Vali Seddar Yavuz 03-09 Mayıs Karayolu Trafik Haftası Etkinliğine Katıldı
Asayiş, 05 Mayıs 2025 03:06
Vali Seddar Yavuz; Karayolu Trafik Haftası kapsamında, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katıldı.
Programa Vali Seddar Yavuz ile birlikte; Vali Yardımcısı Sedat Özdemir, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tolunay Başer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Katipoğlu, kurum müdürleri, STK temsilcileri emniyet ve jandarma personeli ve öğrenciler katıldı.
Program da konuşan Vali Yavuz; “Değerli çalışma arkadaşlarım, kıymetli öğretmenlerimiz ve geleceğimizin teminatı sevgili evlatlarımız Trafik Haftanızı tebrik ediyorum. Kazasız, belasız nice menzile ulaşmanızı, yolculuklar yapmamızı Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.
Bugün dünyanın en çok tartışılan konularından bir tanesi trafik meselesidir. Bizler doğal afetlerde hayatlarını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımıza odaklanırken aslında trafikte, en az doğal afetler kadar ölümün ve yaralanmanın yaşandığı bir konudur. Bu bakımdan doğal afetlerden çokta bir farkı bulunmamaktadır.
Peki trafik kazalarını nasıl önleyeceğiz? İşte tam da bütün dünyanın cevabını aradığı soruyu soruyoruz. Bunun yolu elbette ki trafik kurallarına uymaktan geçmektedir. Bu kurallara uyulmaması insan hakkı ihlalidir. Çünkü trafik kurallarına uymamak bir başkasının canını ve malını tehlikeye atıyor ve onu yaşamdan koparıyor. Bu bağlamda siz evlatlarımızın doğru rol model insanları örnek alarak en iyi şekilde eğitilmesi hayati önem arz etmektedir.
Popüler kültürün dünyayı esir alması sonucu, kuralsızlığın moda olduğu bir süreci yaşıyoruz. Böyle bir ortamda kurallara uyan, ahlaklı, erdemli ve iyiliği çoğaltan nesiller yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu hep beraber yaşıyoruz. Lakin biz iyiliği ve erdemli insan olmayı yaygınlaştırmalı ve bu yolda mücadelemize kararlılıkla devam etmeliyiz.
Göreve geldiğimiz günden bugüne Malatya ‘nın huzuru için çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin güvenli bir şehirde yaşamaları bizim birinci önceliğimizdir. Uyuşturucu, terör örgütleri, hırsızlık, kaçakçılık, trafik gibi konularda işlenen suçlarda, suç oranını %50’ye kadar düşürmüş durumdayız.
Trafik konusunda ne kadar denetim yaparsak yapalım, vatandaşlarımız kurallara uymadığı sürece maalesef istediğimiz başarılı sonuçlara ulaşmak mümkün olmamaktadır. Buradan bir kez daha çağrı da bulunmak istiyorum, trafik kuralları büyük bir tecrübenin sonucu ortaya çıkmıştır. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım. Özellikle kırmızı ışık konusunda son derece dikkatli olmalı ve kural ihlalinde bulunmamalıyız. Bir başkasını hayattan koparmaya veya engelli bırakmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Dolayısıyla denetimlerimizi şehrimizde hız kesmeden sürdürmeye devam edeceğiz. Bu konuda hiçbir taviz vermeyeceğimizi belirtmek istiyorum.
Biz ilimle, İrfanla ve islami değerlerle yoğrulmuş köklü bir medeniyetiz. Bugün dünyaya söyleyecek sözümüz var; geçmişte Fatih Sultan Mehmet Han nasıl ki savaş teknolojisinde çığır açmış ise, bugün de torunları savunma sanayi başta olmak üzere milli teknoloji hamlesiyle önemli bir teknolojik devrim gerçekleştirmektedir. Malatyalı öğrencilerimizin Kıbrıs ‘ta yapılan Teknofestte turizm teknolojileri alanında birinci olması bizleri son derece gururlandırmıştır.
Değerli evlatlarım sizlere güveniyoruz, lütfen akademik başarı kadar insani değerleri de önemseyerek, hayatınıza devam edin. Sizler geleceğimizin teminatısınız. Kendinize ahlaklı ve erdemli insanları rol model olarak alınız. Bu duygu ve düşüncelerle 2025 yılının ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının en aza indiği bir yıl olması için mesai mefhumu gözetmeksizin denetimlerimize devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.” dedi.
Vali Yavuz’un konuşmasının ardından program, trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan kamu spotunun izlenmesi ve Vali Galip Demirel Ortaokulu tarafından düzenlenen Trafik Korosu gösterisi ile devam etti.
Son olarak Vali Yavuz ve protokol üyelerinin Trafik konulu stantları ve araç sergisini ziyaret etmelerinin ardından program sona erdi.
Asayiş, 05 Mayıs 2025 03:06
Yorumlar (0)
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
MATİM İŞ MERKEZİ KİME EMANET? DEPREMZEDE ESNAF MI, “ADAMI OLAN” MI KAZANDI?
Zorlu Kış Şartlarında Pütürge ve Kuluncak’ta Kurumlar Tek Yürek Oldu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama Güçlü Katkı
İzmirli iş insanı Nazım Torbaoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Plaket...
Avrupa’da Yapay Zeka Veri Merkezlerine Yeni Hamle: Vertiv ve GreenScale Ortaklığı
Battalgazi’de Zor Koşullarda Örnek Dayanışma: Sağlık Ekipleri İş Makinesiyle Hastaya Ulaştı
MALATYA’DA YILDIRIM VE HIZLI SATRANÇ İL BİRİNCİLİKLERİ TAMAMLANDI
Yeşilyurt’ta Eğitime Tam Destek: Ara Tatilde Ücretsiz LGS ve DYK Kursları
Vali Seddar Yavuz: “Darülaceze Merhametin ve Sosyal Devletin Simgesidir”
Kar Yağışı Ulaşımı Durdurdu: Gürün–Pınarbaşı Yolu Kapandı
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Trafikte Ek Tedbirler Alındı
Malatya’da Artçı Depremler Sürüyor: Akçadağ’da 3.1 Büyüklüğünde Deprem
Akçadağ’da Kadın Kooperatifi Var mı, Yoksa Sadece Tabelası mı Var?
Türk Kızılay Yeşilyurt Şube Başkanı Tevfik Gören’den 10 Ocak’ta Anlamlı Ziyaret
Malatya’da Sahte Altın Dolandırıcılığı Çökertildi: 5 Şüpheli Yakalandı, 3’ü Tutuklandı
Yeni İmar Yönetmeliği ile Binalarda Yağmur Suyu ve Gri Su Depolama Dönemi Başladı
Erkunt Traktör, 23 Yıldır Çiftçilerin Yol Arkadaşı
Erişkinlerde Aşılama Hayat Kurtarıyor
Evde Hasta Bakımında Küçük Hatalar Büyük Riskler Doğurabilir
Keskin’den Öğrencilere Tebrik, Servisçilere Teşekkür
Doğallık Ön Planda: 2026 PMU Anlayışı Değişiyor
Yılların Ustaları Yeşilyurt’ta Unutulmadı
Battalgazi’de Miraç Kandili Programı Gönüllere Dokundu
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheli Hakkında Yasal İşlem Başlatıldı
AKÇADAĞ’DA KAPSAMLI KALKINMA HAMLESİ: SAĞLIK, EĞİTİM VE SPORDA YENİ DÖNEM
Malatya’da Zam Kıskacı Derinleşiyor: Hayatın Her Alanında Rekor Artış, Her Kesim Aynı Çıkmazda
Yeşilyurt’ta Feci Kaza: Sürücü Direksiyon Başında Hayatını Kaybetti
Miraç Kandili: Manevi Yükselişin, Umudun ve Rahmetin Gecesi
Olumsuz Hava Şartlarında Vatandaşlarımızın Yanındayız
Malatya’da Zehir Tacirlerine Darbe: 3 Şüpheli Gözaltında
Günlük Alışkanlıkları Düzenleyerek Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek Mümkün
Malatya’nın İkinci Hayvan Barınağı Battalgazi’de Hizmet Vermeye Başladı
