YILDIZ, SAYIŞTAY VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI
Gündem, 26 Nisan 2024 23:16
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, beraberinde Malatya büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi meclis üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin borç tartışmalarını gündeme getirerek, Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı’nın konuyu incelemesi çağrısı yaptı.
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Bilindiği üzere 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen yerel seçimleri geride bıraktık. Yapılan seçimlerin öncelikle ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Seçimlerden sonra bir daha gördük ki Malatya gerçekten sahipsiz. Malatya Büyükşehir Belediyesinin halef ve selef başkanları belediyenin ne kadar borcu olduğu konusunda maalesef hemfikir değiller.
Malatya büyükşehir belediyesinin borcu görevi devreden AKP’li belediye başkanına göre 8 Milyar TL civarında, görevi devralan AKP’li belediye başkanına göre ise toplam borç 17 Milyar TL. Şimdi biz kime inanacağız? Açıklanan 17 Milyar liralık borçtan neredeyse her Malatyalıya 30 bin TL borç düşüyor.
Malatya belirsizliğin şehri oldu, belirsizliğin başkenti oldu. Vatandaşın bunca derdi içinde Malatya kamuoyunu yeni bir tartışmayla yeni bir belirsizlikle meşgul eden bu olayda kime inanacağız?
Bir yandan Sami Er, belediyeyi büyük bir borç batağı içinde aldıklarını, personel maaşlarını bile ancak kredi çekerek ödeyebildiklerini söylüyor. Diğer yandan ise Selahattin Gürkan böyle bir borç yükünün olmadığını ve neredeyse belediyeyi kasası dolu bir şekilde bıraktığını iddia ediyor. Bu durum Malatya halkının aklıyla alay etmekten başka hiçbir şey değildir. En basit bir bakkal işletmesinde bile kâr-zarar ya da alacak-verecek hesabı yapılabiliyorken, Malatya Büyükşehir Belediyesi gibi yüzlerce bürokratı olan devasa bir kurumda birbirleri ile çelişen rakamların havada uçuşması akılla izah edilebilir bir şey değil. Sami Er önümüzdeki 5 yılın bugünden görünen başarısızlığını sığdıracak bir bahane mi arıyor yoksa gerçekten hepimizin ortak malı olan büyükşehir belediyemiz gerçekten büyük bir borç bataklığının içinde mi?
Biz buradan Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere devletin yetkili organlarına sesleniyoruz. Malatya’daki bu akla ziyan durumun aydınlatılması için kendilerini göreve davet ediyoruz. Ortada ağır bir borç yükü varsa, kanuna aykırı bir borçlanma durumu varsa Malatyalının bunu bilmeye hakkı var. Malatyalı, halef ve selef iki AKP’li belediye başkanının bu şekilde birbirlerini suçlamasında şahit olmaktansa gerçekleri öğrenmek istiyor.
Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu karmaşanın aydınlığa kavuşturulması için elimizden geleni, üstümüze düşeni yapacağız. Malatyalı hemşerilerimizin bundan şüphesi olmasın.”
Gündem, 26 Nisan 2024 23:16
Yorumlar (0)
AKÇADAĞ’DA KAPSAMLI KALKINMA HAMLESİ: SAĞLIK, EĞİTİM VE SPORDA YENİ DÖNEM
Malatya’da Zam Kıskacı Derinleşiyor: Hayatın Her Alanında Rekor Artış, Her Kesim Aynı Çıkmazda
Yeşilyurt’ta Feci Kaza: Sürücü Direksiyon Başında Hayatını Kaybetti
Miraç Kandili: Manevi Yükselişin, Umudun ve Rahmetin Gecesi
Olumsuz Hava Şartlarında Vatandaşlarımızın Yanındayız
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Şüpheli Gözaltında
Günlük Alışkanlıkları Düzenleyerek Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek Mümkün
Malatya’nın İkinci Hayvan Barınağı Battalgazi’de Hizmet Vermeye Başladı
TSO’nun Kurumsal Hafıza Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamaya Devam Ediyor
Periyodik Muayenesi Gelmiş Ölçü Aletleri İçin Vatandaşlara Uyarı
Vali Seddar Yavuz’un Miraç Kandili Mesajı
Büyükşehir Belediyesi 66 Mahallede Yol Açma Çalışmalarını Tamamladı
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantısı Yapıldı
Tipi ve Buzlanmaya Rağmen Başarı: Mahsur Kalanlar Güvenle Kurtarıldı
Yeşilyurt’ta Silahlı Kavga: 5 Yaralı, Şüpheliler Yakalandı
“Doğru Fermentasyon Sağlık Getirir” Uzmandan Doğal Probiyotik Önerileri
Hazır Beton Endeksi Aralık Ayı Raporu Açıklandı!
Göz Hastalıkları Uzmanı Bilgi Verdi: KERATOKONUSA ÇAPRAZ BAĞLAMA TEDAVİSİ
Pirinç ile Yapabileceğiniz 3 Yaratıcı Tarif
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı
Başkan Er’den Vurgu: “Sosyal ve Kültürel Hayat Şehri Ayağa Kaldırır”
Büyükşehir Belediyesi Ekipleri 7/24 Görev Başında
U.S. Polo Assn., St. Moritz’in Resmi Forma ve Giyim Sponsoru Oldu
Keskin’ten Net Mesaj: “Sadece Esnaf ve Malatya Halkına Güveniyoruz”
Malatya Yeşilyurt’ta 3.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Meşher’in Hikâye İstanbul’da Geçiyor sergisini ziyaret etmek için son günler
Kale’de Altyapıya Güçlü Dokunuş: MASKİ’den 81,9 Milyon TL
Depremin Ardından Güçlü Adımlar: Su Altyapısı Yenileniyor
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Düzenlenecek
Soğuk Günlerde Sıcak Buluşma: Yeşilyurt’ta El Sanatları Kursları
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitim Kurumlarında 1 Gün Ara
Mesut İnce, Minibüsçüler Odası Başkanlığı Seçimini Açık Farkla Kazandı
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin, 1 Oy Farkla Güven Tazeledi
10 Ocak’ta Basına Vefa: Ali Karakuş’tan Ziyaret
Ev Alırken, Zemine de Dikkat Edilmeli...
Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Yok: Sokak Satıcısına Darbe
Gelecek Partisi İl Başkanı Bedri Aslan’dan Basına Anlamlı Ziyaret
Gazeteciler Günü’nde Sadece Kutlama Değil, Çözüm Odaklı Ziyaret
