Ağbaba; Geç Kalınmış Doğru Bir Adım
Gündem, 26 Mayıs 2021 10:28Şeker Fabrikalarının Özelleştirme Kapsamından Çıkarılması Gündemde
Şeker Fabrikalarının Özelleştirme Kapsamından Çıkarılması Gündemde
Ağbaba; “geç kalınmış doğru bir adım”
“VARLIK FONU YENİ TARTIŞMALARI BERABERİNDE GETİRİR”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2000 yılından bu yana özelleştirme kapsamında bulunan ve bugüne kadar özelleştirmeyen 15 şeker fabrikasının, özelleştirme kapsamından çıkarılacağı yönünde adımları olumlu olarak değerlendirirken fabrikaların Varlık Fonu’na devredilmesinin ise kafalarda soru işareti yarattığını kaydetti.
TÜRKŞEKER bünyesindeki 15 Şeker Fabrikasının özelleştirme kapsamından çıkarılacağı yönündeki gelişmelerin ardından bir değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 21 yıldır devam eden inatlaşmanın son bulmasını sevindirici olarak belirtti.
ŞEKER VATANDIR, VATAN SATILMAZ
‘Şeker vatandır, vatan satılmaz’ diyerek 20 milletvekilinden oluşan heyetle tüm fabrikaları tek tek dolaşıp mitingler düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “2000 yılından bu yana özelleştirme kapsamında bulunan şeker fabrikalarının bir kısmının tüm mücadelelere rağmen AKP tarafından satıldığını hatırlatarak,kalan 15 fabrikanın özelleştirme kapsamı dışına alınmasının ‘geç kalınmış doğru bir adım’ olduğunu belirtti.
FABRİKALAR SADECE ŞEKER ÜRETMİYOR,TARIM VE HAYVANCILIĞA PEK ÇOK KATKISI VAR
Şeker Fabrikalarının bulundukları bölgelerde geçmişte kültürel ve sosyal hayat için önemli katkıları olduğunu, binlerce kişiye istihdam sağladığını,bu fabrikalarda sadece şeker değil başta küspe olmak üzere çeşitli yan ürünlerle tarım ve hayvancılığa katkı sunduğunu hatırlatan Ağbaba, bu nedenle fabrikaların özelleştirilmesinin birer bina ve makine satışının ötesinde derin etkilerinin olacağını kaydetti.
PANCAR ÜRETİCİLERİ VE FABRİKALAR ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRDÜ
AKP Döneminde tarım sektörünün büyük darbe yediğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “Özellikle şeker pancarı üreticileri ve fabrikaları uzun yıllar üvey evlat muamelesi gördü.Özelleştirme kapsamında yer aldığı için pek çok şeker fabrikasının modernleşmesi, yeni yatırımlar yapılması ve istihdamın artırılması yönünde engeller ortaya çıkarıldı.Özelleştirme kapsamının dışına çıkarılır ise bu fabrikaların tekrar eski günlerine dönerek Türkiye için üretmeye devam edeceklerdir” dedi.
NEDEN VARLIK FONU’NA DEVREDİLİYOR?
Veli Ağbaba şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamı dışına çıkarılmasının sevindirici olduğunu ancak fabrikaların Varlık Fonu’na devredilecek olmasının kafalarda soru işaretleri bıraktığını kaydederek, “Fabrikaların kendi yapıları ile üretime devam ettirilmesi, modernleştirilmesi ve işçi sayısının artırılarak daha fazla üretim yapmalarını istiyoruz.Varlık Fonu’na geçişin fabrikalara neler getirip neler götüreceğini bilemiyoruz. 15 Fabrikanın Varlık Fonu’na devredilmesiyle ilgili karar nerede, kimler tarafından alınmıştır kamuoyu bilmelidir. Konunun taraflarından habersiz gerçekleştirilen her adım tartışmaları beraberinde getirecektir.21 yıldır özelleştirme kıskacında yer alan fabrikaların bu kez de Varlık Fonu elinde gelecek kaygısı yaşaması doğru değildir” dedi.
Gündem, 26 Mayıs 2021 10:28
Yorumlar (0)
Attarlar Odası’nda Birlik Rüzgârı: Başkan Basri Orhan’a Yoğun Destek
Okul Servisleri ve Çevreleri Kontrol Altında: Geleceğe Güvenle Bakıyoruz
Şevket Keskin’den Net Mesaj: “Yasa Dışı Taşımacılığa Asla İzin Vermeyeceğiz
Vali Seddar Yavuz’un 26 Şubat Hocalı Katliamı’nı Anma Mesajı
Akıllı telefonlar boyun fıtığı sebebi
Mücevherlerinizin Ömrünü Uzatmanın 6 Altın Kuralı
Türkiye Obezitede Avrupa Birincisi...
Boğaziçi Üniversitesi’nde Tarihi Dönüşüm: 8 Milyar TL’yi Aşan Yatırım Hamlesi
Geleceğin Temeli Aile: Yeşilyurt’ta Anlamlı Proje Hayata Geçti
Battalgazi Belediyesi’nden Yenice Mahallesi’nde Yol Atağı
Battalgazi’de Silahlı Soygun Aydınlatıldı: 3 Şüpheli Tutuklandı
Başkan Er: “Birlikte Çalışacağız, Malatya’yı Daha Güzel Günlere Kavuşturacağız
Başkan Er, Geceyi Gençlerle Paylaştı: Sahur Sofrasında Birlik Mesajı
İş Dünyasından Eğitime Güçlü Dokunuş: Mahmut Boyraz Gençlerle Buluştu
Akçadağ’da Birlik ve Beraberliğin En Güzel Tablosu: Ev İftarları
Ramazan Neşesi Büyükşehir’le Çocukların Yüzünü Güldürüyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den Hafız Öğrencilere Moral Ziyareti
Başkan Er: “Gençlerimizin Her Zaman Yanındayız”
Yeşilyurt Belediyesi’NDEN RAMAZAN’A ÖZEL YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
YEŞİLYURT’TA SİLAHLI SOYGUN GİRİŞİMİ: 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Çamurlu TOKİ Camii ve Çevresi Modern Bir Görünüme Kavuştu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Ramazan Ayına Özel Kültür ve Sanat Programı
Büyükşehir Belediyesi’nden Eğitime Tam Destek
Yatırım Yağmuru Pütürge’de: 37 Milyon TL’lik Dev Projeler
Sadıkoğlu’ndan Doğrudan Girişim: KOSGEB Talebi Bakanlığa Taşındı
Diş Hekimliği Fakültesi Sayısına Düzenleme Getirilmeli
Araştırmalara göre süt ürünleri, susuzluğu gidermede etkili bir seçenek
Malatya Su ve Kanalizasyon Idaresi’den Çevre Duyarlılığı Atağı: Öğrencilere Su Temalı Yarışma
GÖZKAPAĞI ESTETİĞİNDE DOKU KORUYUCU YÖNTEMLER ÖN PLANA ÇIKIYOR
Yeşilyurt Kent Konseyi’nde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Eğitim Programı Yoğun İlgiyle Başladı
Abdurrahman Babacan: “Terörsüz Türkiye İçin Kararlılıkla İlerliyoruz”
Battalgazi’de Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yaralandı
Zehir Tacirlerine Nefes Aldırılmadı: 212 Gram Sıvı Metamfetamin Ele Geçirildi
Malatya Esnafında Yeni Sayfa: Hasan Basri Orhan Mazbatasını Teslim Aldı
Arguvan’da Ev Sahibi ile Kiracı Arasında Silahlı Kavga: 1 Tutuklama
AKÇADAĞ ESNAF ODASI SEÇİMİ: SANDIKTA ESNAF, PERDE ARKASINDA KİMLER?
Engeller Kalkıyor, Kariyer Yolculuğu Başlıyor
Yeşilyurt’ta “Kasten Yaralama ve Silahlı Tehdit” Olayında 1 Tutuklama
Hareketsizlik, Alkol ve Sigara, Kolon Kanseri Riskini Artırıyor
