BAŞKAN GEÇİT, KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUTLARINI İNCELEDİ
Gündem, 16 Aralık 2024 21:06
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Belediyemizin kendi öz bütçesi, kaynakları ve gücüyle hizmete sunulacak olan Turgut Özal Mahallemizde ‘Kentsel Dönüşüm’ projelerimiz kapsamındaki Yeşil Yaşam Konutlarımız şehrimizin yeniden ihya ve inşasına büyük bir destek sağlayacaktır.” diye konuştu.
24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ Sivrice depreminden sonra 15 Nisan 2020 tarihli 2409 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile rezerv yapı haline dönüşen Turgut Özal Mahallesinde ‘Kentsel Dönüşüm’ projesi şeklinde hak sahiplerine teslim edilecek olan Yeşil Yaşam Konutlarının şantiye alanını ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, örnek daireleri gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Yeşilyurt Belediyesinin kendi bütçesi ve kaynaklarıyla 15 dönümlük alanda yapımı devam eden kentsel dönüşüm alanında 168 daire ve 10 dükkanın yanı sıra sosyal yaşam alanları, yeni nesil oyun grupları, süs havuzları, yeşil alanları ve otoparkın yer alacağını söyleyen Başkan Geçit, depreme dayanıklı konutların yanı sıra sosyal yaşam alanlarıyla Malatya’nın dönüşüm sürecine önemli katkılar sunacak Yeşil Yaşam Konutlarının bugünden geleceğe emanet edecekleri önemli yatırımlar arasında yer aldığına dikkat çekti.
Başkan Geçit: “Hangi Sözü Verdiysek Yerine Getiriyoruz”
Yeşil Yaşam Konutlarında daire sahibi olan hak sahipleriyle bir araya gelerek sohbet eden Başkan Geçit, “Toplam 178 bağımsız bölümün yer aldığı kentsel dönüşüm proje alanımızdaki çalışmaları, göreve gelir gelmez bir planlama içerisine koyduk ve o planlama doğrultusunda yürütüyoruz. 80 bağımsız bölümün yer aldığı A ve B Blok konutlarımızın büyük bir kısmı bitti, diğer iki bloğumuzu da 2025’in Eylül ayına doğru tamamlayarak, rezerv alanda bulunan hak sahiplerine teslim edeceğiz. Kentsel dönüşüm projelerimizle şehrimizin yeniden inşa ve ihya sürecine katkı sunmaya çalışıyoruz. Göreve geldikten sonra bizler buradaki hak sahiplerine hangi sözü verdiysek, o sözü yerine getiriyoruz. Depreme dayanıklı konutların yanı sıra sosyal yaşam alanlarıyla burada yeni ve güzel bir yaşamın kapılarını aralayacağız. Hemşehrilerimiz güvenli ve sağlıklı alanlarda hayatını sürdürecek. Belediyemizin kendi sermayesi ve imkânlarıyla yapımı süren Yeşil Yaşam Konutlarımızın tamamlanma aşamasında yoğun bir çalışma döneminde geçen mesai arkadaşlarımız ve şantiye görevlileri başta olmak üzere bizlerle birlikte hareket eden, sabır gösteren, bizlere güvenen, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergileyen mahalle sakinlerine çok teşekkür ediyorum. İşte bu güzel dayanışma ruhuyla birlikte Yeşilyurt’umuzun her noktasını sağlam ve güvenilir yaşam alanlarıyla donatmaya, deprem yaralarını sarmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlardan Başkan Geçit’e Övgü
Ziyarete katılarak taşınacakları daireleri gezen mahalle sakinleri ise Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e teşekkürlerini ileterek, “Başkanımız sözünde durdu, yakın bir zamanda iki blokun anahtarları teslim edilecek, diğer iki blokta önümüzdeki yıl yaz ayının sonlarına doğru hak sahiplerine teslim edilecek. Kentsel dönüşüm konutlarımızın tamamlanması için yoğun bir çaba sarf eden, burayı sık sık ziyaret ederek bizlerle sürekli görüşen ve taleplerimizin yerine getirilmesi konusunda elinden geleni yapan Sayın Başkanımıza ve Başkan Yardımcılarımıza gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Gündem, 16 Aralık 2024 21:06
Yorumlar (0)

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası

MİSK'in Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Yeni Başkanı Belli Oldu

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

NEREDEN BULDUN VOHOP!!?

Okullarda Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Denetimi

"Sonbahar, Leke Tedavisi İçin En Doğru Zaman”

Enocta Günü’nde Kurumsal Gelişimin Geleceği: Enocta Yetenek Zekası Platformu Tanıtıldı

Marble Systems Tureks, İtalya Cersaie ve Marmomac Fuarlarında İlgi Odağı Oldu

Battalgazi ilçesi Paşaköşkü Mahalesi’nde Zincirleme Trafik Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sadıkoğlu: “İsrail insanlık düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiştir”

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Okul İş Birliğiyle Eğitim Seminerleri Başlattı.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE

HACIYUSUFLAR’A 1.780 METRE KANALİZASYON HATTI

MABESEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
