var, İcraat Yok.

Malatya Siyasetinde Anahtar Partisi Çıkmazı: Gürültü Var, İcraat Yok.

Battalgazi’de Yeni İmar Yolu ile Modern Ulaşım Adımı.

Battalgazi’de Yeni İmar Yolu ile Modern Ulaşım Adımı.

Yanlış Beslenme Beyni Yaşlandırıyor.

Yanlış Beslenme Beyni Yaşlandırıyor.

Akçadağ’da Kıraathane Kavgası: Silah ve Bıçaklar Konuştu, 2 Yaralı.

Akçadağ’da Kıraathane Kavgası: Silah ve Bıçaklar Konuştu, 2 Yaralı.

Akçadağ’da Kadın Kolları Tartışması: Siyasette Kadınlar Neden Görünmüyor?

Akçadağ’da Kadın Kolları Tartışması: Siyasette Kadınlar Neden Görünmüyor?

Battalgazi Belediyespor’dan Taraftara Gurur Veren Sonuç.

Battalgazi Belediyespor’dan Taraftara Gurur Veren Sonuç.

Vali Yavuz: Malatya’nın Gurur Gününü Hep Birlikte Kutluyoruz.

Vali Yavuz: Malatya’nın Gurur Gününü Hep Birlikte Kutluyoruz.

Genç Yetenekler Malatya’da Bir Bir Ortaya Çıkıyor

Genç Yetenekler Malatya’da Bir Bir Ortaya Çıkıyor

Melekbaba Mahallesi’nde Ev Yangını: 3 Kişi Dumandan Etkilendi.

Melekbaba Mahallesi’nde Ev Yangını: 3 Kişi Dumandan Etkilendi.

Ağbaba: Malatya’nın Tarihi Gurur Gününü Kutluyorum.

Ağbaba: Malatya’nın Tarihi Gurur Gününü Kutluyorum.

Malatya’da Yeniden Yapılanma ve Gönül Buluşmaları: Ölmeztoprak Sahada.

Malatya’da Yeniden Yapılanma ve Gönül Buluşmaları: Ölmeztoprak Sahada.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası Tamamlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası Tamamlandı.

Büyükşehir’den Akçadağ’a Konforlu Ulaşım Hamlesi.

Büyükşehir’den Akçadağ’a Konforlu Ulaşım Hamlesi.

Arguvan’da Kurt Saldırısı: Yetiştiricinin Çadırına Giren Kurtlar 40’a Yakın Hayvanı Telef Etti.

Arguvan’da Kurt Saldırısı: Yetiştiricinin Çadırına Giren Kurtlar 40’a Yakın Hayvanı Telef Etti.

Seçim Bitti, Hizmet Başladı: Basri Orhan Esnafla Buluştu.

Seçim Bitti, Hizmet Başladı: Basri Orhan Esnafla Buluştu.

Yeşilyurtspor Play-Off’ta! Malatya Temsilcisi Kilis Engelini Aştı.

Yeşilyurtspor Play-Off’ta! Malatya Temsilcisi Kilis Engelini Aştı.

Malatya Master Takımı Manavgat’ta Tarih Yazdı: Namağlup Şampiyonluk.

Malatya Master Takımı Manavgat’ta Tarih Yazdı: Namağlup Şampiyonluk.

Play-Off’ta Kazanan Çıkmadı: Arapgirspor ile Hekimhan Girmana Berabere Kaldı.

Play-Off’ta Kazanan Çıkmadı: Arapgirspor ile Hekimhan Girmana Berabere Kaldı.

Yavuz Selim Mahallesi’nde İki Araç Çarpıştı: 4 Kişi Yaralandı.

Yavuz Selim Mahallesi’nde İki Araç Çarpıştı: 4 Kişi Yaralandı.

Fatih Erbakan’dan Akçadağ’a Takdir: Emre Gönültaş Öne Çıktı.

Fatih Erbakan’dan Akçadağ’a Takdir: Emre Gönültaş Öne Çıktı.

Zehir Tacirlerine Ağır Darbe: 7 Sokak Satıcısı Tutuklandı.

Zehir Tacirlerine Ağır Darbe: 7 Sokak Satıcısı Tutuklandı.

Yeşilyurt’ta NARKOALAN-2 Uygulaması: Park ve Mesire Alanlarında Sıkı Denetim.

Yeşilyurt’ta NARKOALAN-2 Uygulaması: Park ve Mesire Alanlarında Sıkı Denetim.

Yeşilyurt Belediyesi’nden Tarıma Dev Destek: 300 Bin Fide Üreticiyle Buluşacak.

Yeşilyurt Belediyesi’nden Tarıma Dev Destek: 300 Bin Fide Üreticiyle Buluşacak.

Yeşilyurt’ta Şantiye Faciası: Genç İşçi Hayatını Kaybetti.

Yeşilyurt’ta Şantiye Faciası: Genç İşçi Hayatını Kaybetti.

Okul Çevrelerinde Güvenlik Seferberliği: Denetimler Aralıksız Sürüyor.

Okul Çevrelerinde Güvenlik Seferberliği: Denetimler Aralıksız Sürüyor.

Cemil Çiçek “Özallı Yıllar” Konferansında Tarihe Işık Tutan Konuşma Yaptı

Cemil Çiçek “Özallı Yıllar” Konferansında Tarihe Işık Tutan Konuşma Yaptı

Hazır Beton Endeksi Mart Ayı Raporu Açıklandı!

Hazır Beton Endeksi Mart Ayı Raporu Açıklandı!

Malatya Turizmi Masaya Yatırıldı: Başkan Er’den Önemli Mesajlar

Malatya Turizmi Masaya Yatırıldı: Başkan Er’den Önemli Mesajlar

Deprem Vurdu, İhmal Yordu: Doğanşehir Çözüm Bekliyor.

Deprem Vurdu, İhmal Yordu: Doğanşehir Çözüm Bekliyor.

Unvan Çok, Üretim Yok: Toplantıdan Toplantıya Koşanlar Malatya’nın Gerçeğini Görüyor mu?

Unvan Çok, Üretim Yok: Toplantıdan Toplantıya Koşanlar Malatya’nın Gerçeğini Görüyor mu?