YAZIHAN'NIN ALTYAPI SORUNLARINA KALICI ÇÖZÜM
Gündem, 30 Aralık 2024 16:31
Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) işbirliğiyle Yazıhan İlçesi Hamidiye ve Fethiye Mahallesi’nde deprem sonrası başlatılan altyapı çalışmalarında sona yaklaştı.
Depremde hasar gören evlerin yerine inşa edilen yeni konutların tamamlanması ve altyapı çalışmalarıyla bölgelerin yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor. Hamidiye Mahallesi’nde yapılan çalışmalarla mahalle nüfusunun iki katına hizmet verecek alt yapı oluşturulurken, Fethiye Mahallesi’nde eskiyen altyapının yenilenmesiyle çevre kirliliği sorunlarının önüne geçildi.
Hamidiye Mahalle Muhtarı Mevlüt Karaaslan: “Teşekkür Ederiz”
Mahallede yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Hamidiye Mahalle Muhtarı Mevlüt Karaaslan: “Depremde hasar gören evlerimizin yerine deprem konutları yapılıyor. Su şebekemizin değişmesi gerekiyordu. Kanalizasyon hattı ve fosseptik kuyusu cevap vermiyordu. Bunun için bir çalışma talep ettik. Taleplerimiz sonucunda kanalizasyon arıtmaya götürülüyor. Su şebekesi de 2.000 metre bir takviye ile depo ile çözüldü inşallah. Bu çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’e, MASKİ Genel Müdürü Sayın Sinan Çeçen ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ederiz” dedi.
Fethiye Mahallesi’nden Memnuniyet
Fethiye Mahallesi sakinlerinden İsmail İnce, altyapı çalışmalarından dolayı MASKİ ve büyükşehir belediyesine teşekkür ederek şunları söyledi: “Depremden sonra kırsal kesime göç başladı. Göçle beraber mahallemiz yoğun bir nüfus artışı yaşadı. Akabinde deprem konutlarının yapımıyla altyapı sorunlarımızın giderilmesi için MASKİ tarafından önemli çalışmalar yapıldı. Su ve kanalizasyon hatlarımız yenilendi, sorunlarımız çözüldü. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’e, MASKİ Genel Müdürü Sayın Sinan Çeçen ve Kaymakamımıza teşekkür ederiz” dedi.
MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen:“Hamidiye ve Fethiye Mahallesi’nde Çalışmalarımız Devam Ediyor”
Deprem sonrası Hamidiye ve Fethiye Mahallelerinde yapılan çalışmaların, bölgelerin altyapısını sağlıklı hale getirdiğini belirten MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen: “Deprem sonrası Malatya genelinde altyapı ve su hatlarında önemli projeler hazırlayıp hayata geçiriyoruz. Hamidiye Mahallesi’nde yaptığımız içme suyu ve kanalizasyon yenileme çalışmalarıyla mahallemizin altyapısını sağlıklı hale getirdik. Yeni konutlarla artacak nüfusun ihtiyaçlarına uygun altyapıyı oluşturduk. Benzer şekilde Fethiye Mahallesi’nde yaptığımız kanalizasyon hattı çalışmalarıyla çevre kirliliğinin önüne geçtik. MASKİ olarak afetin etkilerini azaltmak ve şehirde yaşamı kolaylaştırmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.
MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen: “Artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla MASKİ Genel Müdürlüğü ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) işbirliğiyle Hamidiye Mahallesi’nde kapsamı bir altyapı rehabilitasyon çalışması başlattık. Çalışmalar kapsamda 2 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu hattı ve 4 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa edildi. Eskiyen hatlar yenilenirken mevcut fosseptik kuyusu iptal edilerek kanalizasyon atıkları Yazıhan İlçesindeki arıtma tesisine bağlandı. Fethiye Mahallesi’nde, 1980 yılında yapılmış olan kanalizasyon hattı ve fosseptik kuyusu ekonomik ömrünü tamamladığı için iptal edilerek, 5 kilometrelik yeni bir kanalizasyon hattıyla Yazıhan Arıtma Tesisine bağlandı. Bu sayede kanalizasyonun doğaya deşarjı önlenerek çevre kirliliği sorunun gideriliyor.”dedi.
Gündem, 30 Aralık 2024 16:31
Yorumlar (0)
Afetlere Hazırlık Güçleniyor: YAKUT Ekibine AFAD Eğitimi
Kadınlar Günü’nde Duygulandıran Ziyaret: Şehit Yarbay Songül Yakut’un Annesi Yalnız Bırakılmadı
Büyükşehir’in Düzenlediği Voleybol Ligi’nde Kupayı Millî Eğitim Müdürlüğü Kaldırdı
Malatyalılar İlahi Sanatçısı Fadıl Aydın ile Manevi Bir Gece Yaşadı
Başkan Er’den Kadınların Gücüne Vurgu
Kadınlar Günü mü, Vicdan Günü mü?
Kadınlar Günü’nde Mesaj: “Kadınların Gücü Toplumun Gücüdür
Gökhan Gök’ten Yeni Seçilen Oda Başkanlarına Tebrik Ziyareti
Vali Seddar Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Güçlü Teminatıdır”
Malatya’da Narkotik ve Asayiş Operasyonu: Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
Vali Yavuz: “Kadınlarımız Toplumun En Değerli Gücüdür
Malatya’da Ayrıştırma Tesisi İçin Önemli Adım: Başkan Er Fransız Heyetle Sahada
Başkan Er’den Malatya’nın Geleceğine Yönelik Büyük Yatırım Girişimi
Yavuz Selim Mahallesi’nde Sorunlar Masada: Başkan Geçit’ten Kalıcı Çözüm Sözü
Yeşilyurt’ta Bıçaklı Kavga: 6 Kişi Gözaltında
Ramazan Yardımlarında Fotoğraf Tartışması: Ağbaba Sahada, Diğer Vekiller Nerede?
Kuluncak’ta Ramazan Kültürü Okullarda Anlatılıyor
Bakanlık harekete geçti: ‘İyileştiren Hastane’ tedavi süresini kısaltıyor
Ramazan’ın Bereketi Battalgazi’de Yetim Çocuklarla Paylaşıldı
Kayısı Üreticilerine Uyarı: İlkbahar İlaçlama Dönemi Başladı
Topsöğüt’te Taziye Evi İçin İlk Adım Atıldı
Toplum Destekli Polislikten Öğrencilere ve Vatandaşlara Bilgilendirme Çalışması
Battalgazi’de Tek Taraflı Trafik Kazası: Bir Kişi Yaralandı
Malatya’da İftar Sofraları Gösteri Alanına mı Döndü?
Yeniden Refah Partisi Malatya’da Ramazan Sofrasında Kritik Mesajlar Verdi
Malatya’da “Üst Düzey” Tartışması: Alkışı Kendi Çalanlar Sahneye Çıkmış!
Spor Köyü Atletizm Pisti İnşaatına Başlandı “MALATYA’NIN KALBİ BURADA ATACAK”
Uyuşturucuya Karşı Sıfır Tolerans: Gençlerimiz Güvende
Battalgazi’de Derme Deresi Parkı Temizlenip Yıkandı
Zorlaşan Hayatlar: Etiket Büyüyor, Sofra Küçülüyor
Vali Seddar Yavuz’un Dünya Yetimler Günü Mesajı
Malatya Attarlar Odası Başkanı Orhan: "KOSGEB Kredileri 2 Yıl Ertelenmeli"
Malatya 4,3’lük Depremle Sarsıldı: Kentte Kısa Süreli Panik
Vali Yavuz, Yeşilay Haftası’nda Toplumsal Dayanışmaya Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Ramazan Bereketi Etkinliklerine Yoğun İlgi
Battalgazi’de Ulaşım Seferberliği: Mahalle Yolları Yenileniyor
Malatya’da Sokak Satıcılarına Darbe: 8 Tutuklama
Akçadağ’da Siyasetin Nabzı: Gönültaş’ın Belediye ile Yakınlığı Ne Anlama Geliyor?
Malatya’da Huzur 44 Uygulaması: 13 İlçede Eş Zamanlı Denetim
