İYİ PARTİ MALATYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI
Siyaset, 05 Mart 2024 02:52
2024 Yılı Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında İYİ Parti Malatya il Başkanlığı bugün Mövenpick Otel’de düzenlenen törende Malatya Belediye Başkan Adaylarını tanıtarak ve Seçim Beyannamesini açıkladı.
Aday ve Proje klasmanının yapıldığı törene Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Bedri Aslan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, yerel medya temsilcileri, mahalle muhtarları ve partililer katıldı.
İYİ Parti’nin Yerel Seçim Beyannamesinin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile başlayan törende ilk olarak söz alan İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, deprem sürecinde Malatya’nın sahipsiz bırakıldığına değinerek “İYİ Parti iktidarında İYİ Belediyecilik politikaları ile şehrimizi kuşatan alaca karanlığa son vereceğiz. Her biri alanında uzman, tecrübeli adaylarımızla Malatya’mızı en kısa sürede ayağa kaldıracağız” dedi.
Daha sonra söz alan İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkana Adayı Avukat Emircan Eren ise deprem sürecinde yaşanan hukuksuzluklardan bahsederek “Göreve geldiğimiz taktirde ilk olarak Battalgazi’li hemşerilerimizle doğrudan iletişim kuracağız haksız, hukuksuz ranta hemşerilerimizi kurban etmeyeceğiz. Belediye bünyesinde oluşturulacak departmanlar ile yurttaşlarımızı en hızlı şekilde konut sahibi yaparken şehrimizi de geleceğe yönelik sürdürülebilir politikalarla yeniden canlandıracağız” dedi.
Eren’in ardından söz alan eski Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr. Yüksek Mühendis Ali Helvacı Yeşilyurt ve Malatya’nın deprem sürecinde doğru politikalarla yönetilemediğini dile getirerek “Göreve geldiğim ilk günden itibaren ilk üç ve altı aylık periyotlarda konteynırlarda kalan vatandaşlarımıza 45 metre karelik prefabrik konutlar yapacağım, çadır ve konteynırda hiçbir vatandaşımızı bırakmayacağım. Kalıcı konutlar tamamen kullanılana kadar bende o prefabrik konutlarda vatandaşlarımızla birlikte kalacağım. Daha önce 1999 Marmara Depremi sonrasında gerçekleştirdiğimiz tüm başarılı çalışmaları daha yoğun bir şekilde Yeşilyurt’umuz ve Malatya’mız için yeniden yürürlüğe koyacağız” dedi.
Son olarak söz alan İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Göçmez ise Malatya’nın iktidar partisi tarafından âtıl bırakıldığını, ekonomiden, tarıma her alanda zengin kaynaklara sahip olan Malatya’nın ülke ekonomisinden gereken payı alamadığına değinerek “Malatya her alanda zengin kaynaklara sahip bir şehir. Ancak mevcut iktidar ve onun etrafında oluşan siyaset ve yerel yönetim mekanizmaları adeta şehrimize ihanet ediyorlar. Deprem süreci dahil hiçbir konuda Malatya’mız hak ettiğini alamadı. Altıncı bölge teşvik sistemi diyorlar hani hangi hemşerimize vermişler teşvikleri. Teşvikler yeni yatırımcı için veriliyor mevcut esnafımıza bu teşvikler verilmiyor. Eğer esnafımız bu teşviklerden faydalanabilseydi vergileri düşecek yatırımları artacaktı ama yapmadılar. Artık biz varız İYİ Belediyecilik politikalarımızla esnaflarımızı, vatandaşlarımızı ezdirmeyeceğiz. Sürdürülebilir kalkınma hamlelerimizle şehrimizin ekonomisini yeniden canlandıracağız” dedi.
Konuşmaların ardından İYİ Parti’nin diğer ilçe belediye başkanları adaylarının tanıtımından sonra toplu fotoğraf çekimi ile lansman töreni son boldu.
Siyaset, 05 Mart 2024 02:52
Yorumlar (0)
Battalgazi Belediye Meclisi Aralık Dönemini İlk Birleşimle Açtı”
Cizre’de Skandalın Ardından Hesap Zamanı
GOLDEN GLOBAL PORTFÖY FAALİYETE BAŞLADI
Dünya AIDS Günü / BİLGİYLE GÜÇLEN, DAMGALAMAYA SON VER!
Cansu Durkun'dan Açık Çağrı: Güzellik Uğruna Geleceğinizi Riske Atmayın!
Vali Seddar Yavuz’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Bir Adım Sağlık’tan Kış Aylarında Bağışıklığınızı Güçlendirecek 10 İpucu
Paşa Country ED, Lüksün Tanımını Yeniden Yapıyor
Kültür ve Medeniyet Yolculuğu
Başkan Geçit: Engelli Bireylerimizin Azmi ve Başarısı Toplumumuzun En Büyük Gücüdür
Akçadağ Durulova’da Trafik Kazası: İtfaiye Ekiplerinden Hızlı ve Profesyonel Müdahale
MALATYA’DA “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇUNDAN 34 YIL CEZASI BULUNAN ŞAHIS YAKALANDI
Kale’de Silahlı Kavga: 3 Kişi Yaralandı, 5 Şüpheli Yakalandı
“Fırat EDAŞ: İzinsiz Kazılar 10 Ayda 2.219 Elektrik Kesintisine Neden Oldu”
Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında Konuşan Başkan Er;
Yeşilyurt Belediyesi’nden ÖNEM Projesine Moral ve Motivasyon Dolu Şenlik
Kadının Gücü Toplumu Güçlendirir: Başarı Hikâyeleri İlham Veriyor
Eğitim Merkezlerinde Satranç Rüzgârı Esti: Öğrenciler Kıyasıya Yarıştı
Başkan Kılıç: Engelliler Bugün de Yarın da Emek Piyasasının Vazgeçilmez Değerleridir
Kernek Mahallesi’nde Silahlı Kavga: 7 Şüpheli Yakalandı
Gelen İddialara Göre Ziraat Odaları Seçimleri Erteleniyor:
Türkiye Gençlik ve Eğitim Federasyonu Başkanlığına Ahmet Bayduz seçildi.
Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nde Mimsan’ın Yüksek Teknoloji Isıtma Çözümleri Tercih Edildi
Fırat EDAŞ’tan Akçadağ’a 21 Milyon TL’lik Altyapı Güçlendirme Yatırımı
Başkan Geçit’ten Dört Kuşağın Bir Arada Yaşadığı Aileye Ziyaret!
İZDO'dan Konak Engelsiz Yaşam Köyüne Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi
AĞBABA, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI BÜTÇESİ’NDE KONUŞTU
YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDE SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİ %120 ARTIŞLA YENİLENDİ
BÜYÜKŞEHİR ZABITASI, KURALLARA UYMAYAN İŞYERLERİNİ MÜHÜRLEDİ
MALATYA, 2025 HELAL ZİRVESİ’NE ‘TEK KONUK İL’ OLARAK ÇIKARMA YAPTI
Asayiş Şube’den Yağma, Tefecilik ve Kumar Operasyonu: 31 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
KOM’dan Peş Peşe Operasyonlar: Şahıslar, İkametler ve İşyerlerinde Aramalar Yapıldı
BATTALGAZİ BULGURLU’DA OTOMOBİL VE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: YARALI VAR
Hayırlı Günler Komşum” Ziyaretlerinde Dikkat Çeken Eksiklik
NARKOTİKTEN ‘TORBACI’ OPERASYONU: 2 İKAMET, 2 ARAÇ VE 6 ŞAHSA ŞAFAK BASKINI
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
Kadın Kolları’nda Çalışma Disiplini ve “Bankamatik Personeli” Tartışmaları Gündemde
Boğaziçi Üniversitesi Küresel Bir Projeye İmza Atıyor
Aranan Şahıslara Şafak Operasyonu: Çok Sayıda Gözaltı
