BAŞKAN ER: ÇİFTÇİMİZ YALNIZ DEĞİL
Gündem, 12 Nisan 2025 23:24
Malatya genelinde etkili olan kar yağışı ve akabinde meydana gelen don olayı ile birlikte yaşanan mağduriyeti yerinde görmek amacıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er beraberinde Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve TARSİM Bölge Müdürü Bülent Zelyurt ile birlikte zirai don olayının yaşandığı meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu. İnceleme esnasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Devletin her zaman üreticilerin yanında olduğunu belirterek, çiftçileri yalnız bırakmayacaklarını belirtti
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZLA YOĞUN GÖRÜŞMELER YAPTIK”
Kayısı bahçelerinde incelemelerde bulunan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, yaşanan kar yağışıyla birlikte Malatya’nın tarımsal üretimde büyük bir afetle karşı karşıya kaldığını söyledi. Sabahın erken saatlerinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber çok yoğun bir telefon trafiğiyle görüşmeler gerçekleştirdikten sonra sahada incelemelere başladık” dedi.
RAMAZAN ÖZCAN: DEVLETİMİZ GÜÇLÜDÜR, DEVLETİMİZ BÜYÜKTÜR
Devletin her zaman güçlü olduğunu hatırlatan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Cenab-ı Allah bizi bir daha böyle afetlere maruz bırakmasın. Devletimiz güçlüdür, devletimiz büyüktür. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte sahada üreticilerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz. İnşallah bu sıkıntıyı ve bu zorluğu hep beraber aşacağız. Bütün Malatya’mıza geçmiş olsun dileklerimiz iletiyorum. Sayın Valimiz Seddar Yavuz’a, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e sabahın erken saatlerinden beri göstermiş oldukları bu gayretten dolayı üreticilerimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
BAŞKAN ER: ÇİFTÇİLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yaşanan olumsuz hava koşullarıyla birlikte dünya kayısı başkenti olan Malatya’ya büyük bir darbe vurulduğunu söyledi. Başkan Er, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün günlerdir yaptığı uyarılar maalesef gerçekleştir. Malatya’mız gerçekten çok büyük zirai don olayı ile karşı karşıya kaldı. Malatya merkezde hava sıcaklığı eksi 6-7 dereceye kadar düştü. Rakımı yüksek olan bölgelerimizde sıcaklık daha da fazla düşmüştür. Borsa Başkanımızın da ifade ettiği gibi bu iklim koşulları Dünya kayısı ticaretinin en önemli ili olan Malatya’mızın kayısısına çok büyük bir darbe vurmuş oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren borsa başkanımızla birlikte istişarelerde bulunduk” ifadelerini kullandı.
Allah devletimize zeval vermesin. Tarım ve Orman Bakanımız ile bugün bir görüşme gerçekleştirdim ve Malatya’ya davet ettim. Malatya’daki çiftçimizin içinde bulunduğu durumu kendisine izah ettim. Malatya’ya geleceğini ancak Türkiye’nin birçok bölgesinde don olayının yaşandığını ifade ettiler. Devletimiz güçlüdür bunu 6 Şubat tarihinde yaşamış olduğumuz felaket sonrasında da devletimizin gücünün ne kadar büyük olduğunu hepimiz müsaade ettik. Bu yılın sonunda Allah’ın izniyle barınacağımız konutların ve iş yerlerimizi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımızın yoğun gayret ve destekleriyle inşallah yılsonuna kadar bitireceğiz. Malatya merkezde 78 noktada, kırsalda 930 lokasyonda inşaatlar devam ediyor. Böyle bir güce sahip devletimiz. Don felaketi ile ilgili olarak da devletimizin elinden gelen bütün gayreti göstereceğine inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kuurm ve kuruluşlarımızla birlikte çalışmalar yürüteceğiz. Çiftçimizin emeklerinin heba olmaması için yaşananları Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar ileteceğiz. Sahada çalışmalarımız devam ediyor. Çiftçimiz yalnız değil her zaman yanlarında olacağız. Devletimizin de imkânları nispetinde çiftçimizin yanında olacağına inanıyorum. Rabbim milletimize ve devletimize zeval vermesin” dedi.
Gündem, 12 Nisan 2025 23:24
Yorumlar (0)
Akçadağ’da “Hibe” Krizi: Esnafın Binası Başka Kuruma mı Devrediliyor?
Doğanşehir Küllerinden Doğuyor: Yeni Dönemin Temelleri Atılıyor.
Kalıcı Makyajda Doğal Görünümlü Kaşlara Talep Artıyor.
Battalgazi Belediyespor Taraftarı Yarı Final İçin Tek Yürek.
Sosyal Belediyecilik Örneği: Malatya’da İhtiyaç Sahiplerine Yemek Yardımı.
Devlet Protokolü Gaziantep’te Malatyalılarla Buluştu.
Vatandaşlardan Net Mesaj: ‘Geçici Çözüm Değil, Alt Geçit İstiyoruz.
Malatya, Satranç Dünyasının Nabzını Yeniden Tutacak.
Depremin Sessiz Yıkımı: Şehir Ayağa Kalkıyor, İnsanlar Hâlâ Yaralı.
Battalgazi’de Haziran Meclisinde Önemli Gündem Maddeleri Görüşüldü.
Rotamız Eğlence, Adresimiz Mutluluk: Yeşilyurt’ta Çocuk Şenliği.
Alman ATLAS İş Makinaları’nda Yeniden Yapılandırma Süreci.
HANBEYOĞLU CADDESİ’NDE KONFORLU VE GÜVENLİ ULAŞIM DÖNEMİ.
Şehit Aytaç Altınörs Anısına Basketbol Şöleni Başladı.
Akçadağ Devlet Hastanesi Ek Binası Nerede? Vatandaş İsyanda.
Uzman Doktor Uyarıyor: 'Dizimde Sıvı Bitmiş' İfadesi Doğru Değil...
Battalgazi Tarihine Sahip Çıkıyor, Geleceğe Güçlü Adım Atıyor.
Battalgazi’de Silahlı Saldırı: Husumet Kanlı Bitti.
Doğalgaz Baca Sistemlerindeki Görünmeyen Riskler Yapı Güvenliğini Tehdit Ediyor.
Yeşilyurt’ta Yol Mesaisi Sürüyor: Topsöğüt’e Konforlu Ulaşım.
Koşuya Hazır mısınız Uluslararası Malatya Aslantepe Yarı Maratonu İçin Yarış Açık.
Büyükşehir Belediyesi Engelleri Kaldırmaya Devam Ediyor.
Gözene’de Kurulan Sofra, Kardeşliğin ve Vefanın Simgesi Oldu.
Doğaya Sahip Çıkmak, Geleceğe Sahip Çıkmaktır.
Kültür, Birlik ve Gelenek: Sarıçiçek Yayla Festivali Başlıyor.
Hayat Boyu Öğrenme, Güçlü Toplumun Temelidir.
Festival Paylaşımında Büyük Dikkatsizlik! Malatya’nın İki Büyük Kurumu Karıştırıldı.
44 Malatyalılar Birliği’nde Bayram Coşkusu.
Ayrılığın Değil, Kardeşliğin Zamanı: Birlik ve Beraberlik Vurgusu.
Yeşilyurt’ta Nefes Kesen Yakalama: Firari Şahıs Kıskıvrak Yakalandı.
Ali Kazgan: “Bayramlar Kardeşliğin En Güzel Vesilesidir.
Erdal Üstün’den Bayram Mesajı: “Sevgi ve Hoşgörü Kazansın.
Yarım Kalan Hayatlar, Tükenen Umutlar: Başkavak 3,5 Yıldır Bekliyor.
AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nda Bayramlaşma Coşkusu
Halkla İç İçe Siyasetin Temsilcisi Murat Gümüş, Malatya’da Gönüllerde Yer Ediniyor.
Kurban Bayramı Bayramlaşmasında Yoğun Katılım.
Vali Seddar Yavuz’dan Bayramda Gönül Köprüsü.
USKD’den Su, Tarım ve Çevre İçin Ortak Gelecek Vurgusu.
Vali Seddar Yavuz, İstanbul’un Fethi’nin 573. Yılını Kutladı.
