Sadıkoğlu: Onaylanan KOSGEB Deprem Kredileri 6 aydır neden ödenmiyor?
Ekonomi, 12 Haziran 2024 04:59
Depremden büyük yaralar alan binlerce işletmenin onaylanan KOSGEB deprem kredisinin 6 aydır ödenmediğini ifade eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, acil ihtiyaç olan kredinin ödenmediği her gün enflasyon karşısında mum gibi eridiğini belirterek, kurban bayramı öncesi ödenmesi için KOSGEB yetkililerine çağrıda bulundu.
KOSGEB’in 2023’ün Aralık ayında başvurusu onaylanmış binlerce depremzede firmaya hala ödeme yapmadığını belirten Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat depreminden büyük zarar gören üyelerimizin daha hızlı toparlanabilmesi için en önemli ihtiyacın finans olduğunu her platformda dile getirdik. KOSGEB Başkanı ile defalarca yaptığımız görüşmede faizsiz destek kredisi talebimizi ilettik. Talebimiz olumlu sonuçlandı ve depremden etkilenen 11 ilimiz için Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı açıldı. Bir yıl ödemesi olmayan ve sonraki dönemde de üçer aylık vadelerde taksitlerinin 24 ayda ödeneceği faizsiz deprem kredisi için 2023 yılının kasım ayında Odamızda geniş kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı düzenlemiştik. Toplantıya KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu’da katılım sağlamıştı. 11 ilden toplam 50 bin başvurunun yapıldığı faizsiz kredi için Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a ve KOSGEB Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ancak 2023’ün Aralık ayında başvurusu onaylanmış binlerce depremzede firmamıza hala ödemeler yapılmadı. Depremin açtığı yaraları sarmak için saygı duyulası mücadele veren işletmelerimizin onaylanan deprem kredilerinin ivedi bir şekilde ödenmesini talep ediyoruz” dedi.
“6 AYDIR HESAPLARA GEÇMEDİ”
6 aydır yatırılmayan KOSGEB deprem kredisinin büyük mağduriyetler doğurduğunu kaydeden Başkan Sadıkoğlu, yetkililere seslenerek; “Varsa vergi borcunu kapatıp bütün belgelerini eksiksiz tamamlayarak krediye başvuran ve onaylanmasına rağmen 6 aydır ödeme bekleyen firmaların çoğu, depremde tarifi zor yaralar alan Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’dan. Malatya’da sadece Odamıza kayıtlı 511 üyemiz onaylanmasına rağmen kredisi ödemesi bekliyor. Aynı şekilde şehrimizde ödeme bekleyen esnaf odalarına kayıtlı binlerce esnafımız bulunuyor. Birçok üyemiz bu krediye güvenerek mal alımları yaptı, işletmesini tadilat ettirdi. Onaylanan kredi miktarları ödenmediği her gün enflasyon karşısında mum gibi eriyor. Defaten görüşme sağladığımız KOSGEB Başkanımıza ve ilgililere bir kez daha sesleniyorum; kredisi onaylanan firmalarımızı daha fazla mağdur etmeden, yaklaşan kurban bayramı öncesi ödemelerini yapmanızı rica ediyorum. Zira ticaretini ve istihdamını sürdürebilmek adına birçok üyemiz KGF kefaletiyle kullandığı kredilerde değişken faiz sebebiyle büyük mağduriyetler yaşıyor. Benzer mağduriyetlerin yaşanmaması adına onaylanan KOSGEB deprem kredilerinin bir an evvel firmalarımızın hesaplarına aktarılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Ekonomi, 12 Haziran 2024 04:59
Yorumlar (0)

Yeşilyurt İlçesi Kiltepe Mahallesi'nde İş Kazası

Yazar Hayati İnanç Battalgazili Gençlerle Buluşuyor

BAŞKAN GEÇİT, “EMNİYET MENSUPLARIMIZA MİNNETTARIZ”

Başkan Şengönül, Ezgi Kardeşimizin İsteğini Geri Çevirmedi

Darende Aşağı Ulupınar'da Trafik Kazası

BAŞKAN ER BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE GENEL DURUM HAKKINDA BİLGİLENDİRMELERDE BULUNDU

Fendoğlu Malatya’da Kayısı Üreticisine Acil Destek Şart”

Sıtmapınarı Alt Geçidinde Kaza

İlimizde Kariyer Fuarı Hazırlıkları İstişare Toplantısıyla Değerlendirildi

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ’NDE ENCÜMEN VE İHTİSAS KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesinde Hırsızlık Olayı

Battalgazi İlçemiz Cevherizade Mahallesinde Hırsızlık Olayı

Akçadağ İlçemiz Doğu Mahallesinde Trafik Kazası

Battalgazi İlçesin'de İntar Vakası

YEŞİLYURT KENT KONSEYİ’NDEN ANNELERE ÖZEL ATÖLYE: “PUSULAMIZ AİLE” SEMİNERLERİ BAŞLIYOR!

BATTALGAZİ’DE BAYRAM TATİLİ HİZMETLE GEÇTİ

Yılın ilk çeyreğinde Malatya’dan 97 milyon dolar ihracat

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN GENÇLİK MERKEZİ VE SPOR SAHALARI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Tekerlekli Basketbol Takımı 1. Lige Yükseldi

MAGİNDER, AVUKATLAR GÜNÜ'NDE HUKUK MÜCADELESİNİN KAHRAMANLARINI UNUTMADI KARDEMİR: "6 ŞUBAT KAHRAMANI

Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Futbol Takımı

Keskin’den Milletvekillerine Çağrı, “KAYISI ÜRETİCİSİNE SAHİP ÇIKIN”

Başkan Karademir: "Zarar büyük"

GEÇMİŞ OLSUN MALATYA

Battalgazi İlçemiz Cevherizade Mahallesi'nde İntar

Battalgazi İlçesi Çamurlu Mahallesi'nde İş Kazası

İstiklal Mahallesinde Şüpheli Ölüm’

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

MAGİNDER’den Samanköy Konteyner Kentte Bayram Sevinci

İş İnsanı Cihangir Solak'da Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Anahtar Partisi Malatya İl Başkanı Erdoğan Zelyurt Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı

İş İnsanı Mahmut Boyraz Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç’tan Ramazan Bayramı Mesajı

İş İnsanı Erdal Üstün'de Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı

İş İnsanı Mustafa Kılınç Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

İş İnsanı Mustafa Kırteke Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı.

Celal Artan 'da Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Yayımladı

Gibilik...
