Yeşilyurt’ta 24 Saat Karla Mücadele!
Gündem, 20 Şubat 2025 21:06
Yeşilyurt Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, Malatya’da kar yağışının etkisini göstermesiyle birlikte gece gündüz demeden ilçenin birçok noktasında çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Aşırı kar yağışından dolayı yolda kalan vatandaşlara yardım eden ekipler, 24 saat kesintisiz hizmet veren 444 8 910 Nolu Çağrı Merkezine gelen talepleri anında değerlendirerek yaşanan sıkıntıları bertaraf ediyor.
Karla mücadele hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan Yeşilyurt Belediyesi, ilçeyi etkisi altına alan kar yağışıyla birlikte günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi ve yolların sürekli açık tutulabilmesi için tüm ekip ve ekipmanlarıyla sahada çalışmalarını 24 saat kesintisiz sürdürüyor.
İlk etapta ana arterlerin açık kalmasını sağlayan ekipler, ara sokaklarda da yol güvenliği için aralıksız çalışıyor. Buzlanma riskine karşı tuzlama çalışmaları sürerken, trafik yoğunluğunun oluşabileceği noktalarda önlemler artırıldı. Gece gündüz demeden sahada yoğun mesaisini sürdüren ekipler, kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte iş makineleri ve personel desteğini artırarak ana arterleri ve mahalle yollarını açık tutmak ve vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için büyük çaba sarf ediyor.
Sabah saatlerine kadar yoğun mesai harcayan Yeşilyurt Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, vatandaşlardan gelen talepleri de hızla değerlendirerek anında müdahalelerde bulunuyor. Yayalar için meydanlarda, kaldırımlarda, park ve yeşil alanlarda biriken karlar temizlenmeye devam ediyor.
Vatandaşların yoğunlukta olduğu ana güzergâhlar başta olmak üzere kamu kurumları ve hastane gibi yerlerde buzlanmaya karşı 24 saat kar temizleme çalışmasının yanı sıra greyderler, kar küreme ve tuzlama araçları, arazözler (solüsyon araçları), kamyonlar ve çeşitli iş makineleri ile mahalleler, sokaklar ve kaldırımlarda kar küreme, tuzlama ve solüsyon uygulaması gerçekleştiriliyor.
Çağrı Merkezi 24 Saat Hizmet Veriyor
Yeşilyurt’ta kar yağışından etkilenen vatandaşlar, 444 8 910 numaralı Yeşilyurt Belediyesi Çağrı Merkezi’nden 7/24 destek talep edebiliyor. İlçe sakinleri, kış şartlarında ulaşım ve sağlık gibi her türlü acil durumda ihbar ve taleplerini iletebiliyor. Vatandaşların talepleri, ilgili birimlere iletilerek, hızlı çözüm üretiliyor.
“Ekipler 5 Dakika İçerisinde Gelerek Yolu Açtılar”
Gece saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından yolda mahsur kalan vatandaşların yardımına koşan ekipler, belediyeden yardım talep eden bir aile için imkanları seferber ederek, yolda mahsur kalan ailenin evine ulaşmasını sağladı. Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunan vatandaşlar, “Kar yağışıyla birlikte merkezden çıkarak evimize doğru gelmeye başladık, ancak yolda kaldık. Yeşilyurt Belediyesini aradık, ekipler buraya beş dakika içerisinde gelerek bize yardım ettiler, yolu açtılar, çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.
Gündem, 20 Şubat 2025 21:06
Yorumlar (0)

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası

MİSK'in Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Yeni Başkanı Belli Oldu

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

NEREDEN BULDUN VOHOP!!?

Okullarda Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Denetimi

"Sonbahar, Leke Tedavisi İçin En Doğru Zaman”

Enocta Günü’nde Kurumsal Gelişimin Geleceği: Enocta Yetenek Zekası Platformu Tanıtıldı

Marble Systems Tureks, İtalya Cersaie ve Marmomac Fuarlarında İlgi Odağı Oldu

Battalgazi ilçesi Paşaköşkü Mahalesi’nde Zincirleme Trafik Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sadıkoğlu: “İsrail insanlık düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiştir”

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Okul İş Birliğiyle Eğitim Seminerleri Başlattı.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE

HACIYUSUFLAR’A 1.780 METRE KANALİZASYON HATTI

MABESEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
