BAŞKAN GÜRKAN’DAN YAKINCA MAHALLESİNE ZİYARET
Yaşam, 28 Aralık 2020 04:29Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yakınca Mahallesi'ni ziyaret etti. Yakınca mahallesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Gürkan, Yakınca Mahallesi’nin tarihi dokusuna önem verdiklerini ve Yakınca Mahallesinde özüne, kültürüne uygun bir şekilde çalışmaların yapılacağını söyledi.
GÜRKAN, “ MAHALLELERİMİZ, MAHALLE MUHTARLARIMIZ VE DERNEKLERİMİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yakınca Mahallesi'ni ziyaret etti. Yakınca mahallesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Gürkan, Yakınca Mahallesi’nin tarihi dokusuna önem verdiklerini ve Yakınca Mahallesinde özüne, kültürüne uygun bir şekilde çalışmaların yapılacağını söyledi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya’nın mahallelerinde yaptığı çalışmaları sürdürüyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Başkan Gürkan’a, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, ilgili Şube Müdürleri, Yakınca Mahalle Muhtarı Mevlüt Tunç ve Öz Yakıncalılar Derneği Başkanı Mehmet Gezer’de eşlik etti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalardan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını dile getiren Yakınca Mahallesi Muhtarı Mevlüt Tunç, ‘’ Büyükşehir Belediyesi Başkanımızın tüm mahallelere verdiği önem gibi Yakınca Mahallesine de büyük önem vermektedir. Başkanımız tüm Daire Başkanlarıyla birlikte gelip bizleri ziyaret ettikleri için kendilerine mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Pek fazla sorunumuz olmamasına rağmen, bizim sorunlarımızı dinleyip sorunlarımıza çözüm bulacaklarına dair kendilerinden söz aldık. Sayın Başkanımıza tekrardan mahallem ve şahsım adına tekrar teşekkür ediyorum. Ayrıca Yakınca Mahallesinde Sidelya Parktan başlayıp, Özhan Sanayi Sitesinden Anayurt Bulvarına insanların çok rahat bir şekilde ulaşım sağlanacak yolun açılması için yapılan çalışmalardan dolayı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yaptığı çalışmaları hayranlıkla, sevgiyle, muhabbetle izlemeye devam ettiklerini ifade eden Öz Yakıncalılar Derneği Başkanı Mehmet Gezer, ‘’Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Beyefendi mahallemizi ziyaret ederek bizlerle eksiklerimiz konusunda gerekli istişarelerde bulundu. Eksiklerimizi giderme noktasında mahallemizin daha refah hale gelmesi için sağlamış olduğu çalışmalar için kendilerine teşekkür ediyoruz. Yakınca Mahallemizin tarihi doku ve yeni yapılanma sürecinde tarihi dokusu bozulmadan gelecek nesillere aktarılması adına bizlere destek olacaklarını söylediler. Bende derneğim ve mahallem adına Sayın Selahattin Gürkan Başkanıma teşekkür ediyorum. Gelişen Malatya’mızın, büyüyen Malatya’mızın Selahattin Başkanımızın ve ekibinin vizyonuyla şekillenmesi sürecinde bütün ekibe teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.
Yakınca Mahallesi ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Mahallelerimiz bizim için önemlidir. Mahalle muhtarlarımız ve mahalle derneklerimiz hakikaten o mahallelerin dinamiklerdir. O mahallede oluşabilecek hadiselerin, oradaki güvenlik çemberin oluşması, tertip, düzen, hizmetlerin aktarılması noktasında temelde ki uç bey gibi görevi yaparlar. Bu anlamda muhtarımızla ilgili dairelerimiz koordinasyon içerisindeler, hem de bizler koordinasyon içerisindeyiz. Özellikle dernek başkanımızın yakınca ile ilgili fikirlerini yakinen dinledim ve müşahede ettim. Kendilerine düşüncelerden dolayı teşekkür ediyorum. Muhtarımızla gayet uyumlu bir şekilde birlikte çalışmalar yapıyorlar. Bu anlamda dernek başkanımıza ve muhtarımıza teşekkür ediyorum. Bizler de Belediye Başkanı olarak, yerel yöneticiler olarak mahallemizin sorunlarını yerinde görüp incelemek ve birinci ağızdan dinlemek için mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. Mahallelerimize yaptığımız ziyaretler, sorunların çözümü, yapılması gerekenler ve bir daha yaşanan sorunların benzerlerinin yaşanmaması noktasında önemli bir tecrübe. Biz zaten 717 mahallemizde mahallemizin önderleriyle, derneklerimiz varsa derneklerimizle yakın temas içerisindeyiz. Çalışmalarımızda bu koordinasyon içerisinde yürütüyoruz. Yakınca Mahallemizde Muhtarımız Mevlüt Bey'den aldığımız bilgilerde önemli bir sorunun olmadığını gördük. Özellikle MASKİ ile ilgili alt yapı sorunlarının çözüldüğünü, Park ve Bahçeler ile ilgili sorunlarının çözüldüğünü diğer taraftan yol asfalt ile olan zaman içerisindeki aksamaların ilgili dairemizle zaman içerisinde çözüldüğünü ve özellikle AYKOME’de yeni yatırımlarla alakalı elektrik direklerinin yer altına alınmasıyla ilgili gerekli taleplerde bulunduklarını ifade ettiler. AYKOME’ye yapılan talep ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşüldükten sonra bölgede elektrik direklerinin yer altına alınması noktasında TEDAŞ’da çalışma yaptıktan sonra AYKOME ile birlikte bir çalışma yürütülür. Bugün tekrardan yakınca da olmaktan, bu sıcak ve samimi karşılamalarında dolayı muhtarımıza ve değerli dernek başkanımıza teşekkür ediyorum. Yakınca’nın öz kültürünün korunması noktasında da ve Yakınca meydanında bulunan yapıların hüviyetinin korunması noktasında bizler hem KUDEP yöneticilerimizle birlikte hem de İmar yöneticilerimizle hem de Kültür Daire Başkanlığımızın yöneticileriyle bölgenin incelenmesi noktasında neler yapabiliriz, cephe giydirmeleri dâhil olmak üzere çalışmaları başlatmaları için ilgili arkadaşlara talimatlar vereceğiz. Sıcak karşılamadan dolayı muhtarımıza ve dernek başkanımız teşekkür ederim” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yakınca Mahalle Muhtarı Mevlüt Tunç’u ziyareti sonrasında Yakınca Meydanı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan yaptığı incelemelerde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak çalışmalarla ilgili Daire Başkanlarından bilgiler aldı. Yapılan inceleme sonrasında esnafları da ziyaret eden Başkan Gürkan, esnafların istek ve taleplerini dinledi.
Yaşam, 28 Aralık 2020 04:29
Yorumlar (0)
CHP Malatya Teşkilatında Kapsamlı Revizyon: 6 İlçeye Yeni Başkan Atandı.
Atatürk'e Hakaret İddiası Yargıya Taşındı: İYİ Parti Malatya Suç Duyurusunda Bulundu.
Bilimin Kalbi Yeşilyurt'ta Atıyor: Geleceğin Bilim İnsanları Burada Yetişiyor.
Kayısı Fiyatları Sezon Başlamadan Çakıldı: Ağbaba'dan Sert Tepki.
Başkan Er, COP31 Sürecinde Malatya'nın Çevre ve İklim Vizyonunu Paylaştı.
Malatya'da Kaçak Sigara Operasyonu: 7 Bin 330 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi.
Battalgazi Belediyesi Yol Konforunu Artırıyor: Asfalt Çalışmaları Sürüyor.
İklim Zirvesi Öncesi Önemli Adım: COP31 Toplantısı Malatya’da.
Önce Tartışma, Sonra Silahlar Konuştu: 3 Şüpheli Yakalandı.
Büyükşehirden Ekonomiye Katkı Sağlayacak KDV Muafiyetli Taşınmaz Hamlesi.
Depremden Dirençli Kentler İçin Uluslararası Buluşma Malatya'da.
Malatya'da Acı Olay: Binadan Atlayan 35 Yaşındaki Şahıs Hayatını Kaybetti.
Boyraz: "Kayısıya Sahip Çıkmak, Malatya'nın Geleceğine Sahip Çıkmaktır.
Kuluncak İlk Kültür Festivali'ne Yoğun İlgi: Birlik ve Beraberlik Mesajları Verildi
Vali Yavuz: "20 Temmuz, Kıbrıs Türkü'nün Özgürlük ve Barış Destanıdır.
Basri Orhan: "Esnaf Ayakta Kalırsa Malatya Ayağa Kalkar.
Malatya depremi sonrası uzmandan flaş analiz: "Yeni denge arayışı var.
Malatyalı Yazar Mehmet Yıldız’a Almanya’dan Çifte Ödül Adaylığı!
Kayısı Festivali’nde Zaman Yolculuğu: Klasik Mercedesler Göz Kamaştırdı!.
28’inci Kayısı Festivali ve Fuarı'na Ender Balkır Damgası.
Malatya'da Korkutan Deprem! 5.0 Büyüklüğünde Sarsıntı Hissedildi.
MİAD Listesi Sonrası Dikkat Çeken Soru: STK'ları Kim Yönetiyor?
Yeşilyurt Belediyespor'un Milli Sporcusu Uluslararası Arenada Türkiye'yi Gururlandırdı.
Battalgazi Belediyesi Kadın Kooperatifi Hizmet Ağını Genişletiyor.
Malatya'da Üç Araçlı Trafik Kazası: 3 Yolcu Yaralandı.
Başkan Er'in Vizyon Projesine Bakan Yumaklı'dan Destek Mesajı.
Dünyaca Ünlü Malatya Kayısının Festivali Coşkuyla Başladı.
Altın Meyvenin En İyisi Seçildi: Kayısı Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu.
Malatya'da Zincirleme Kaza: Orduzu Mevkiinde 11 Araç Birbirine Girdi
Kanser Tedavisi İçin Kazakistan'dan İzmir'e Geldi...
Yeşilyurt'tan Dünya Sahnesine: Şampiyon Sporcular Türkiye İçin Mücadele Verecek.
Yeşilyurt'ta Kültür ve Eğlence Dolu Yaz Akşamları.
Malatya Kale'de 4.1 Büyüklüğünde Deprem Paniği.
Sultansuyu Barajı'nda Boğulma Vakası: 32 Yaşındaki Şahıs Ekiplerin Çalışmasıyla Sudan Çıkarıldı.
Sıcak Hava Hayatı Zorlaştırdı: Malatya'da Serinlik Arayışı Başladı.
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Coşkuyla Anıldı.
Yeşiltepe'nin Geleceğine Yatırım: Başkan Er Çalışmaları Yerinde Takip Etti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Meclisinde Önemli Kararlar Alındı.
Vali Seddar Yavuz: “15 Temmuz, Milletimizin Destansı Direnişinin Adıdır.
