Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci Doğanşehir’de Vatandaşlarla Buluştu
Gündem, 11 Mart 2025 04:07
Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Doğanşehir’de düzenlenen rezerv alan ve hak sahipliği bilgilendirme toplantısına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Bedirhan Sinan Gül, Doğanşehir Kaymakamı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü, AK Parti ve MHP ilçe başkanlarının da yer aldığı toplantıda, ilçede yürütülen rezerv alan çalışmaları değerlendirildi.
Toplantıda konuşan Milletvekili Tüfenkci, Ramazan ayını tebrik ederek, 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Doğanşehir’in yeniden inşası için yoğun bir mücadele verdiklerini söyledi. İlçede çarşı merkezinin ve birçok konutun ağır hasar aldığını belirten Tüfenkci, toplu konut projelerinde önemli ilerlemeler sağlandığını, kırsal konutların büyük bir bölümünün tamamlandığını ve inşaatların devam ettiğini ifade etti.
“Vatandaşlarımızın Sorularına Yetkili Ağızdan Yanıt Vermek İçin Buradayız”
İlçe merkezinin yeniden ihya ve imar sürecinin devam ettiğini belirten Tüfenkci, rezerv alan ilan edilen bölgelerde yaşayan vatandaşların belirsizlik yaşadığını vurguladı. Daha önce Doğanşehir’i ziyaret ettiklerinde muhatap bulmakta zorlandıklarını dile getiren Tüfenkci, bu konuyu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’na ilettiklerini ve Bakanın, Genel Müdürü görevlendirerek toplantının düzenlenmesini sağladığını söyledi.
Tüfenkci, “Bugün burada en yetkili ağızlardan vatandaşlarımızın sorularına yanıt bulmak için toplandık. Doğanşehir’in yeniden yapılanma sürecini yakından takip ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz,” diyerek toplantıya katılan yetkililere ve vatandaşlara teşekkür etti.
Doğanşehir’de Rezerv Alan Çalışmaları Devam Ediyor
Depremin ardından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Doğanşehir’de rezerv alan ilan edilen bölgelerde yürütülen projeler, hak sahipliği süreçleri ve yapılaşma süreciyle ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Toplantıda, ilçedeki ticaret hayatının sürdürülebilirliği ve sağlam yapıların durumu gibi konular da ele alındı.
Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Gül, Hak Sahipliği Süreciyle İlgili Bilgilendirme Yaptı
Doğanşehir’de düzenlenen rezerv alan ve hak sahipliği bilgilendirme toplantısında Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Bedirhan Sinan Gül, vatandaşları süreç hakkında bilgilendirdi ve sorularını yanıtladı.
Genel Müdür Gül, projede yer alan dükkanların metrekarelerinin hak sahiplerinin kendi şerefiyeleri içinde değerlendirileceğini belirtti. Ayrıca, dükkan ve konut tahsislerinde kura yöntemi uygulanacağını ifade eden Gül, zemin katların kendi içinde, ara katların ise yine kendi içinde kura çekimi ile belirleneceğini söyledi.
Gündem, 11 Mart 2025 04:07
Yorumlar (0)

Elazığ 'da Deprem Oldu

AMPUDE FUTBOL

Küçük Ellerdeki Büyük Umutlar

“Her 10 tıp öğrencisinden 1’i mesleğe başlamadan şiddete uğruyor!”

İl Başkanı Bakan’dan ’27 Nisan e-Muhtıra’ açıklaması

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 7/24 YOL MESAİSİ

DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK" KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

YEŞİLYURT’TA BAHAR PEDALLARLA KARŞILANACAK!

MİDAS’IN KULAKLARI” TİYATROSU ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Fidan Dikimiyle Çevreye Duyarlı Adımlar Atılıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

BAŞKAN TAŞKIN: "MALATYA’NIN YENİ YÜZÜ BURADA YÜKSELİYOR"

Sadıkoğlu: “Hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ SIFIR ATIK MUCİTLERİ YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ölümlü Trafik Kazası

YEŞİLYURT’TA “DAVA ADAMI MEHMET AKİF ERSOY’U ANLAMAK” KONFERANSI DÜZENLENECEK

BULUTLU VE HİSARTEPE’YE 12.300 METRE İÇME SUYU HATTI

Esnaf desteklenmese göç olur

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAMİ ER’DEN MAGİNDER’E ZİYARET

Komiser Göksel Özay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 4,5 MİLYON TL’LİK DESTEK

BAŞKAN TAŞKIN’DAN ESNAF ZİYARETİ

81 İLİN İTFAİYECİLERİ MALATYA’DA TOPLANIYOR

İlimizde Düzenlenen 2 Ayrı Uyuşturucu Operasyonunda 21.672 Adet Sentetik Ecza Ele Geçirildi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İlimizde Coşkuyla Kutlandı

SAMİ ER’DEN İSTANBUL’DAKİ DEPREM SONRASI GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Başkanlık Koltuğunu Çoloğlu’na Devreden Başkan Er

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele

BAŞKAN GEÇİT, “23 NİSAN, MİLLİ İRADENİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI TARİHİ BİR GÜNDÜR”

BATTALGAZİ’NİN İZCİ GENÇLERİ 57. ALAY’IN İZİNDE

Altay Kışlası’ndaki İş Yerlerinin Yapımını Yerinde İnceleyen Başkan Er,

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Er,

Battalgazi İlçesi Melekbaba Mahallesi Trafik Kazası

MALATYA'YI AÇLIKLA, YOKSULLUKLA KARŞI KARŞIYA BIRAKMAYIN..

Vali Seddar Yavuz’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Malatya’da Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı

MESOB Başkanı Keskin: "Egemenlik Milletindir, Çocuklar Geleceğimizdir"

Sadıkoğlu: “Bugünün çocukları, yarının kalkınma neferleridir”
