Vali Seddar Yavuz, İlimizde Düzenlenen Nikah ve Düğün Törenine Katıldı
Gündem, 16 Şubat 2025 02:52
Malatya Valiliği koordinesinde, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde ve Mehir Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen toplu nikah ve düğün programı, Malatya Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi.
Programa, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ile İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan V. ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Vali Yardımcısı Sedat Özdemir, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, evlenecek çiftler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Program, İstiklal Marşı’nın okunması ve çiftlerin davet edilmesiyle başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Törende, Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er birer konuşma yaptı.
Vali Seddar Yavuz: “Evlilik, Toplumumuzun Temel Taşıdır”
Programda konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, katılımcıları selamlayarak düğün töreninin hayırlara vesile olmasını diledi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yoğun programına rağmen Malatya’daki bu özel programa katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yavuz, Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Prof. Dr. Saffet Köse’nin de lise yıllarında aynı yurtta kaldığı bir dostu olduğunu belirterek, kendisini Malatya’da görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
Evliliğin, dinimizin büyük önem verdiği, toplumun temel taşı olan ve medeniyet değerlerimizi yaşatmada hayati rol üstlenen bir müessese olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, ailenin korunmasının devletin yaşatılması anlamına geldiğini söyledi. Ezan seslerinin bu topraklarda eksik olmaması için güçlü aile yapısının önemine değinen Yavuz, evlilik müessesesinin kıymetinin her zaman bilinmesi gerektiğini belirtti.
Konuşmasında Mehir Vakfı’nın çalışmalarına da değinen Vali Yavuz, vakfın gençlerin yuva kurmasına katkı sunduğunu ve Konya’nın bu anlamda önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Konya’da üç yıl görev yaptığını belirten Yavuz, Anadolu’nun irfan merkezlerinden biri olan bu şehrin, ülkemizin farklı illerindeki gençlerin evlenmesine de vesile olmasının takdir edilmesi gereken bir husus olduğunu vurguladı.
“Malatya’yı Yeniden İnşa Ediyoruz”
Malatya’nın, tarihi ve stratejik konumuyla her zaman önemli bir şehir olduğunu dile getiren Vali Yavuz, 6 Şubat’ta yaşanan büyük deprem felaketiyle sadece binaların değil, anıların da yıkıldığını ifade etti. Ancak büyük milletlerin en önemli özelliğinin, krizler karşısında gösterdikleri direnç olduğunu belirterek, Türk milletinin bu anlamda dünyanın en güçlü milletlerinden biri olduğunu söyledi.
“Türkiye, Her Daim Huzur Ve Barış Adası Olacaktır”
Birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu devam ettiği sürece, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her zaman bir huzur ve barış adası olarak varlığını sürdüreceğini vurgulayan Vali Yavuz, ülkemizin sadece kendi vatandaşları için değil, yakın coğrafya ve insanlık için de bir ışık kaynağı olmaya devam edeceğini belirtti.
Türk milletinin tarih boyunca mazlumların ve mağdurların sesi olduğunu ifade eden Yavuz, geçmişten bugüne hak ve hukukun yanında duran bir millet olarak bu duruşun gelecekte de aynı kararlılıkla devam edeceğini söyledi.
Konuşmasının sonunda genç çiftlere seslenen Vali Yavuz, çiftlerin iki cihanda saadet içinde bir hayat sürmelerini dileyerek, programın gerçekleşmesine katkı sunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.
Çiftlerin Mutluluğuna Ortak Olundu
Vali Yavuz’un konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da bir konuşma yaptı. Konuşmaların tamamlanmasının ardından çiftlere takı töreni düzenlendi.
Tören, halk dansları gösterisi ve eğlence programı ile devam etti. Programın sonunda, günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi ve toplu nikah ve düğün töreni sona erdi.
Gündem, 16 Şubat 2025 02:52
Yorumlar (0)
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
MATİM İŞ MERKEZİ KİME EMANET? DEPREMZEDE ESNAF MI, “ADAMI OLAN” MI KAZANDI?
Zorlu Kış Şartlarında Pütürge ve Kuluncak’ta Kurumlar Tek Yürek Oldu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama Güçlü Katkı
İzmirli iş insanı Nazım Torbaoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Plaket...
Avrupa’da Yapay Zeka Veri Merkezlerine Yeni Hamle: Vertiv ve GreenScale Ortaklığı
Battalgazi’de Zor Koşullarda Örnek Dayanışma: Sağlık Ekipleri İş Makinesiyle Hastaya Ulaştı
MALATYA’DA YILDIRIM VE HIZLI SATRANÇ İL BİRİNCİLİKLERİ TAMAMLANDI
Yeşilyurt’ta Eğitime Tam Destek: Ara Tatilde Ücretsiz LGS ve DYK Kursları
Vali Seddar Yavuz: “Darülaceze Merhametin ve Sosyal Devletin Simgesidir”
Kar Yağışı Ulaşımı Durdurdu: Gürün–Pınarbaşı Yolu Kapandı
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Trafikte Ek Tedbirler Alındı
Malatya’da Artçı Depremler Sürüyor: Akçadağ’da 3.1 Büyüklüğünde Deprem
Akçadağ’da Kadın Kooperatifi Var mı, Yoksa Sadece Tabelası mı Var?
Türk Kızılay Yeşilyurt Şube Başkanı Tevfik Gören’den 10 Ocak’ta Anlamlı Ziyaret
Malatya’da Sahte Altın Dolandırıcılığı Çökertildi: 5 Şüpheli Yakalandı, 3’ü Tutuklandı
Yeni İmar Yönetmeliği ile Binalarda Yağmur Suyu ve Gri Su Depolama Dönemi Başladı
Erkunt Traktör, 23 Yıldır Çiftçilerin Yol Arkadaşı
Erişkinlerde Aşılama Hayat Kurtarıyor
Evde Hasta Bakımında Küçük Hatalar Büyük Riskler Doğurabilir
Keskin’den Öğrencilere Tebrik, Servisçilere Teşekkür
Doğallık Ön Planda: 2026 PMU Anlayışı Değişiyor
Yılların Ustaları Yeşilyurt’ta Unutulmadı
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Gönüllere Dokundu
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı
AKÇADAĞ’DA KAPSAMLI KALKINMA HAMLESİ: SAĞLIK, EĞİTİM VE SPORDA YENİ DÖNEM
Malatya’da Zam Kıskacı Derinleşiyor: Hayatın Her Alanında Rekor Artış, Her Kesim Aynı Çıkmazda
Yeşilyurt’ta Feci Kaza: Sürücü Direksiyon Başında Hayatını Kaybetti
Miraç Kandili: Manevi Yükselişin, Umudun ve Rahmetin Gecesi
Olumsuz Hava Şartlarında Vatandaşlarımızın Yanındayız
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Şüpheli Gözaltında
Günlük Alışkanlıkları Düzenleyerek Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek Mümkün
Malatya’nın İkinci Hayvan Barınağı Battalgazi’de Hizmet Vermeye Başladı
