BAŞKAN GEÇİT’İN SEÇİM VAADİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ, MALATYA’DA İLK KEZ ‘GENÇ MECLİS’ KURULDU
Gündem, 19 Aralık 2024 13:04
Yeşilyurt Genç Meclis’in İlk Gönüllü Meclis Üyeleri Belli Oldu
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in seçim vaatlerinden olup, gençlerin kendilerini ilgilendiren ya da genel olarak tüm toplumsal konularda karar alma süreçlerine katılımının teşvik edilmesi amacıyla hayata geçen Yeşilyurt Genç Meclis’in ilk Gönüllü Meclis Üyeleri belli oldu. 53 kişinin seçildiği Yeşilyurt Genç Meclisinde encümen ve ihtisas komisyon üyeleri de mülakatlar kapsamında netleşti.
Yeşilyurt Genç Meclis, 53 Kişiden Oluştu
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatının ardından gençlerin ülke ve kent yönetimindeki karar alma süreçlerine katkı sunmalarının önünü açmak, gençlerin fikir ve önerilerini yerel yönetimler ile kamu ve kurumların hizmetlerine dâhil etmek, kendisine inanan, güvenen, özgüveni yüksek, idealist gençlerin kariyer planlamalarına katkı sunmak amacıyla Malatya’da ilk kez ‘Yeşilyurt Genç Meclis’ kuruldu.
Yoğun ilgi gören ‘Yeşilyurt Genç Meclis’ başvurularının ardından mülakat süreci sona ererken, 53 kişiden oluşan Gönüllü Meclis Üyeleri belirlendi. Yapılan mülakatlar sırasında ayrıca encümen üyeleri başta olmak üzere Plan ve Bütçe, İmar, Gençlik ve Spor, Eğitim, Kadın ve Aile, Kent Kültürü ve Estetiği, Sivil Toplum ve Meslek Örgütleri, Hukuk İhtisas gibi alt komisyonlarda görev alacak isimlerde belirlendi.
İlk Toplantı Ocak Ayında
Önümüzdeki günlerde yapılacak eğitim toplantısında ilk kez bir araya gelecek olan Yeşilyurt Genç Meclis Üyelerine, Yeşilyurt Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Meclis çalışma kuralları, yazışmalar, kanun ve yönetmelikler üzerine bilgilendirilme yapılacak.
Ocak Ayında ilk resmi toplantısını yaparak çalışmalarına başlayacak olan ‘Yeşilyurt Genç Meclis’ projesinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.İlhan Geçit’e teşekkürlerini sunan gençler, “Fikirlerimize önem verilmesi, söz hakkı tanınması öncelikle hepimizi mutlu etti. Şehrimizin daha hızlı bir şekilde ayağa kalkması için bizlerde elimizden geleni yapmak istiyoruz, bu fırsatı bize sunan, bize inanan ve güvenen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.İlhan Geçit ise, seçim döneminde sözünü verdikleri ‘Yeşilyurt Genç Meclis’ projesini gençlerle buluşturmaktan onur duyduklarını ifade ederken, gençlerin ülke ve kent yönetimine katılımının geliştirilmesi ve teşvik edilmesi noktasında toplumsal farkındalık oluşturacak önemli bir adım attıklarını söyledi.
Yeşilyurt Genç Meclisine seçilen Meclis Üyelerine ‘hâyırlı olsun’ dileklerini paylaşıp, başarılar dileyen Başkan Geçit, Yeşilyurt Gençlik Meclisini kurmakta ki temel hedeflerinin; gençlerin toplumsal yaşamın her alanında söz sahibi olması, kent yaşamına katılma ve kente ait olma duygularının geliştirilmesi, kaliteli ve yaşanabilir bir kent yönetiminde gençlerin aktif rol alması, gençlik sorunlarına ilişkin politikalar ile çözüm önerilerini geliştirmeleri olduğunu söyledi.
“Gençlerin Demokratik Temsiline Dayanan Bir Meclis”
Gençlerin toplumsal konularda daha duyarlı hareket etmeleri ve görüşlerini rahatça ortaya koyabilmelerine fırsat tanıyan bir projeyle gençlere verdikleri önemi gözler önüne serdiklerini hatırlatan Başkan Geçit, toplum yararına projeler hayata geçirmenin yanı sıra gençleri ilgilendiren konularda fikir ve önerilerin ele alınması amacıyla Yeşilyurt Kent Konseyi ile işbirliğiyle kurulan 17-27 yaş grubu ‘Yeşilyurt Genç Meclis’in kent gençlerinin demokratik temsiline dayanan bir meclis olduğunu sözlerine ekledi.
Gençleri toplumsal yaşamın en dinamik aktörleri olarak gördüklerini hatırlatan Başkan Geçit, gençlerin görüşlerinin alınacağı ve katılımlarının beklendiği her türlü ortamda görüşlerini rahatça paylaşmaları gerektiğini ifade ederken, hayata geçen ‘Yeşilyurt Genç Meclis’ ile gençlerin kendilerini ilgilendiren ya da genel olarak tüm toplumsal konularda karar alma süreçlerine katılımlarını teşvik ettiklerini ifade etti.
Başkan Geçit, Yeşilyurt Genç Meclis’in, Yeşilyurt Belediye Meclisinin stratejik ortağı olacağını, gönüllü meclis üyelerinin farklı proje ve önerilerini hayata geçirmede ve kent yönetimine aktarmada etkin bir rol oynayacaklarının altını çizdi
Gündem, 19 Aralık 2024 13:04
Yorumlar (0)

Mahmut Aslantaş Vefat Etti

Kadir Özkan Keskin’e Erşah Demirci Operasyonunda Büyük Darbe

Antalya’da Çete Operasyonu: Erşah Demirci Yapılanmasına Büyük Darbe

Başkan Geçit, “57 Km. Yol Yatırımıyla Kırsalın Çehresi Değişiyor”

Battalgazi Belediyesi’nden Aile Bağını Güçlendirecek Puzzle Yarışması

HASANBEY-TEMELLİ KAVŞAĞI GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KATAPILACAKTIR!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE CAN SUYU

TRAC, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni Anıyor: “Deprem Öldürmez, Hazırlıksızlık Öldürür”

MELEKBABA SAKİNLERİ, YEŞİLYURT AİLE ŞENLİKLERİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelerin Yükünü Alacak Kırtasiye Desteği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA ÖZEL AYAK TENİSİ TURNUVASI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Ordu Şehir Hastanesi’ni de Mimsan Isıtacak

Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın!

Malatya İl Yaşlı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Dünyanın İlk Hastanesi Geleceğin Hekimlerini Ağırlıyor

Okullar Açılmadan Çocukların Göz Muayenelerini Yaptırın!

Ekonomist Hikmet Baydar: Halka Arz Süreçlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

THBB Başkanı Yavuz Işık, 17 Ağustos depreminin 26. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu!

Başoğlu Kablo IDEF 2025’e Türkiye’nin Savunma Sanayisine Milli Çözümleriyle Güç Kattı!

Kalıcı Makyajda Türkiye’nin Yükselen Standardı: Doğal Görünüm, Güvenlik ve Şeffaflık

Turgut Özal Bulvarı Üzerinde Trafik Kazası

Malatya’da Eğitime 593 Bin Avro Katkı

MAHARETLİ ELLER, EN GÜZEL ANALI-KIZLI YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN YARIŞTI

Çavuşoğlu Mahallesin'de Zincirleme Kaza

Battalgazi’de Parklar Yenilendi, Yeşil Alanlar Genişletildi

AK Parti Milletvekili Babacan’dan İletişim Başkanlığına Ziyaret

AK PARTİ’MİZ 24 YAŞINDA: MİLLETİN İRADESİYLE YÜKSELEN, TÜRKİYE YÜZYILI’NA YÜRÜYEN KADRO

Battalgazi İlçsi Solmaz Caddesin'de Trafik Kazası

Turgut Özal Bulvarın'da Trafik Kazası

KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ ‘KURS MERKEZLERİ-YILSONU’ SERGİSİNDE BEĞENİYE SUNULDU

Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Hayvanlarla Rehabilitasyon Başladı

İl Başkanı Bakan’dan AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü mesajı

Çavuşoğlu Mahallesinde Kavga

Akçadağ İlçesin'de Ölümlü Trafik Kazası

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE DOLU YAZ ATÖLYELERİ

Orman Yangınlarında Bir Depo, Binlerce Hektarı Kurtarabilir

BAŞKAN GEÇİT, “BANAZI, KONAK VE HORATA’NIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÖNEMLİ”
