Malatya’da Yapımı Tamamlanan Deprem Konutlarının Kurası Çekildi
Gündem, 17 Şubat 2024 07:38
Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan törene İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmez Toprak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak ve hak sahipleri katıldı.
Törenin açılışında konuşan Vali Ersin Yazıcı, “Asrın felaketinde en çok yara alan illerden biriside Malatya’dır. Ağır hasarlı ve çöken bina sayısı ile Hatay’dan sonra ikinci il Malatya’dır. 117 bin konteyner kentte yaşayan vatandaşımız var. 70 bin eksilen nüfusumuz ile yoluna devam ediyor. Malatya’yı ayağa kaldırma adına hep birlikte hareket ediyoruz. Malatya’yı eskisinden daha iyi hale getirmek için hep birlikte çalışıyoruz. Şehrin merkezinde çarşı diye tabir ettiğimiz bölgede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı projeler ile temeller atıldıkça morallerimiz de düzelmeye başladı. Çok kısa bir süre içinde binalar yükselmeye başlayacak. Bu Malatyalı hemşerilerimizin moralini yükseltecek. Malatya’mız eskisinden çok daha iyi olacak. 6 bin 181 konutun kurasın çekeceğiz.” dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Nasip bugüneymiş. Çevre, Şehirçilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Bakanımız küçük bir sağlık rahatsızlığa nedeniyle gelemedi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim. Her ay 15-20 bin konut Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 11 ilimizde hak sahiplerine teslim edilecek, o büyük felaketin sene-i devriyesinde 75 bin konut, her ay 15-20 bin, sene sonuna kadar 200 bin konut teslim edilecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın size verdiği sözün gerçekleşme anı.” dedi.
Bakan Yerlikaya, “Konutların tamamını önümüzdeki yıl teslim edeceğiz. Malatya’da 69 bin 471 konut, 8 bin 163 işyeri ve ahırlar ile birlikte toplam 80 bin 220 bin hak sahibimiz bulunuyor. Bugün il ve ilçelerde 5 bin 140 konut, kırsal ev olmak üzere 6 bin 181 konutu teslim ediyoruz. 18 bin konutun yapımı da devam ediyor. Biz kararlıyız, burada ve 11 ilde hayat normale dönene kadar ellerimiz sizlerin ellerinden bir an olsun ayrılmayacak. Malatya’mızı çok güçlü bir şekilde yeniden ayağa kaldıracağız.” dedi.
Yazıhan’da hak sahibi olan vatandaşlara konutların anahtarlarını Bakan Yerlikaya ve beraberindeki protokol heyeti teslim ettikten sonra kura çekimine devam edildi.
Gündem, 17 Şubat 2024 07:38
Yorumlar (0)
Yaşlanan Nüfus ve Obezite Hastalığı Bel Ağrısını Tetikliyor...
KANSERDE ‘SIRA DIŞI’ YOLAKLAR KEŞFEDİLDİ.
Battalgazi’de Ekipler Sahada: Asfalt Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor
Büyükşehir Belediyesi’nde Nisan Meclis Maratonu Sona Erdi
Geleceğin Yıldızları Yeşilyurt’ta Sahne Alıyor.
Malatya’nın Kalbi Yeniden Atıyor: Ulu Camii Sonbaharda Açılıyor
Arif Hikmet Kılıç: “Daha Yapacak Çok İşimiz Var.
Seddar Yavuz: Turizm, Kültürümüzün Dünyaya Açılan Kapısıdır.
Basın Birliği’nden İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer’e Anlamlı Buluşma.
Selağzı: “Vatandaşlarımızın Yoğun Katılımı Bizleri Mutlu Etti.
Yeşilyurt Belediyesi 8 Taşınmazı Ekonomiye Kazandırıyor.
Kale Uygulama Noktası’nda Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi.
Zaviye Mahallesi’nde Beton Mikseri Dehşeti: Yaya Ağır Yaralandı.
Yarım Asırlık Sevgi Taçlandı: Yeşilyurt Belediyesi Programında Unutulmaz Anlar.
.Seddar Yavuz: “Şehitlerimizin Emaneti Baş Tacımızdır.
Erkenek’te Değişimin Adı: Bülent Tüfenkci Sahada Farkını Ortaya Koydu
Sağlık Camiasında Mutlu Gün: Şerif Atalan ile Hümeyra Alan Hayatlarını Birleştirdi.
Malatya’da Akraba Kavgası Kanlı Bitti.
AKÇADAĞ’DA TOPLANTI VAR, İCRAAT YOK MU? SORULAR BÜYÜYOR.
Şantiyede Korkutan Kaza: İşçi Ağır Yaralandı.
Beylerderesi Viyadüğü–Çöşnük Kavşağı Hattında İkinci Etap Başlıyor
Gençlerle Geleceğe Yatırım: Başkan Er’den Kütüphane Ziyareti.
AKÇADAĞ’DA NİSAN ŞOKU: KAR YAĞIŞI KAYISIYI TEHDİT EDİYOR, ÇİFTÇİ ENDİŞELİ
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Kişi Yaralandı.
Kayısı Tartışmasında Sessizlik Krizi: Açıklama Var, Yanıt Yok.
Seyran Mahallesi’nde Trafik Kazası: 1 Yaralı
Üniversite Mahallesi’nde Trafik Kazası: 2 Yaralı.
Miniklerden Büyük Keşif: Yeşilyurt’ta Kültür ve Sanat Etkinliği.
Gençlere Yol Gösteren Tavsiyeler: Bonus Hoca Konuştu.
Büyükşehir’den Öğrencilere Sanat Desteği: Resim Yarışması Düzenlendi.
Başkan Er: “Şehrimiz Gastronomi ve Turizmde Yükselişe Hazır.
Başkan Er’den İmam Hatipli Öğrencilere İlham Veren Buluşma.
Türk Polis Teşkilatı 181. Yılında Aziz Şehitlerini Andı
Başkan Ulutaş’tan Polis Teşkilatına 181. Yıl Ziyareti: “Güvenliğimizin Teminatı Sizlersiniz.
Akçadağ Belediyesi Personellerini Taşıyan Araç Şarampole Savruldu
Uyuşturucuyla Mücadelede En Büyük Güç: Anneler.
GÜZELLİK SEKTÖRÜNDE YENİ DÖNEM: CANSU DURKUN DEĞERLENDİRDİ
AKPINAR ÇARŞISI’NDA YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
MALATYA GALATA SPOR KULÜBÜ’NDEN POLİS HAFTASI TURNUVASINA DAMGA.
