Arapgir İlçesini Ziyaret Eden Başkan Er,

Gündem, 03 Haziran 2025 08:12

Arapgir İlçesini Ziyaret Eden Başkan Er,

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAYNAKLARINI VERİMLİ BİR ŞEKİLDE KULLANARAK HİZMET ÜRETİYORUZ”

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Arapgir İlçesini ziyaret etti. Arapgir İlçe ziyareti kapsamında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve beraberindeki heyet Arapgir AK Parti İlçe Başkanlığı, Arapgir Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı ve Arapgir Belediyesi’nde temaslarda bulunduktan sonra bölge muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Er, muhtarlar toplantısı sonrasında Arapgir Sanayi Sitesi ve Çarşı Merkezindeki esnaflarla bir araya geldi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde bütün ilçelerimizde belirlemiş olduğumuz programlar dahilinde hizmet ve yatırımları gerçekleştireceğiz. İstekler sınırsız ama kaynaklar sınırlı bu kaynakları en iyi şekilde değerlendireceğiz” dedi.

Arapgir ilçesine gerçekleştirilen ziyarete Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in yanı sıra AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adnan Polat, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Seyithan Tekin, daire başkanları ile ilgili şube müdürleri katıldı.

AK PARTİ VE MHP ARAPGİR İLÇE BAŞKANLIĞI ZİYARETİ

AK Parti İlçe Başkanı Ali Fikri Konukçu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Arapgir’imiz için planladığımız program dâhilinde belirlenen yatırım ve hizmetlerimiz ivedi bir şekilde yapılacaktır” dedi. 

Başkan Er, AK Parti Arapgir İlçe Başkanlığı ziyaretinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’ya büyük destekler verdiğini belirterek, “Malatya'da yaşanan depremlerden dolayı sorunlar büyük ve şehri yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Malatya'da şu anda 80 bin hak sahibimiz olmasına rağmen 101.400 konutun ihalesi yapıldı. . İnşallah 1 yıl içerisinde bu konutların hemen hemen tamamı neredeyse bitmiş olacak. 977 lokasyonda şantiyemiz var. Bu da devletimizin büyüklüğünü gösteriyor. Allah devletimize zeval vermesin. Tüm sıkıntılara rağmen deprem bölgesine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hiçbir kısıtlama yapmıyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekten büyük işler oluyor. Toparlıyoruz, hiçbir endişeniz olmasın. Sadece konut değil, belediyemizin hizmetleri de var. 1 yıl içerisinde gerçekten kayda değer çok ciddi yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

Arapgir’e yapacakları bazı çalışmaları da açıklayan Başkan Er, “İlçemizde doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasının akabinde Büyükşehir Belediyesi olarak Arapgir’imize yakışan bir meydan, asfalt veya parke taşı çalışması yapacağız. Ayrıca Arapgir’in mahallelerindeki istek ve talepleri muhtarlarımız ve meclis üyelerimiz ile birlikte görüşüyoruz. Takdir edersiniz ki imkânlar sınırlı talepler çok fazla. Bunların hepsini birden yapma imkânımız yok. Mesela Arapgir’e bir meydanın yapılması acil, sonrasında grup yolları var. İnşallah bu çalışmalarımıza da yapacağız” dedi.

Arapgir MHP İlçe Teşkilatı da ziyaret eden Başkan Er,  MHP Arapgir İlçe Başkanı Cengiz Koca ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü. Burada birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Er, Arapgir için el ele vererek çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

BELEDİYE ZİYARETİ

Ziyaretleri kapsamında Arapgir Belediyesine de temaslarda bulunan Başkan Er, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Arapgir ilçesine yapılan ve yapılacak olan projelerle alakalı değerlendirme yapan Başkan Er, Arapgir’in geleceğini el birliği ile inşa edeceklerini sözlerine ekledi.

MUHTARLAR TOPLANTISI

Arapgir İlçesine yapılan ve yapılacak olan yatırım ve hizmetlerin değerlendirildiği muhtarlar toplantısı sonrasında bir konuşma yapan Arapgir Muhtarlar Dernek Başkanı Özgür Çataltaş, “Gerçekten çok verimli bir toplantı geçirdik. Toplantımızda ilçemize yapılacak olan yatırımlar açıklandı. Büyükşehir Belediyemizin Arapgir’de güzel çalışmalara imza atacağına inanıyorum. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Er, “Şehrimiz Ayağa Kalkıyor”

Muhtarlar toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya genelinde sürdürülen çalışmalara değindi.  Başkan Er, “Bilindiği üzere biz göreve geldiğimizde Malatya’mız büyük bir deprem geçirmişti. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın desteleriyle Malatya’mızı ayağa kaldırıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız tasarruf tedbirlerine rağmen diğer deprem bölgelerinde olduğu gibi Malatya’mızda da hiçbir kısıtlamaya gitmedi.  Biz göreve geldiğimizde 1.800 konutun ihalesi yapılmıştı. Biz 3-4 ay içerisinde 101 bin 400 konut ihalesi gerçekleştirdik.  Şu anda Malatya’nın her tarafı şantiye alanına dönüşmüş durumda bu minvalde de inşaatlarımız hızla yükseliyor.  Bu çalışmalarda devletimizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.  Allah’a hamd olsun şehrimiz ayağa kalkıyor, bir yıl sonra konut ve iş yerleri ile alakalı hiçbir sıkıntı kalmayacak. Temmuz ayının sonuna doğru da çarşının 1. Etabını teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz aylarda Malatya’da meydana gelen zirai don hadisesi ile alakalı da çalışmaları yakinen takip ettiğini ifade eden Başkan Er, Malatya’mızda 12 Nisan gecesi meydana gelen don olayından kayısı başta olmak üzere birçok meyve bu don olayından etkilendi. Konuyla alakalı sorunlarımızı Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik, akabinde de Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı ile Malatya’mıza geldik.  Tabii sadece kayısı değil bunun üzümü, kirazı, elması, cevizi var. Geçen gün Zirai Don Araştırma Komisyonu Malatya’mızda idi. İlimizde yanan tüm meyveleri komisyonumuzda görüştük.  Bu konuyla alakalı da çalışmalarımız devam ediyor” dedi. 

Büyükşehir Belediyesi olarak 2025 Yılı Yatırım Programı dâhilinde ilçelere ve kırsal bölgelere yatırmalar yaptıklarından da bahseden Başkan Er, “Malatya’mız eskisinden daha güzel olacak.  Bir taraftan şehrimizin merkezini inşa ederken bir taraftan da kırsal bölgelerimizde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçelerimizde başlıca yol, kanalizasyon, sulama suyu çalışmalarımız oluyor. Bu konularda bizlere gelen talep ve istekler de var. İmkânlarımız dâhilinde istek ve taleplere cevap veriyoruz. Çalışmalarımızı sürdürebilmek adına belediyemizin bütçesinin yanı sıra Ankara’daki görüşmelerimiz neticesinde de kaynak temini sağlayamaya çalışıyoruz. Kırsalımızda ve ilçelerimizde 2025 yılı programına alınan yatırımlarımıza da devam ediyoruz. Ayrıca aciliyet içeren bir durum varsa o sorunu da çözmeye gayret ediyoruz” dedi.

Başkan Er’den esnaflara ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, muhtarlar toplantısının ardından Arapgir Sanayi Sitesi ve çarşı esnafı ile bir araya geldi. Başkan Er, esnaflara hayırlı işler temennisinde bulunarak, bol kazançlar diledi.

Malatya’nın zor günlerden geçtiğini belirten esnaflar, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Malatya’ya ve Malatya insanına sahip çıktığını belirterek, insanlarımızın başka illere göç etmesinin önlenmesi gerektiğini vurguladılar.

 

 

Gündem, 03 Haziran 2025 08:12

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Malatya 1. Amatör Küme Play-Off’ta Kritik 3. Hafta Maçları Pazar Günü Oynanacak.

Malatya 1. Amatör Küme Play-Off’ta Kritik 3. Hafta Maçları Pazar Günü Oynanacak.

Gençlere Yönelik Farkındalık Kampına Başkan Er’den Destek

Gençlere Yönelik Farkındalık Kampına Başkan Er’den Destek

Başkan Er, Kuzey Çevre Yolundaki Son Durumu Değerlendirdi.

Başkan Er, Kuzey Çevre Yolundaki Son Durumu Değerlendirdi.

Kadın Emeğine Büyükşehir’den Tam Destek.

Kadın Emeğine Büyükşehir’den Tam Destek.

Afrika’da Kurban Bereketi: Kardeşlerini Unutma Derneği Hazırlıklara Başladı.

Afrika’da Kurban Bereketi: Kardeşlerini Unutma Derneği Hazırlıklara Başladı.

Malatya’da Narkotik Suçlarla Mücadele Bölge Toplantısı Öncesi Önemli Ziyaret.

Malatya’da Narkotik Suçlarla Mücadele Bölge Toplantısı Öncesi Önemli Ziyaret.

MASKİ’den Kırsala Güçlü Dokunuş: Yaylacık’a 6.500 Metre Altyapı.

MASKİ’den Kırsala Güçlü Dokunuş: Yaylacık’a 6.500 Metre Altyapı.

Malatya’da Kurumlar Arası Futbol Coşkusu Sona Erdi.

Malatya’da Kurumlar Arası Futbol Coşkusu Sona Erdi.

Battalgazi’de Büyük Hizmet: Yaşlı Vatandaşlara Okuma Yazma Kursu.

Battalgazi’de Büyük Hizmet: Yaşlı Vatandaşlara Okuma Yazma Kursu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Start Verdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Start Verdi.

Malatya’da Kontrolden Çıkan Araç İstinat Duvarında Asılı Kaldı.

Malatya’da Kontrolden Çıkan Araç İstinat Duvarında Asılı Kaldı.

Arapgir Karayolu’nda Tır Faciası: 80 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu.

Arapgir Karayolu’nda Tır Faciası: 80 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu.

Yeşilyurtspor’dan Play-Off’ta Muhteşem Zafer: 3-1.

Yeşilyurtspor’dan Play-Off’ta Muhteşem Zafer: 3-1.

Uyku Apnesı̇ Yaşam Kalı̇tenı̇zı̇ Etkı̇lemesı̇n!

Uyku Apnesı̇ Yaşam Kalı̇tenı̇zı̇ Etkı̇lemesı̇n!

Başkan Özcan: “23 Nisan, Millet İradesinin ve Çocuklarımızın Bayramıdır.

Başkan Özcan: “23 Nisan, Millet İradesinin ve Çocuklarımızın Bayramıdır.

İZDO YENİ YÖNETİM KURULUNDA YOL HARİTASI ÇİZİLDİ.

İZDO YENİ YÖNETİM KURULUNDA YOL HARİTASI ÇİZİLDİ.

Güvenli Kentlerin Anahtarı: Kentsel Dönüşüm ve Zemin Gerçeği.

Güvenli Kentlerin Anahtarı: Kentsel Dönüşüm ve Zemin Gerçeği.

Başkan Er, Çocukların Çevre Hayaline Ortak Oldu.

Başkan Er, Çocukların Çevre Hayaline Ortak Oldu.

Malatya Büyükşehir’de 23 Nisan Coşkusu: Başkanlık Makamında Ece Sayar Var.

Malatya Büyükşehir’de 23 Nisan Coşkusu: Başkanlık Makamında Ece Sayar Var.

TBMM’den Tarihi Karar: Doğum İzni 24 Haftaya Çıktı, 15 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı.

TBMM’den Tarihi Karar: Doğum İzni 24 Haftaya Çıktı, 15 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı.

Keskin’den Dikkat Çeken 23 Nisan Mesajı: “Ekranlardaki Mafya İçerikleri Tehlike Saçıyor

Keskin’den Dikkat Çeken 23 Nisan Mesajı: “Ekranlardaki Mafya İçerikleri Tehlike Saçıyor

Başkan Geçit: “Milli Egemenlik Ruhunu Sonsuza Dek Yaşatacağız.

Başkan Geçit: “Milli Egemenlik Ruhunu Sonsuza Dek Yaşatacağız.

6. DİJİTAL ECZACILIK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

6. DİJİTAL ECZACILIK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Başkan Taşkın Müjdeyi Verdi: Akpınar Çarşısı Hafta Başına Kadar Açılıyor.

Başkan Taşkın Müjdeyi Verdi: Akpınar Çarşısı Hafta Başına Kadar Açılıyor.

Ağbaba’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı.

Ağbaba’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı.

Başkan Er’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması.

Başkan Er’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması.

Gümüşlü Mahallesi’ne 1.500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı.

Gümüşlü Mahallesi’ne 1.500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı.

Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Takımı Yarı Finalde!.

Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Takımı Yarı Finalde!.

Akçadağ’a Modern Belediye Hizmet Binası Geliyor: İhale Tamamlandı, Çalışmalar Başlıyor.

Akçadağ’a Modern Belediye Hizmet Binası Geliyor: İhale Tamamlandı, Çalışmalar Başlıyor.

10 Kişinin Hayatını Kaybettiği Katliam Soruşturmasında Yeni Gelişme: Anne Malatya’da Tutuklandı.

10 Kişinin Hayatını Kaybettiği Katliam Soruşturmasında Yeni Gelişme: Anne Malatya’da Tutuklandı.

Malatya Siyasetinde Anahtar Partisi Çıkmazı: Gürültü Var, İcraat Yok.

Malatya Siyasetinde Anahtar Partisi Çıkmazı: Gürültü Var, İcraat Yok.

Battalgazi’de Yeni İmar Yolu ile Modern Ulaşım Adımı.

Battalgazi’de Yeni İmar Yolu ile Modern Ulaşım Adımı.

Yanlış Beslenme Beyni Yaşlandırıyor.

Yanlış Beslenme Beyni Yaşlandırıyor.

Akçadağ’da Kıraathane Kavgası: Silah ve Bıçaklar Konuştu, 2 Yaralı.

Akçadağ’da Kıraathane Kavgası: Silah ve Bıçaklar Konuştu, 2 Yaralı.

Akçadağ’da Kadın Kolları Tartışması: Siyasette Kadınlar Neden Görünmüyor?

Akçadağ’da Kadın Kolları Tartışması: Siyasette Kadınlar Neden Görünmüyor?

Battalgazi Belediyespor’dan Taraftara Gurur Veren Sonuç.

Battalgazi Belediyespor’dan Taraftara Gurur Veren Sonuç.

Vali Yavuz: Malatya’nın Gurur Gününü Hep Birlikte Kutluyoruz.

Vali Yavuz: Malatya’nın Gurur Gününü Hep Birlikte Kutluyoruz.

Genç Yetenekler Malatya’da Bir Bir Ortaya Çıkıyor

Genç Yetenekler Malatya’da Bir Bir Ortaya Çıkıyor

Melekbaba Mahallesi’nde Ev Yangını: 3 Kişi Dumandan Etkilendi.

Melekbaba Mahallesi’nde Ev Yangını: 3 Kişi Dumandan Etkilendi.

Ağbaba: Malatya’nın Tarihi Gurur Gününü Kutluyorum.

Ağbaba: Malatya’nın Tarihi Gurur Gününü Kutluyorum.