Murat Altundağ; Malatya’lı Hemşehrilerimiz En Kısa Zamanda Sıcak Yuvalarına Kavuşacak.
Siyaset, 29 Şubat 2024 17:59
Doğanşehir Yolkoru’da köy evlerini yerinde inceleyen Bakan Mehmet Özhaseki, ERKONUT’un Malatya’lı olan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Altundağ’dan gelinen nokta hakkında bilgi ardı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğanşehir Yolkoru Mahallesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştirakı olan ERKONUT’un yaptığı Köy Evlerinde İncelemede bulundu.
ERKONUT’un Malatya’lı olan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Altundağ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye ERKONUT’un inşaatını yaptığı ve kısa bir zaman sonra teslim edeceği köy evlerinde gelinen nokta ve evler hakkında bilgi verdi.
ERKONUT Yönetim Kurulu Başkanı Murat Altundağ, Doğanşehir Yolkoru Mahallesinde yaklaşık 4 ay önce başladıkları köy evlerinin kaba inşaatında sona gelindiğini ve ince işleri ve çevre düzenlemesininde çok kısa bir zaman içerisinde bitirilerek hak sahibi vatandaşlara teslim edileceği müzdesini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye verdi.
Bakanlık olarak deprem bölgesinde 1000’e yakın şantiyede, 110 bin personelle yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Bakan Özhaseki, “Bakanlığımız gece gündüz, yağmur çamur demeden işe devam ediyor. Büyük bir orduyla hak sahiplerinin bir an önce gerek evlerine, gerekse iş yerlerine kavuşması için yoğun bir gayretimiz var. Gelecek senenin ortasına kadar Malatya’mızdaki bütün hak sahiplerinin evlerini bitirmiş olacağız.” dedi.
MALATYA’MIZDA YAKLAŞIK 70 BİN HAK SAHİBİ VAR”
Malatya’da yaklaşık 70 bin hak sahibi olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, “Bunun büyük bir bölümüne başladık. Önümüzdeki 3 ay içerisinde kalanlara da başlamış olacağız. Onları da en geç 1 sene içerisinde bitireceğiz. Allah izin verirse, gelecek senenin ortasına kadar Malatya’mızdaki bütün hak sahiplerinin evlerini teslim etmiş olacağız. Böylelikle vatandaşlarımızın hepsi sağlam ve güvenli evlerinde huzurla oturabilecekler. ” diye konuştu. Yaklaşık, 11 bin köy konutunun ihalesini de çok kısa süre içerisinde yapacaklarını vurgulayan Bakan Özhaseki, “Onlar için 6-8 ay gibi bir süre veriyoruz. Onlar da bir sene içerisinde bitmiş olur.” dedi.
Bakan Özhaseki, Malatya ziyareti kapsamında 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından bölgede sürdürdükleri çalışmaları ve son durumu değerlendirmek amacıyla valilik, belediye ve AFAD yetkililerinin de olduğu koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, toplantının ardından şehir merkezinde Bakırcılar Çarşısı esnafını ziyaret etti, çevresindeki Emlak Konut tarafından yapılan inşaatı gezdi. Bakan Mehmet Özhaseki, burada yaptığı açıklamada, depremin ardından Malatya’yı yeniden ayağa kaldırmak ve yaraları sarabilmek için Bakanlık olarak çalışmaları gece gündüz sürdürdüklerini söyledi.
İŞ YERLERİNİN DE BİR SENEYE KALMADAN TAMAMINI BİTİRMİŞ OLURUZ”
Malatya’da iş yerlerini de bir an önce bitirip teslim etmek için ilk işe başlanan yerlerden birisinin Bakırcılar Çarşısı ve çevresi olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, “Binlerce fore kazık çakılıyor. Zemini sağlam hale getirmeye çalışıyoruz. Çürük olarak gördüğümüz, balçık olarak gördüğümüz zeminlere yapmıyoruz. Zemine kadar yaklaşmış, hatta bazı yerlerde geçmiş olan 5 bin 270 kadar bağımsız birimi burada inşa ediyoruz. Bunun yüzde 90’ı iş yeri. O iş yerlerinin de bir seneye kalmadan tamamını bitirmiş oluruz. Hatta bir kısmını sene başından önce veririz.” şeklinde konuştu.
“DÜKKANLARI TESLİM ETTİKTEN SONRA TİCARET YENİDEN BAŞLAYACAK”
Bakan Mehmet Özhaseki, esnafa dükkanlarını teslim ettikten sonra ticaretin yeniden başlayacağını belirterek, “İnşallah burada da bir sene içerisinde esnaflarımız dükkanlarına gelip, iş yerlerini açıp, ‘Bismillah’ diyerek işbaşı yaptıklarında çarşının merkezi de ayağa kalkmış olur.” ifadelerini kullandı.
6 BİNDEN FAZLA KONUTU DAĞITTIK”
Depremin ilk anından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde çalışmaların devam ettiğini, devletin bütün birimlerinin büyük bir gayret gösterdiğini hatırlatan Bakan Özhaseki, şunları söyledi:
“Hummalı bir çalışma var. Bakanlık olarak sadece deprem bölgelerinde şu anda 1000’e yakın şantiyemiz, 110 bin çalışanımız var. Büyük bir orduyla hak sahiplerinin bir an önce gerek evlerine gerek konutlarına gerekse iş yerlerine kavuşması için bir gayretimiz var. İnşallah en kısa sürede tüm deprem bölgelerinde bunları bitirip hayatı normalleştirmiş oluruz. Bu şehirlerimizde hayatı normale döndürmek, buralarda yeniden cıvıl cıvıl çocukların koştuğunu, insanların alışveriş yaptığını, çarşının canlandığını görmek bizim de en büyük arzumuz. Bundan dolayı 356 gün, 24 saat, gece gündüz, yağmur çamur demeden çalışıyoruz. Herkesin içi ferah olsun. Burada 6 binden fazla konutu dağıttık ama kalan vatandaşlarımızın haklarını da en kısa süre içerisinde teslim edeceğiz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın.”

Siyaset, 29 Şubat 2024 17:59
Yorumlar (0)
Spor Köyü Atletizm Pisti İnşaatına Başlandı “MALATYA’NIN KALBİ BURADA ATACAK”
Uyuşturucuya Karşı Sıfır Tolerans: Gençlerimiz Güvende
Battalgazi’de Derme Deresi Parkı Temizlenip Yıkandı
Zorlaşan Hayatlar: Etiket Büyüyor, Sofra Küçülüyor
Vali Seddar Yavuz’un Dünya Yetimler Günü Mesajı
Malatya Attarlar Odası Başkanı Orhan: "KOSGEB Kredileri 2 Yıl Ertelenmeli"
Malatya 4,3’lük Depremle Sarsıldı: Kentte Kısa Süreli Panik
Vali Yavuz, Yeşilay Haftası’nda Toplumsal Dayanışmaya Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Ramazan Bereketi Etkinliklerine Yoğun İlgi
Battalgazi’de Ulaşım Seferberliği: Mahalle Yolları Yenileniyor
Malatya’da Sokak Satıcılarına Darbe: 8 Tutuklama
Akçadağ’da Siyasetin Nabzı: Gönültaş’ın Belediye ile Yakınlığı Ne Anlama Geliyor?
Malatya’da Huzur 44 Uygulaması: 13 İlçede Eş Zamanlı Denetim
Engel Tanımayan Zafer: Ampute Takımı Çeyrek Finalde
TEKNOKENT KONTEYNER KENTTE YANGIN PANİĞİ
Hobi Olarak Başlayan Serüven 48 Yıllık Çınara Dönüştü.
Yeşilyurtspor Alt Yapısı Meyve Vermeye Başladı: U14’ten Elazığ’da Kritik Zafer
BAL Ligi’nde Hedef Büyüyor, Yolculuk Sürüyor
Başhekim Gönültaş ile Malatya’da Sağlıkta Güven ve Kalite Yükseliyor
Şehit Behçet Oktay Dualarla Yâd Edildi
Başkan Sadıkoğlu, Ekonomik Beklentileri Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na Aktardı
Battalgazi’de 28 Şubat’a Tanıklık Eden Kareler Vatandaşlarla Buluştu
PROF. DR. AHMET KARACALAR UYARDI: GÖZDEN KAÇAN TEHLİKELİ YAĞ! - ENSE HÖRGÜCÜ
İftar Sofrasında Birlik ve Dayanışma Mesajı Başkan Geçit’ten
İl Başkanı Bakan: “28 Şubat’ı Unutmadık, Unutturmayacağız
Malatya Kayısının Geleceği Masada: Stratejik Rapor Risk ve Fırsatları
Sarıcıoğlu Mahallesi’nde TOKİ Şantiyesinde Yangın: İşçi Konteynerleri Alevlere Teslim Oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’tan Başkan Er’e Destek Mesajı
Başkan Kılıç’tan 28 Şubat Mesajı: “Millet İradesine Vurulmuş Bir Darbedir
Malatyalı Kadınlar Ankara’da Tek Yürek Oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı Desteğiyle İlçelere Spor Hamlesi: Pütürge’ye Ekipman Teslimi
Hazır Beton Endeksi Ocak Ayı Raporu Açıklandı!
Başkan Geçit: “Vatandaşımız İçin Sahadayız
Hareketsiz Yaşam Alarm Veriyor: Uzmanlardan Ofis ve Ev Çalışanlarına Kritik Uyarılar
BAŞKAN TAŞKIN’DAN KAR MESAİSİNE GECE DENETİMİ
MALATYA’DA OKUL SPORLARI SATRANÇ İL BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU
YEŞİLYURT’TA PARK HALİNDEKİ 3 ARACA ÇARPAN ŞÜPHELİ YAKALANDI
Kahramanmaraş’ta 4.9 Büyüklüğünde Deprem: Nurhak Sallandı
Gururlu Anlar: Başkan Taşkın Şampiyon Folklor Ekibiyle Buluştu
