BAŞKAN ER İFTARDA MUHTARLARI AĞIRLADI
Gündem, 13 Mart 2025 20:59
HİZMET VE YATIRIMLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİRKEN DİYALOG HALİNDE HAREKET EDİYORUZ
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, iftarda muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların mahallelerindeki istek ve talepleri ilk ağızdan alarak ilgili kurumlara ileten yol arkadaşları olduğunu belirten Başkan Er, Muhtarlarla böyle güzel bir organizasyonda bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getrdi.
Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayında Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programı protokol konuşmaları ile devam etti.
Ortaç: El ele vererek daha güvenli ve mutlu bir Malatya inşa etmeye kararlıyız
Muhtarlar adına kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç, “Ramazan bizlere hoşgörüyü, yardımlaşmayı ve kardeşliği hatırlatan mübarek bir aydır. Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya gelmemiz, toplumumuzun birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmektedir. Muhtarlar olarak mahallemizde vatandaşlarımızın huzurunu refahını sağlamak için gece-gündüz çalışmaktayız. Sizlerle birlikte el ele vererek daha yaşanabilir daha güvenli ve daha mutlu bir Malatya inşa etmeye kararlıyız. Belediyemizin destekleri ile mahallelerimizdeki hizmetlerimizle halkımızın hayatını kolaylaştırmak için büyük gayret göstermekteyiz.
Bu anlamlı iftar programı vesilesiyle Malatya Büyükşehir Belediyemize ve katkısı bulunanlara teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını, Ramazanın manevi atmosferinin bizlere sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Er: Muhtarlarımız bulundukları mahallelerin mülki amirleridir
Güzel ve anlamlı bir günde muhtarlarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ise yaptığı konuşmada, “Muhtarlarımız bulundukları mahallelerin mülki amirleridir. Sizler bulunduğunuz bölgelerde bizlerin eli, kulağı ve gözü görevi görmektesiniz. Bundan dolayı hizmet ve yatırımlarımızı gerçekleştirirken her zaman diyalog halinde hareket etmekteyiz.
İhtiyaçlar sınırsız ancak bu ihtiyaçlara sınırlı imkânlarla cevap verebiliyoruz. Muhtarlarımızdan gelen istek ve talepleri öncelik sırasına göre belirleyerek talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan ayını coşkulu bir şekilde geçirmeye çalışıyoruz. Dört farklı noktada yaklaşık 4 bin vatandaşımıza iftar yemeği veriyoruz. Ayrıca yemek yapma imkânı bulamayan yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza da yemek ikramımız oluyor. Bizim ulaşamadığımız yerlere sizler muhtar olarak muhakkak ulaşıyorsunuzdur varsa bu durumda olan vatandaşlarımız bunları bizlere bildirirseniz onlara da yardımcı oluruz. Ramazan ayının ruhuna uygun olarak çalışmalar yaparak güzel ambiyanslar oluşturduk. Öncelikle bütün katılımcıların Ramazan ayını tebrik ediyorum. Allah çocuklarımızla ailelerimizle birlikte nice huzurlu bayramlara erişmeyi nasip etsin” dedi.
Er: Ramazanı coşku içerisinde geçiriyoruz
Başkan Er konuşmasının devamında, Gazze’de Ramazan ayının karşılanmasını görünce gerçekten çok duygulandım. Enkazların arasında çocuklar Ramazanın geldiği hatırlansın diye ışıklandırma yapılıp bir ortam oluşturulmuş ve Ramazanı kutluyorlar. Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya’nın farklı noktalarında Ramazan ayının ruhuna uygun ışıklandırmalar gerçekleştirdik. Çocuklarımız için sanat sokağında ve AVM önünde Bakanlığımızla birlikte açmış olduğumuz çadırlarda farklı birçok etkinlik düzenlenmektedir. Kısacası Ramazanı coşku içerisinde geçiriyoruz” şeklinde konuştu.
Er: Malatya eskisinden daha iyi olacak
Başkan Er son olarak, “Malatya olarak zor bir süreçten geçmekteyiz. Hep birlikte el ele vererek hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz. Malatya’mızın her noktası şantiye halindedir. 78 noktada şantiyeler kurulmuş durumda. Bütün ihaleler yapıldı. 80 bin hak sahibi olmasına rağmen 95 bin konutun ihalesini yapmış bulunmaktayız. Bunun yanında sosyal konut üretmek için de çalışıyoruz. Hiç kimsenin endişesi olmasın Allah’ın izniyle 2025 sonu itibariyle deprem yaraları büyük oranda sarılmış olacak. Sürekli bunu ifade ediyoruz, çünkü biz buna inanıyoruz, devletimize güveniyoruz, liderimize güveniyoruz. O yüzden endişeniz olmasın Malatya eskisinden daha iyi olacak. Ramazan ayınızı tekrar tebrik ediyor, Allah çocuklarınızla, ailenizle birlikte nice huzurlu bayramlara eriştirsin. Ramazan ayının şehrimize, ülkemize ve İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Gündem, 13 Mart 2025 20:59
Yorumlar (0)
Yeni İmar Yönetmeliği ile Binalarda Yağmur Suyu ve Gri Su Depolama Dönemi Başladı
Erkunt Traktör, 23 Yıldır Çiftçilerin Yol Arkadaşı
Erişkinlerde Aşılama Hayat Kurtarıyor
Evde Hasta Bakımında Küçük Hatalar Büyük Riskler Doğurabilir
Keskin’den Öğrencilere Tebrik, Servisçilere Teşekkür
Doğallık Ön Planda: 2026 PMU Anlayışı Değişiyor
Yılların Ustaları Yeşilyurt’ta Unutulmadı
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Gönüllere Dokundu
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı
AKÇADAĞ’DA KAPSAMLI KALKINMA HAMLESİ: SAĞLIK, EĞİTİM VE SPORDA YENİ DÖNEM
Malatya’da Zam Kıskacı Derinleşiyor: Hayatın Her Alanında Rekor Artış, Her Kesim Aynı Çıkmazda
Yeşilyurt’ta Feci Kaza: Sürücü Direksiyon Başında Hayatını Kaybetti
Miraç Kandili: Manevi Yükselişin, Umudun ve Rahmetin Gecesi
Olumsuz Hava Şartlarında Vatandaşlarımızın Yanındayız
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Şüpheli Gözaltında
Günlük Alışkanlıkları Düzenleyerek Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek Mümkün
Malatya’nın İkinci Hayvan Barınağı Battalgazi’de Hizmet Vermeye Başladı
TSO’nun Kurumsal Hafıza Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamaya Devam Ediyor
Periyodik Muayenesi Gelmiş Ölçü Aletleri İçin Vatandaşlara Uyarı
Vali Seddar Yavuz’un Miraç Kandili Mesajı
Büyükşehir Belediyesi 66 Mahallede Yol Açma Çalışmalarını Tamamladı
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantısı Yapıldı
Tipi ve Buzlanmaya Rağmen Başarı: Mahsur Kalanlar Güvenle Kurtarıldı
Yeşilyurt’ta Silahlı Kavga: 5 Yaralı, Şüpheliler Yakalandı
“Doğru Fermentasyon Sağlık Getirir” Uzmandan Doğal Probiyotik Önerileri
Hazır Beton Endeksi Aralık Ayı Raporu Açıklandı!
Göz Hastalıkları Uzmanı Bilgi Verdi: KERATOKONUSA ÇAPRAZ BAĞLAMA TEDAVİSİ
Pirinç ile Yapabileceğiniz 3 Yaratıcı Tarif
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı
Başkan Er’den Vurgu: “Sosyal ve Kültürel Hayat Şehri Ayağa Kaldırır”
Büyükşehir Belediyesi Ekipleri 7/24 Görev Başında
U.S. Polo Assn., St. Moritz’in Resmi Forma ve Giyim Sponsoru Oldu
Keskin’ten Net Mesaj: “Sadece Esnaf ve Malatya Halkına Güveniyoruz”
Malatya Yeşilyurt’ta 3.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Meşher’in Hikâye İstanbul’da Geçiyor sergisini ziyaret etmek için son günler
Kale’de Altyapıya Güçlü Dokunuş: MASKİ’den 81,9 Milyon TL
Depremin Ardından Güçlü Adımlar: Su Altyapısı Yenileniyor
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Düzenlenecek
Soğuk Günlerde Sıcak Buluşma: Yeşilyurt’ta El Sanatları Kursları
