Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan İlimize Ziyaret
Gündem, 20 Mart 2024 16:01
Çeşitli programlara ve 2.etap deprem konutları anahtar teslim törenine katılmak üzere ilimize teşrif eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u, Vali Ersin Yazıcı ve il protokol üyeleri Malatya Havalimanında karşıladı.
Ziyaretler kapsamında Bakan Ersoy ilk olarak Valilik makamını ziyaret ederek, Vali Ersin Yazıcı’dan ilimiz hakkında genel bilgi aldı.
Görüşmeler sonrası Bakan Ersoy ve Vali Yazıcı, yapımı devam eden Valilik binasında ve deprem sonrası restorasyon çalışmaları devam eden Yeni Camide incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
İncelemelerin ardından Bakan Ersoy, Vali Yazıcı ile beraber çarşı merkezde ticari faaliyetlerine devam eden esnafları ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi. Esnaf ziyaretleri sonrası Bakan Ersoy, Vali Yazıcı’nın eşliğinde depremden etkilenen ve restorasyon çalışmaları devam eden Atatürk Evinde ve Beşkonaklarda incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı.
Çeşitli inceleme ve temasların ardından Malatya 2. etap deprem konutu anahtar teslim töreni, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantısı ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleşti.
İkizce deprem konutlarında gerçekleşen törene; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, Malatya Ak Parti İl Başkanı Namık Gören, Malatya MHP İl Başkanı Gökhan Gök, STK temsilcileri, kamu kurum kuruluş amirleri ve hak sahibi vatandaşlar katıldı.
Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceklerini söyleyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan “Geçici barınmadan kalıcı konutlara tüm dönüşleri hızlı bir şekilde sağlıyoruz. Geçtiğimiz ayın başında yapımı tamamlanan 46.000 konut ve köy evinin kurasını çekerek anahtarlarını teslim etmiştik. Malatya’da 858’i konut ve 842’si köy evi olmak üzere 1700 adet evin vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.
Törende konuşan Vali Ersin Yazıcı “Bir yıl önce, diğer on şehrimizle birlikte çok ağır bir felakete maruz kalan Malatya’da binalarımız hızla yükseliyor. Bir yandan binlerce konutumuzu teslim ederken diğer taraftan da şehrimizde inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Bulunduğumuz bölgede binlerce TOKİ konutu yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bir kısmını teslim ettik bir kısmını da bugün teslim edeceğiz. Belli bir bölümü de birkaç ay içerisinde yaz sonuna kadar İkizce dediğimiz bölgede sizlere teslim edilmiş olacak. Çok zor günler yaşadık ama devletimizin büyüklüğü ve milletimizin birbirine kenetlenmesi sayesinde iyiye doğru gidiyoruz. Şehrimizin eskisinden daha da güzel olacağına inanıyorum. Anahtarlarını teslim alacak olan hak sahipleri vatandaşlarımıza, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
Tören, 1700 adet evin anahtarlarının hak sahiplerine teslim edilmesi ve Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un İlimizden ayrılmasıyla son buldu.
Gündem, 20 Mart 2024 16:01
Yorumlar (0)
Yeşilyurt’a Dev Yaşam Projesi: Beylerderesi Yaşam Vadisi Yükseliyor.
Vali Yavuz: "Özgür ve Sorumlu Basın, Güçlü Demokrasinin Teminatıdır.
Başkan Taşkın: "Ortak Akılla Battalgazi'yi Geleceğe Taşıyoruz.
24 Temmuz'da Basın Özgürlüğü Vurgusu: "Gazetecilik Zor Günlerden Geçiyor.
Malatya'da Korkutan Deprem! Akçadağ'da 4.1 Büyüklüğünde Sarsıntı.
BATTALGAZİ’DE TEMİZLİK VE PAZAR DENETİMLERİ SÜRÜYOR.
Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Talepleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a Sunuldu.
Malatya'da COP31 Vizyonu Masaya Yatırıldı.
Başkan Geçit: "Çocuklarımızın Gülümsemesi En Büyük Mutluluğumuz.
Malatya TSO’nun Aşure Programında Birlik ve Kardeşlik Vurgusu.
CHP Malatya Teşkilatında Kapsamlı Revizyon: 6 İlçeye Yeni Başkan Atandı.
Atatürk'e Hakaret İddiası Yargıya Taşındı: İYİ Parti Malatya Suç Duyurusunda Bulundu.
Bilimin Kalbi Yeşilyurt'ta Atıyor: Geleceğin Bilim İnsanları Burada Yetişiyor.
Kayısı Fiyatları Sezon Başlamadan Çakıldı: Ağbaba'dan Sert Tepki.
Başkan Er, COP31 Sürecinde Malatya'nın Çevre ve İklim Vizyonunu Paylaştı.
Malatya'da Kaçak Sigara Operasyonu: 7 Bin 330 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi.
Battalgazi Belediyesi Yol Konforunu Artırıyor: Asfalt Çalışmaları Sürüyor.
İklim Zirvesi Öncesi Önemli Adım: COP31 Toplantısı Malatya’da.
Önce Tartışma, Sonra Silahlar Konuştu: 3 Şüpheli Yakalandı.
Büyükşehirden Ekonomiye Katkı Sağlayacak KDV Muafiyetli Taşınmaz Hamlesi.
Depremden Dirençli Kentler İçin Uluslararası Buluşma Malatya'da.
Malatya'da Acı Olay: Binadan Atlayan 35 Yaşındaki Şahıs Hayatını Kaybetti.
Boyraz: "Kayısıya Sahip Çıkmak, Malatya'nın Geleceğine Sahip Çıkmaktır.
Kuluncak İlk Kültür Festivali'ne Yoğun İlgi: Birlik ve Beraberlik Mesajları Verildi
Vali Yavuz: "20 Temmuz, Kıbrıs Türkü'nün Özgürlük ve Barış Destanıdır.
Basri Orhan: "Esnaf Ayakta Kalırsa Malatya Ayağa Kalkar.
Malatya depremi sonrası uzmandan flaş analiz: "Yeni denge arayışı var.
Malatyalı Yazar Mehmet Yıldız’a Almanya’dan Çifte Ödül Adaylığı!
Kayısı Festivali’nde Zaman Yolculuğu: Klasik Mercedesler Göz Kamaştırdı!.
28’inci Kayısı Festivali ve Fuarı'na Ender Balkır Damgası.
Malatya'da Korkutan Deprem! 5.0 Büyüklüğünde Sarsıntı Hissedildi.
MİAD Listesi Sonrası Dikkat Çeken Soru: STK'ları Kim Yönetiyor?
Yeşilyurt Belediyespor'un Milli Sporcusu Uluslararası Arenada Türkiye'yi Gururlandırdı.
Battalgazi Belediyesi Kadın Kooperatifi Hizmet Ağını Genişletiyor.
Malatya'da Üç Araçlı Trafik Kazası: 3 Yolcu Yaralandı.
Başkan Er'in Vizyon Projesine Bakan Yumaklı'dan Destek Mesajı.
Dünyaca Ünlü Malatya Kayısının Festivali Coşkuyla Başladı.
Altın Meyvenin En İyisi Seçildi: Kayısı Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu.
Malatya'da Zincirleme Kaza: Orduzu Mevkiinde 11 Araç Birbirine Girdi
