MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK SAHADAN AYRILMIYOR
Gündem, 01 Aralık 2024 21:01
ÖLMEZTOPRAK BATTALGAZİ İLÇESİNDEKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
“NİYAZİ MAHALLESİ ZEMİNİNDE 4 BİN FORE KAZIK ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR”
6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük ölçüde etkilediği Malatya’nın yeniden imar, ihya ve inşası noktasında devam eden çalışmaları yakından takip eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak Battalgazi ilçesinde devam eden ve başlanması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Milletvekili Ölmeztoprak, “Amacımız hemşehrilerimize modern ve güvenli yaşam alanları sunmaktır” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak Battalgazi ilçesi Niyazi Mahallesi 4. Bölge 1. Etap rezerv alandaki şantiye çalışmalarını inceledi.
Sağlam ve güvenli bir zemin oluşturabilmek için Niyazi Mahallesi 4. Bölge 1. Etapta, zemin çalışmalarında 4 bin adet fore kazık çalışması gerçekleştirildiğini ve zemin çalışmalarında sona yaklaşıldığını ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak, projenin 2025 yılı Eylül ayında tamamlanmasını hedeflediklerini belirterek şu ifadeleri kaydetti; “Battalgazi ilçemizdeki rezerv alan çalışmaları 6 bölgede kapsamlı bir şekilde sürdürülüyor. İlerleyen zamanlarda rezerv alan bölge sayısının da arttırılması hedefleniyor. Önemli olan konut ve ticarethane yapımında eksiksiz bir şekilde ilerleme sağlayabilmektir. Bu kapsamda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevlileri ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri hemşehrilerimizle görüşerek bir mutabakat sağladıktan sonra faaliyete geçilmesi konusunda hassasiyetle çalışma yürütüyorlar. Niyazi Mahallemizde yürütülen bu projede, 497 adet konut, 335 adet dükkan ve 130 adet ofis inşaatları ile altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor. Battalgazi’deki projeler kapsamında 6 bölgede süren kapsamlı çalışmalar devam ederken, 4. Bölge 1. Etap’ta 4000 adet fore kazık çalışması gerçekleştiriliyor. Özellikle zemin çalışmalarındaki teknik hassasiyetler nedeniyle süreç titizlikle yürütülmektedir. Battalgazi’mizin geleceğini şekillendirecek bu projemizde, altyapıdan çevre düzenlemesine kadar her detay büyük bir özenle ele alınıyor. Amacımız, konut ve ticarethane ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayarak, hemşehrilerimize modern ve güvenli bir yaşam sunmak. Projemizin 2025 Eylül ayında tamamlanmasını planlıyoruz. Bizlerde hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda, sürecin her aşamasında bakanlık ve il müdürlüğü görevlilerimizle istişare ederek, titizlikle ilerlemeye gayret ediyoruz.”
MALATYA’DA YENİDEN İNŞA NOKTASINDA YIKIMLAR HIZLI İLERLİYOR
Malatya’da rezerv alan ilan edilen bölgelerde yıkımların da hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, “Malatya’mızda rezerv alan ilan edilen ve çalışmaların başlayacağı bölgelerde yıkımlar hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Yıkımların hızlanması inşa sürecine başlanması ve ilerlenmesi konusunda da kolaylık sağlayacaktır. Niyazi Mahallemizde 30 metrekareden 80 metrekare alana sahip dükkanlar inşa ediliyor. Sadece apartman altında değil, daha geniş alanlara hitap edecek dükkanlar da yapılıyor. Esnafımız nasıl bir hizmet ve sektörde faaliyet yürütüyorsa bunun korunması noktasında hassasiyetle yaklaşılıyor. Biz biliyoruz ki esnaf canlanırsa, çarşımız canlanır ve Malatya’mız yeniden eskisinden daha da güçlü bir şekilde ayağa kalkar. Niyazi Mahallemizde devam eden çalışmalarımızda bunun örneklerinden birisi olacaktır. Şehrimizin birçok noktasında olduğu gibi burada da yeni imar planları ile birlikte modern mimariyi yansıtan ticari alanlar oluşturulmasına özen gösteriliyor. Bağımsız birim sayılarının birbirini karşılamasına da dikkat ediliyor. Daha sağlıklı büyüyen ve gelişen bir Malatya inşa etme noktasında hemşehrilerimiz ile birlikte yol alma gayreti içerisindeyiz” dedi.
GENEL DURUM VE REZERV ALANLARDAKİ ÇALIŞMALAR
Malatya’daki genel durum ve devam eden imar, inşa ve ihya çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Ölmeztoprak, Malatya’mızda toplamda 80 bin 665 hak sahibimiz bulunuyor. İhalesi yapılan 57 bin 263, ihalesi yapılacak olan 21 bin 690 konut ve ticari alan bulunuyor. 21 bin 690 konut ve ticarethaneden yaklaşık 17 bininin ihale sürecinin Aralık ayında tamamlanması hedefleniyor” dedi.
Akoğuz Kışlasının bulunduğu arazinin konut yapımı için depremzede vatandaşlara tahsis edilmesi ile Battalgazi ilçesinde konut yapımının hızlanacağına dikkat çeken Milletvekili Ölmeztoprak, bu alana yaklaşık 3 bin konut inşa edilmesinin planlandığını ve önümüzdeki süreçte kuraya dahil edileceğini söyledi. Milletvekili Ölmeztoprak konuşmasına şu sözlerle devam etti; Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerimiz de dahil olmak üzere Malatya’mızda rezerv alanı ilan edilen toplam 54 bölge bulunuyor. Buralardaki çalışmaları da hassasiyetle takip etmeye gayret ediyoruz.
Rezerv alanı ilan edilen bölgelerde hak sahibi vatandaşların kuraya dahil olmadığını bu nedenle rezerv alan ilan edilen bölgelerin, rezerv alandan çıkartılmaması konusunda hassas bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden, Milletvekili Ölmeztoprak, Taştepe, Melekbaba ve yakın çevresindeki mahallelerde bütüncül bir çalışma yürütüldüğünü, Taştepe ve Melekbaba Mahallelerinde Aralık ayı içerisinde temel kazı çalışmalarına başlanmasının hedeflendiğini ifade etti.
Gündem, 01 Aralık 2024 21:01
Yorumlar (0)

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası

MİSK'in Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Yeni Başkanı Belli Oldu

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

NEREDEN BULDUN VOHOP!!?

Okullarda Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Denetimi

"Sonbahar, Leke Tedavisi İçin En Doğru Zaman”

Enocta Günü’nde Kurumsal Gelişimin Geleceği: Enocta Yetenek Zekası Platformu Tanıtıldı

Marble Systems Tureks, İtalya Cersaie ve Marmomac Fuarlarında İlgi Odağı Oldu

Battalgazi ilçesi Paşaköşkü Mahalesi’nde Zincirleme Trafik Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sadıkoğlu: “İsrail insanlık düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiştir”

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Okul İş Birliğiyle Eğitim Seminerleri Başlattı.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE

HACIYUSUFLAR’A 1.780 METRE KANALİZASYON HATTI

MABESEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
