Kuzey Kuşak Yolu’na yapılan bağlantı yollarını yerinde inceleyen Başkan Gürkan
Gündem, 17 Aralık 2023 20:27
Kuzey Kuşak Yolu’na yapılan bağlantı yollarını yerinde inceleyen Başkan Gürkan
MALATYA'NIN GELECEĞİNE VE GELECEK YÜZYILLARINA HÜKMEDECEK
Kuzey Kuşak Yoluna yapılan bağlantı yollarındaki çalışmaları inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yol çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bu yolların Malatya’nın gelecek yüzyıllarına hükmedeceğini söyledi.
Kuzey Kuşak Yolu ve bu yola yapılan bağlantı yollarındaki inceleme programına katılan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, ciddi emekler sarf edildiğini belirterek, “Ergenekon Köprüsü ile Kuzey Kuşak Yoluyla bağlantı kısmına şu anda devam ediliyor. Kuzey Kuşak Yolunun hem mezarlık bağlantısı, hem burası, Çarmuzu bağlantısı, Emeksiz Caddesi bağlantısı ve Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ile birleşme bağlantıları var. Kuzey Kuşak Yoluyla beraber bu bağlantı yolları da paralel olarak bitmek üzere. Burada çok ciddi bir emek var. Bu bölgede yol düzenlemesi, ışıklandırma ve buna benzer hiçbir şey yoktu. Yol projesi ile beraber şu anda tamamını bitme aşamasına getirdik” dedi.
İnceleme programında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan yol çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi Yol Ve Altyapı Koordinasyon Dairesinde çalışan ekiplere emeklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Gürkan, “Ergenekon Köprüsü ve Alparslan Türkeş Bulvarı diye tabir ettiğimiz bölgede Kuzey Kuşak Yoluyla bağlantı yolunun çalışmalarını görmek maksadıyla incelemelerde bulunmaya geldik. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Yol medeniyettir. 21. yüzyılda artık asfaltsız hiçbir yerleşim yeri olmayacak dedik ve bu konuda gerek kırsal kesimlerde yapmış olduğumuz çalışmalarda, gerek şehir merkezindeki yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı arkadaşlarımız hakikaten tarihi destanlar yazdılar. Ben bu anlamda Yol Ve Altyapı Koordinasyon Dairesi’nde çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum.
Bir taraftan Kuzey Kuşak Yoluna bağlantılar verirken, diğer taraftan alternatif yol olarak yapmış olduğumuz Anayurt Bulvarı’ndan ilerisinde Malatya'nın tek arteri olan ana caddesine ve üstte Danişmend Gazi ve Alp Er Tunga Bulvarı’na bağlanan bir yol. Bu yol sadece burası ile kaim bir yol değil aynı zamanda bu yolla beraber bu yola paralel yolların gerek Kaynarca, gerek Emeksiz Caddesi bağlantısı ve Dilek Mahallesi ile Şehir Mezarlığı yoluna bağlantılar da bu yolla sağlanacaktır. Diğer taraftan tren yolu ile birlikte Topsöğüt’ten Sivas Caddesi’ne bağlanacak. Aşağısında da Kuzey Çevre yoluna bağlanan büyük bir yol arteri ağı yapılıyor. Dolayısıyla bu çalışmalar Malatya'nın geleceğine ve gelecek yüzyıllarına hükmedecek.
Malatya'da şimdiye kadar hiç alternatif yolu olmayan bir şehirdi. Şehrimizin tek ana bulvarı olan, aksı olan, uluslararası ve şehirlerarası yolu olan ve Malatya'nın da ana caddesi olan İnönü Caddesi, Atatürk Caddesi, Kışla Caddesi’nin hem üstte hem de güneyinde yeni alternatif yollar yapılarak, bu şehrimizin trafik anlamında rahatlatılması için büyük gayretler gösteriyoruz. Bizim için mevsimler çok da önemli değil. Gece gündüz demeden bütün ekiplerimiz sahanın her tarafında yoğun bir çalışma içerisindeler. Bu yol aynı zamanda 50 metrelik bir yoldur. Bu yolun bir taraftan ışıklandırmaları, bir taraftan bisiklet yolları, bir taraftan orta refüj ve aydınlatmalarıyla beraber hakikaten şehrimizin güzide, mümtaz bir yol ağı şeklinde hizmet edecektir. Bu çalışmaların Malatya'mıza, bölgemize ve bölge şehirlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.
Gündem, 17 Aralık 2023 20:27
Yorumlar (0)
BATTALGAZİ’DE TEMİZLİK VE PAZAR DENETİMLERİ SÜRÜYOR.
Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Talepleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a Sunuldu.
Malatya'da COP31 Vizyonu Masaya Yatırıldı.
Başkan Geçit: "Çocuklarımızın Gülümsemesi En Büyük Mutluluğumuz.
Malatya TSO’nun Aşure Programında Birlik ve Kardeşlik Vurgusu.
CHP Malatya Teşkilatında Kapsamlı Revizyon: 6 İlçeye Yeni Başkan Atandı.
Atatürk'e Hakaret İddiası Yargıya Taşındı: İYİ Parti Malatya Suç Duyurusunda Bulundu.
Bilimin Kalbi Yeşilyurt'ta Atıyor: Geleceğin Bilim İnsanları Burada Yetişiyor.
Kayısı Fiyatları Sezon Başlamadan Çakıldı: Ağbaba'dan Sert Tepki.
Başkan Er, COP31 Sürecinde Malatya'nın Çevre ve İklim Vizyonunu Paylaştı.
Malatya'da Kaçak Sigara Operasyonu: 7 Bin 330 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi.
Battalgazi Belediyesi Yol Konforunu Artırıyor: Asfalt Çalışmaları Sürüyor.
İklim Zirvesi Öncesi Önemli Adım: COP31 Toplantısı Malatya’da.
Önce Tartışma, Sonra Silahlar Konuştu: 3 Şüpheli Yakalandı.
Büyükşehirden Ekonomiye Katkı Sağlayacak KDV Muafiyetli Taşınmaz Hamlesi.
Depremden Dirençli Kentler İçin Uluslararası Buluşma Malatya'da.
Malatya'da Acı Olay: Binadan Atlayan 35 Yaşındaki Şahıs Hayatını Kaybetti.
Boyraz: "Kayısıya Sahip Çıkmak, Malatya'nın Geleceğine Sahip Çıkmaktır.
Kuluncak İlk Kültür Festivali'ne Yoğun İlgi: Birlik ve Beraberlik Mesajları Verildi
Vali Yavuz: "20 Temmuz, Kıbrıs Türkü'nün Özgürlük ve Barış Destanıdır.
Basri Orhan: "Esnaf Ayakta Kalırsa Malatya Ayağa Kalkar.
Malatya depremi sonrası uzmandan flaş analiz: "Yeni denge arayışı var.
Malatyalı Yazar Mehmet Yıldız’a Almanya’dan Çifte Ödül Adaylığı!
Kayısı Festivali’nde Zaman Yolculuğu: Klasik Mercedesler Göz Kamaştırdı!.
28’inci Kayısı Festivali ve Fuarı'na Ender Balkır Damgası.
Malatya'da Korkutan Deprem! 5.0 Büyüklüğünde Sarsıntı Hissedildi.
MİAD Listesi Sonrası Dikkat Çeken Soru: STK'ları Kim Yönetiyor?
Yeşilyurt Belediyespor'un Milli Sporcusu Uluslararası Arenada Türkiye'yi Gururlandırdı.
Battalgazi Belediyesi Kadın Kooperatifi Hizmet Ağını Genişletiyor.
Malatya'da Üç Araçlı Trafik Kazası: 3 Yolcu Yaralandı.
Başkan Er'in Vizyon Projesine Bakan Yumaklı'dan Destek Mesajı.
Dünyaca Ünlü Malatya Kayısının Festivali Coşkuyla Başladı.
Altın Meyvenin En İyisi Seçildi: Kayısı Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu.
Malatya'da Zincirleme Kaza: Orduzu Mevkiinde 11 Araç Birbirine Girdi
Kanser Tedavisi İçin Kazakistan'dan İzmir'e Geldi...
Yeşilyurt'tan Dünya Sahnesine: Şampiyon Sporcular Türkiye İçin Mücadele Verecek.
Yeşilyurt'ta Kültür ve Eğlence Dolu Yaz Akşamları.
Malatya Kale'de 4.1 Büyüklüğünde Deprem Paniği.
Sultansuyu Barajı'nda Boğulma Vakası: 32 Yaşındaki Şahıs Ekiplerin Çalışmasıyla Sudan Çıkarıldı.
