MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK’TAN ÖNEMLİ TOPLANTI
Gündem, 16 Şubat 2025 19:02
MALATYA’NIN TARIM VE HAYVANCILIĞI MASAYA YATIRILDI
“TARIMIN GELECEĞİ İÇİN GÜÇLÜ BİRLİKTELİK” TOPLANTISI TÜM PAYDAŞLARI BİR ARAYA GETİRDİ
Tarım temsilcileri, paydaşları, üretici, çiftçi ve besicilerin katılımı ile “Tarımın Geleceği için Güçlü Birliktelik” konulu geniş katılımlı bir toplantı düzenleyen AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat depremleri sonrası Malatya’da imar, inşa ve ihya süreci devam ederken, kentin, sorun, sıkıntı ve taleplerinin de bir bütün halinde değerlendirildiğine dikkat çekti. Ölmeztoprak, “Güçlü tarım, güçlü ekonomi, güçlü Türkiye demektir” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde tarım temsilcileri, paydaşları, üretici, çiftçi ve besicilerin katılımı ile “Tarımın Geleceği için Güçlü Birliktelik” konulu geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.
Tarımın sürdürülebilirliği, hayvancılığın güçlenmesi ve üreticinin desteklenmesi adına önemli konuların ele alındığı toplantıda, süt ve et üretimi, tarımsal kalkınma, su ürünleri, hayvancılık destekleri, çiftçi eğitimleri ve finansman imkanları gibi birçok başlıkta istişarelerde bulunuldu.
Toplantıda konuşan Malatya İli Damızlık ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, hem düzenlenen toplantıdan, hem de üretime ve üreticiye desteklerinden dolayı Milletvekili Ölmeztoprak’a teşekkür ederek şöyle konuştu; “AK Parti Malatya Milletvekilimiz Sayın İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak’a teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz hafta hayvan pazarını ziyaretinde böyle bir toplantı yapılmasına karar verilmişti. Asıl amacımız, Sayın Milletvekilimizin de destekleri ile Malatya’mızdaki sorun sıkıntı ve talepleri istişare etmektir. Gıda ve su olmadan hiçbir canlı yaşayamaz. İsraf eden iflas eder, üreten hükmeder anlayışı ile üretene destek olan Sayın Milletvekilimize teşekkür ediyoruz. Yerel yöneticilerimizin de, ilgili kurum ve kuruluşlarımızın da elini ve bedenini taşın altına koymalarını bekliyoruz. Bakanlığımızın verdiği destekleri de bu toplantımızda değerlendireceğiz. Üretime ve üreticiye her zaman destek olan Sayın Milletvekilimiz İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak’a tekrar teşekkür ediyoruz.”
“GÜÇLÜ TARIM, GÜÇLÜ EKONOMİ, GÜÇLÜ TÜRKİYE DEMEKTİR”
“Güçlü tarım, güçlü ekonomi, güçlü Türkiye demektir” vurgusu yaparak, toplantıya ilişkin bilgiler veren AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ise “Hepimiz güzel bir amaç için toplandık. Malatya’mızın bereketli toprakları için, üretimin devamlılığı için, çiftçimizin ve besicimizin emeğini güçlendirmek için bir aradayız. Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde, Malatya’mızın tarımsal paydaşlarıyla geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdik. Tarımın sürdürülebilirliği, hayvancılığın güçlenmesi ve üreticimizin desteklenmesi adına önemli konuları ele aldık. Güçlü tarım, güçlü ekonomi, güçlü Türkiye demektir. Süt ve et üretimi, tarımsal kalkınma, su ürünleri, hayvancılık destekleri, çiftçi eğitimleri ve finansman imkanları gibi birçok başlıkta istişarelerde bulunduk. Malatya’mızı farklı ilçelerinden gelen çiftçi ve besici hemşehrilerimiz, sektör temsilcileri ve ilgili kurumlarla birlikte, yerelden genele uzanan kalkınma stratejilerini konuştuk. Bu toplantılarımız, üreticimizin emeğine sahip çıkmak, tarımı ve hayvancılığı daha güçlü bir noktaya taşımak adına kritik önem taşıyor. Üreten, alın teri döken her çiftçimizin yanındayız ve onların sesi olmaya devam edeceğiz. Malatya’mız, tarımda ve hayvancılıkta büyük bir potansiyele sahip bir şehir. Kayısısından süt üretimine, hayvancılıktan organik tarıma kadar her alanda çiftçimizin emeklerini büyütmek ve üretimi artırmak bizim önceliğimizdir. Tarım desteklemeleri, finansman imkanları ve üreticimizin talepleri doğrultusunda atılacak adımları belirlemek için bu tür istişareler büyük önem taşıyor. Üretimin sürdürülebilirliği için güçlü destek mekanizmaları oluşturmak, teşvikleri etkin hale getirmek ve çiftçimizin yanında durmak, milli bir sorumluluktur. Üretimde tarladan sofraya kadar binbir emek var. Kadınlarımızın da bu noktada büyük bir emeği, gayreti ve cesareti var. Malatya’mızın bereketli topraklarında üretimi artırmak, çiftçimizin refahını yükseltmek ve ülkemizin tarımsal gücünü daha ileriye taşımak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
6 Şubat depremleri sonrası Malatya’da imar, inşa ve ihya süreci devam ederken, kentin, sorun, sıkıntı ve taleplerinin de bir bütün halinde değerlendirildiğine dikkat çeken Milletvekili Ölmeztoprak; “6 Şubat depremleri sonrası Malatya’da imar, inşa ve ihya süreci devam ederken, bir yandan yaralarımızı sarıyoruz, bir yandan da ihya sürecinde şehrimizin ve hemşehrilerimizin ihtiyacı olan her konuya da gereken özeni göstererek bir bütün halinde değerlendirmeler yaparak, alınan kararları uygulama noktasında ise ileri çıtaya taşımak durumundayız. Toplantımıza katılan ve destek veren tüm paydaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Katkıları, etkileri ve varlıkları bizler için çok kıymetli. İnşallah bu toplantımızda alınan kararlar hem kırsalda hem de kent merkezimizde çok daha güzel ve topluma katkı veren sonuçlara vesile olacaktır. Bizlerde bu konuların takipçisi olmaya gayret edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Toplantıya AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak’ın yanı sıra, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sezai Ertem, İl Yönetim Kurulu Üyesi Nisa İçen, Yeşilyurt İlçe Yönetiminden Bünyamin Yılmaz, Mehmet Merde, Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemal Kurhan, Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, TKDK Müdürü Murat Tunç, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mustafa Aslan, Ziraat Bankası Müdürü İbrahim Polat, Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergül Günyadın, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Başkan Yardımcısı Abbas Aslan, Battalgazi Süt Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Nogay, Malatya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Sabri Balık, Alabalık Üreticileri Birliği Başkanı Turgay Özdemir, Arıcılar Birliği Başkanı Ali Çolak, Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Şükrü Ayyıldız, Canlı Hayvan Derneği Başkanı Ramazan Kırma, ER-VİT Yem Katkıları Temsilcisi Ramazan Altun, Organik Meyve Ürerimi Birliği Başkanı İbrahim Tursun, Mal-Et Genel Müdürü Fevzi Yiğit, Kayısı Üretimi ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Özal Şener, Ziraatçılar Dernek Başkanı Ahmet Tufan, Turgut Özal Tarım Platformu Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kösem, Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı, Tarım Destekleme ve Çiftçi Eğitimi Şube Müdürü İlker Bıçakçı, üretici, çiftçi, ve besiciler katıldı.
Gündem, 16 Şubat 2025 19:02
Yorumlar (0)

Keskin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Randevu Çağrısı: Malatya’ya Pozitif Ayrımcılık Yapılmalı

Vali Seddar Yavuz Adnan Başdemir Ortaokulu Açılış Törenine Katıldı

Uyuşturucu ve Kaçakçılıkla Mücadeleye Yönelik Operasyon

TURİSTİK DİYARBAKIR EKSPRESİ’NİN İLK DURAĞI MALATYA OLDU

TURGUT ÖZAL VE HAMİT FENDOĞLU’NU ANMA- ANLAMA PANELİ’ DUYGUSAL ANLARA SAHNE OLDU

Malatya TSO, zirai donun ekonomiye vereceği zararı raporlaştırıp bakanlıklara sunacak

Malatya’da İpekyolu Kariyer Fuarı’nda Battalgazi Belediyesi Standına Yoğun İlgi

MAGİNDER’den Şehitler Haftasında Anlamlı Ziyaret

Vali Yavuz, “Türkiye'nin Siyasi ve İktisadi Dönüşümünde Özal” Konferansına Katıldı

Vali Yavuz, İpekyolu Kariyer Fuarı Açılış Programına Katıldı

Malatya'ya Karate'de Türkiye Derecesi

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ZİRAİ DONDAN ETKİLENEN ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ 250 BİN ADET SEBZE FİDESİ DAĞITACAK

Hayati İnanç Battalgazi’de Gönüllere Dokundu

İpekyolu Kariyer Fuarı'na katılan Başkan Er,

Malatya Belediye Başkanı Şehit Hamit Fendoğlu (HAMİDO ) İçin Anma Töreni Yapıldı

HAMİT FENDOĞLU MEZARI BAŞINDA ANILDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İl Başkanı Ali Bakan’ı Ziyaret Etti

Asayiş Şube Müdürlüğü

Vali Seddar Yavuz Malatya’nın Evladı ve Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu Rahmetle Andı

Başkan Bülbüloğlu’ndan Özal ve Fendoğlu İçin Anma Mesajı;

Bakan Yumaklı Sahada İncelemelerde Bulundu

Özal ve Fendoğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Er,

DOĞUDAN BATIYA, KUZEYDEN GÜNEYE ÜLKENİN NEREDEYSE TAMAMI DONDU

AĞBABA’DAN ÖZAL VE HAMİDO İÇİN ANMA MESAJI

HEMŞEHRİLERİMİZİN SÖZCÜSÜ OLDUK”

MİLLETVEKİLİ TÜFENKCİ'DEN DON FELAKETİ AÇIKLAMASI: "KAYISININ TAMAMI ZARAR GÖRDÜ, 600 MİLYON DOLARLIK KAYIP!"

İl Başkanı Bakan, zirai don olayı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi

Zirai Don Etkileri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı...

BAŞKAN ER, ZİRAİ DON FELAKETİ SONRASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir: “Bölge İdare Mahkemesi Malatya’da Olmalı”

Fendoğlu; MHP Araştırma Önergesi Üzerine TBMM Genel Kurulu’nda kayısıyı ve don zararını konuştu

ŞAMPİYON KİM?” BİLGİ YARIŞMASINDA İLK TURLAR BAŞLADI

Vali Seddar Yavuz’un 15-22 Nisan Turizm Haftası Mesajı

Sadıkoğlu: Afet bölgesi ilan edilmesi talebimizi resmi olarak ilettik

Malatya’da Kaçakçılıkla Mücadele Kapsamında Operasyonlar Devam Ediyor

İl Jandarma Komutanlığınca Narkotik Suçlarla Mücadele Operasyonu

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ’NDE NİSAN AYI TOPLANTILARI TAMAMLANDI

YEŞİLYURT’TA ‘TURGUT ÖZAL VE HAMİT FENDOĞLU’NU ANMA VE ANLAMA PANELİ’ DÜZENLENECEK

Başkan Er, Suluköy Mahallesi’nde zirai dondan etkilenen çiftçileri ziyaret etti
