Malatya Su Kaynaklarının Sürdürülebilirliği İçin Önemli Bir Çalıştaya Ev Sahipliği Yapmaya Hazırlanıyor
Yaşam, 14 Kasım 2024 17:30
Malatya, 16 Kasım 2024’te Erman Ilıcak Fen Lisesi’nde gerçekleştirilecek “Su Kaynaklarının Sürdürülebilirliği” çalıştayına ev sahipliği yapıyor. Su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir yönetimi konusunda stratejik hedeflerin ele alınacağı bu önemli etkinlik, İnönü Üniversitesi’nin de paydaşları arasında yer aldığı bir platform olarak bilim insanları ve uzmanları buluşturarak su yönetimi alanında işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Su kaynaklarının yönetimi, 21. yüzyılın en önemli çevresel ve ekonomik sorunları arasında bulunuyor. İklim değişikliği, nüfus artışı ve artan su tüketimi, su kaynaklarının sürdürülebilirliğini tehdit ederken, bu durum su yönetimi politikalarının yeniden ele alınmasını gerekli kılıyor. Bu kapsamda, 16 Kasım 2024 tarihinde saat 09.30’da Erman Ilıcak Fen Lisesi’nde başlayacak olan “Su Kaynaklarının Sürdürülebilirliği: Stratejik Hedefler ve Yenilikçi Çözümler” başlıklı çalıştay, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir yönetimi konusunda ilgili kurum ve uzmanları bir araya getiriyor.
Çalıştay, su kaynaklarının korunması, su yapılarının güvenliği ve iklim değişikliğinin su üzerindeki etkileri gibi başlıklar altında Türkiye’nin su yönetimi yaklaşımlarına katkı sağlamayı amaçlıyor. Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Cihannüma ve TEKDER gibi paydaşların desteğiyle gerçekleşecek etkinlikte, akademisyenler, kamu kurumları, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek disiplinler arası işbirliği oluşturacak. Çalıştayın, bir gün boyunca farklı oturumlarla devam etmesi ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi üzerine detaylı tartışmalara sahne olması planlanıyor.
Açılış oturumuna İTÜ Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumali Kınacı, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Han Kılıçaslan, TBMM Su Ürünleri Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Dr. İsmail Emrah Karayel, Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, Genel Müdür Yardımcıları Dr. Yakup Karaaslan ve Mahir Özcan, BM Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) Türkiye Direktörü Doç. Dr. Taylan Kiymaz ve İTÜ’den Prof. Dr. Bülent İnanç gibi birçok önemli isim katılım sağlayacak. Katılımcılar, Türkiye’deki su kaynaklarının durumu, olası riskler ve su yönetimine yönelik yenilikçi çözümler üzerine bilgi ve görüş alışverişinde bulunmayı amaçlıyor.
Su kaynaklarının sürdürülebilirliği için düzenlenen bu çalıştay, Türkiye’nin su yönetimi politikalarına yön verecek stratejik bir platform sunuyor. Bilim insanları ve uzmanlar, suyun geleceğine dair yenilikçi çözümler üzerinde çalışmalar yürütürken, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Cihannüma ve TEKDER gibi paydaşlar bu alanda ortak çaba sergileyerek çözüm odaklı projelerin hayata geçirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.
Yaşam, 14 Kasım 2024 17:30
Yorumlar (0)
Battalgazi’de Yeni İmar Yolu ile Modern Ulaşım Adımı.
Yanlış Beslenme Beyni Yaşlandırıyor.
Akçadağ’da Kıraathane Kavgası: Silah ve Bıçaklar Konuştu, 2 Yaralı.
Akçadağ’da Kadın Kolları Tartışması: Siyasette Kadınlar Neden Görünmüyor?
Battalgazi Belediyespor’dan Taraftara Gurur Veren Sonuç.
Vali Yavuz: Malatya’nın Gurur Gününü Hep Birlikte Kutluyoruz.
Genç Yetenekler Malatya’da Bir Bir Ortaya Çıkıyor
Melekbaba Mahallesi’nde Ev Yangını: 3 Kişi Dumandan Etkilendi.
Ağbaba: Malatya’nın Tarihi Gurur Gününü Kutluyorum.
Malatya’da Yeniden Yapılanma ve Gönül Buluşmaları: Ölmeztoprak Sahada.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası Tamamlandı.
Büyükşehir’den Akçadağ’a Konforlu Ulaşım Hamlesi.
Arguvan’da Kurt Saldırısı: Yetiştiricinin Çadırına Giren Kurtlar 40’a Yakın Hayvanı Telef Etti.
Seçim Bitti, Hizmet Başladı: Basri Orhan Esnafla Buluştu.
Yeşilyurtspor Play-Off’ta! Malatya Temsilcisi Kilis Engelini Aştı.
Malatya Master Takımı Manavgat’ta Tarih Yazdı: Namağlup Şampiyonluk.
Play-Off’ta Kazanan Çıkmadı: Arapgirspor ile Hekimhan Girmana Berabere Kaldı.
Yavuz Selim Mahallesi’nde İki Araç Çarpıştı: 4 Kişi Yaralandı.
Fatih Erbakan’dan Akçadağ’a Takdir: Emre Gönültaş Öne Çıktı.
Zehir Tacirlerine Ağır Darbe: 7 Sokak Satıcısı Tutuklandı.
Yeşilyurt’ta NARKOALAN-2 Uygulaması: Park ve Mesire Alanlarında Sıkı Denetim.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Tarıma Dev Destek: 300 Bin Fide Üreticiyle Buluşacak.
Yeşilyurt’ta Şantiye Faciası: Genç İşçi Hayatını Kaybetti.
Okul Çevrelerinde Güvenlik Seferberliği: Denetimler Aralıksız Sürüyor.
Cemil Çiçek “Özallı Yıllar” Konferansında Tarihe Işık Tutan Konuşma Yaptı
Hazır Beton Endeksi Mart Ayı Raporu Açıklandı!
Malatya Turizmi Masaya Yatırıldı: Başkan Er’den Önemli Mesajlar
Deprem Vurdu, İhmal Yordu: Doğanşehir Çözüm Bekliyor.
Unvan Çok, Üretim Yok: Toplantıdan Toplantıya Koşanlar Malatya’nın Gerçeğini Görüyor mu?
Tarihe Kazınan İsim: Hamit Fendoğlu Unutulmadı.
Devletin Zirvesinden Malatya’ya Mesaj: Cemil Çiçek, Başkan Sami Er ile Buluştu.
Seddar Yavuz: “Turgut Özal’ı Rahmet ve Minnetle Anıyoruz.
Taziye Kültürüne Destek: Battalgazi’de Çalışmalar Sürüyor.
Ağbaba: “Özal’ın Mirası, Hamido’nun Hatırası Yaşıyor”
Bir Sohbet Hayat Kurtarabilir: Ailelere Dijital Uyarı
Malatya Merkezli DEAŞ Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltında.
MAŞTİ Otogarı’nda Zehir Operasyonu: 21 Bin Hap Ele Geçirildi.
AKÇADAĞ’DA TEPKİ ÇIĞ GİBİ: “SİYASET DEĞİL, AİLE SALTANATI!”
Büyükşehir’de Bir Hayal Gerçeğe Dönüştü: Kitapla Taçlandı.
