Ali Rıza Bilal, Güney Kutbu’na Uzanan İlham Veren Hikayesini Destekçileri İle Paylaştı
Eğitim, 21 Şubat 2025 20:09
Güney Kutbu’na tek başına 1000 kilometre yürüyerek ulaşan ilk Türk olan Ali Rıza Bilal, bu zorlu yolculuğunun ilham verici hikayesini destekçileriyle paylaştı. Bilal, "Bugün burada bu deneyimi paylaşırken bir kez daha anlıyorum ki, cesaret ve azimle aşılmayacak engel, ulaşılamayacak hedef yok" dedi.
2024 Kasım ayında, Türk bayrağını kutup noktasında dalgalandırma hedefiyle Antarktika'ya yola çıkan Ali Rıza Bilal, Messner Rotası üzerinden 22 Kasım'da başladığı zorlu solo ekspedisyonda, -40°C’lik buz çölünde 51 gün süren mücadele sonucunda hedefine başarıyla ulaştı. Yaklaşık 1000 kilometrelik mesafeyi kayakla kat eden Bilal, tüm yiyecek ve ekipmanlarını 100 kiloluk bir kızakta taşıyarak olağanüstü bir dayanıklılık ve kararlılık sergiledi. Bu solo ekspedisyonun sonunda, tarihi bir başarıya imza atan Bilal, Güney Kutbu'na tek başına ulaşarak Türk bayrağını gururla dalgalandıran ilk Türk oldu.
İmkânsız görünen bir hedefin azim ve kararlılıkla nasıl gerçeğe dönüştüğünü paylaştı
Tek başına Güney Kutbu’na ulaşan ve Türk bayrağını dalgalandıran ilk Türk olan Ali Rıza Bilal, 15 Şubat’ta İstanbul'da gerçekleşen etkinlikte Antarktika’daki unutulmaz yolculuğunu ve bu eşsiz deneyimi katılımcılarla paylaştı. Etkinliğe katılanlar, Ali Rıza Bilal’in yaşadığı bu sıra dışı deneyimi ilk ağızdan dinleme fırsatı yakaladı ve Bilal’e yolculuğuyla ilgili sorular yöneltti.
Etkinlik boyunca Bilal, -40°C'lik dondurucu soğukta, 1000 kilometrelik mesafeyi kayakla aşarken yaşadığı fiziksel ve psikolojik mücadeleleri, bu süreçte edindiği tecrübeleri ve içsel dönüşümünü detaylarıyla anlattı. Sosyal medya takipçileri, basın mensupları ve macera tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, katılımcılara ilham dolu bir deneyim sundu.
Bilal, ekstrem hava koşullarında hayatta kalabilmek için ihtiyaç duyduğu teknik ekipmanları, beslenme düzenini ve zihinsel dayanıklılığını nasıl koruduğunu da katılımcılarla paylaştı. Her gün ortalama 10 saat boyunca kayak yaparak ilerlediğini, tüm yiyecek ve ekipmanlarını 100 kiloluk bir kızakta taşıdığını anlatan Bilal, en büyük motivasyon kaynağının kendisine inanan ve destekleyen insanlardan aldığı güç olduğunu dile getirdi.
Ali Rıza Bilal: "Başarı, yalnızca bir sonuç değil, yolculuğun kendisidir."
Kutup noktasına vardığında, asıl büyünün oraya ulaşmak değil, o noktaya varmak için geçirilen her an, aşılan her zorluk ve insanın kendisiyle yüzleşmesi olduğunu fark etti. Başarının yalnızca bir sonuç değil, sürecin kendisi olduğunu vurgulayan Ali Rıza Bilal, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Bu yolculuk, yalnızca Güney Kutbu’na ulaşmakla ilgili değildi. Asıl mesele, sınırları aşmak, insanın kendi limitlerini zorlamak ve imkânsız gibi görüneni başarmaktı. Antarktika’da her adımda zorluklarla yüzleştim ama inancım ve kararlılığım sayesinde devam ettim. Bugün burada, bu deneyimi paylaşırken bir kez daha görüyorum ki, cesaret ve azimle her hedefe ulaşmak mümkün. Bu sürecin her anında yanımda olan, bu başarıda emeği geçen tüm sponsorlarımıza ve destekçilerime; kilometrelerce uzaktan bile bana duyduğu inançla gücüme güç katan sevgili eşim Göksu’ya teşekkür ederim.
Eğitim, 21 Şubat 2025 20:09
Yorumlar (0)

TSO heyeti Vali Seddar Yavuz ile bir araya geldi

Yeşilyurt İlçemiz Çavuşoğlu Mahallesi'nde İş Kazası

Kernek Mahallesi'nde Şüpheli Ölüm

Astigmat tedavisinde lazer dönemi

Galatasaray Divan Kurulu’nda Kadın Futbolu Vurgusu: “Görünmez Değil, Merkezde Olmalı”

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE YÖNELİK FARKINDALIK PANELİ!

Battalgazi Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası

BAŞKAN GEÇİT, “ANA ARI YETİŞTİRME” KURSUNU TAMAMLAYAN KURSİYERLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN GEÇİT, MAHALLELERİ GEZEREK TALEPLERİ DİNLİYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR

Sadıkoğlu: “Artan maliyetler istihdamı ve ihracatı olumsuz etkiliyor”

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKAN ERSOY, ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ AÇILIŞINDA BATTALGAZİ BELEDİYESİ SERAMİK STANDINI ZİYARET ETTİ

16 SAATLİK PLANLI SU KESİNTİSİ

Başkan Sami Er himayesinde Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

KLASİK MERCEDES TUTKUNLARI SANAT SOKAĞI’NDA BULUŞTU

ÖZAL MAHALLESİ’NE 25 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI

ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ VE “ARSLANTEPE’NİN IŞIĞINDA” SERGİSİ AÇILDI

MALATYA MENEKŞE SPOR KULÜBÜ

BAYAN VOLEYBOL NİCER HOTEL DEPLASMANDA HAKKARİ MAEMTAL TAKIMINI 3-0 KAZANDI...

MALATYA U18 FUTBOL LİGİ 3. HAFTA KARŞILAŞMALARI OYNANDI..

Paşaköşkü Mahallesi Üzerinde Zincirleme Trafik Kazası

Battalgazi İlçesiz Dabakhane Mahallesi'nde İş Kazası

MİSK'in Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Yeni Başkanı Belli Oldu

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

NEREDEN BULDUN VOHOP!!?

Okullarda Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Denetimi

"Sonbahar, Leke Tedavisi İçin En Doğru Zaman”

Enocta Günü’nde Kurumsal Gelişimin Geleceği: Enocta Yetenek Zekası Platformu Tanıtıldı

Marble Systems Tureks, İtalya Cersaie ve Marmomac Fuarlarında İlgi Odağı Oldu

Battalgazi ilçesi Paşaköşkü Mahalesi’nde Zincirleme Trafik Kazası

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI İLK OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sadıkoğlu: “İsrail insanlık düşmanı yüzünü bir kez daha göstermiştir”

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Okul İş Birliğiyle Eğitim Seminerleri Başlattı.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE

HACIYUSUFLAR’A 1.780 METRE KANALİZASYON HATTI

MABESEM’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
