MESOB Başkanı Keskin'den Bayram Ziyaretleri: "Birlik ve Dayanışma Ruhuyla Ayaktayız"
Gündem, 05 Haziran 2025 13:09
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı öncesinde şehir merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek hem esnaflarla hem de bayram alışverişi yapan vatandaşlarla bayramlaştı. Ziyaretlerinde birlik ve dayanışma vurgusu yapan Keskin, deprem sürecinde yaşanan zorluklara ve esnafın konteynerlerdeki sıkıntılarına dikkat çekti. Ayrıca, bayram tatili için yola çıkacak vatandaşlara trafik kurallarına uyma çağrısında bulundu.
Keskin, esnaf ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada, “Bu şehir çok büyük acılar yaşadı. Esnafımız bir yandan geçim derdinde, bir yandan da konteynerlerde zorlu koşullarda hizmet vermeye çalışıyor. Biz büyük bir aileyiz. Ancak biz birbirimize sahip çıktıkça bu zor günler geride kalacak. Esnaf, sadece ticaret yapan kişi değil, aynı zamanda mahallenin, sokağın güven kaynağıdır. Malatya’nın esnafı ve sanatkarı, her türlü zorluğa rağmen ayağa kalkmak için mücadele ediyor. Şehrini terk etmeyerek, ışığı ile bu kenti en karanlık günlerde bile aydınlatan esnafımıza teşekkür ediyorum. Esnaf bu şehrin omurgasıdır. Yaralarımızı birlikte saracağız.” ifadelerini kullandı.
Konteynerlerdeki Zorlu Mücadele
6 Şubat depremlerinin Malatya’da bıraktığı derin yaralara değinen Keskin, esnafın konteynerlerde faaliyet göstermeye çalışırken ciddi sıkıntılar yaşadığını vurgulayarak, “Konteynerlerdeki sıkıntılara rağmen, müşterilerimize hizmet vermeye, şehrimizin ticaretini canlı tutmaya gayret ediyoruz. İstanbul’daki, Ankara’daki bir esnaf ile deprem bölgesinde konteynerde faaliyet gösteren esnafı aynı vergi uygulamasına tabi tutmak adalete uygun değildir. Esnafımızın iki yıllık vergi ve prim borçları afet kapsamında silinmelidir” dedi. Keskin, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek beklediklerini ifade etti.
Trafik Kurallarına Uyma Çağrısı
Bayram tatili dolayısıyla yola çıkacak vatandaşlara seslenen Keskin, trafik kurallarına uymanın hayati önem taşıdığını belirterek, “Bayramlar, kırgınlıkların unutulduğu, dayanışmanın güçlendiği zamanlardır. Bu bayramda da birbirimizi anlamaya, destek olmaya daha çok ihtiyacımız var. Bayram sevincimizi hüzne dönüştürmeyelim. Lütfen trafik kurallarına uyalım, hız yapmayalım, emniyet kemerimizi takalım. Herkesin ailesine, sevdiklerine sağ salim kavuşmasını diliyorum” dedi.
Vatandaşlara Yerel Esnafa Destek Çağrısı
Keskin, bayram alışverişlerinde vatandaşları yerel esnafa destek olmaya davet ederek, “Zincir marketler yerine yerel yetiştiricilerden kurbanlık alın, esnafımıza sahip çıkın. Yerel esnafımız, Malatya’mızın ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyor” dedi.
Ziyaretler sırasında esnaflar, Keskin’in kendilerini dinlemesinden ve taleplerini doğrudan iletme fırsatı bulmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Vatandaşlar ise bayramlaşma sırasında Keskin’in sıcak ve samimi yaklaşımından dolayı teşekkürlerini sundu.
MESOB Başkanı Şevket Keskin, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Bu bayramda da, depremden etkilenen tüm Malatya halkı ve esnafımızla bir arada olmanın, kenetlenmenin önemini bir kez daha idrak ediyoruz. Birlik ve dayanışma ruhumuzla, şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Tüm esnafımızın ve Malatyalı hemşehrilerimin Kurban Bayramı mübarek olsun. Huzur ve mutluluk dolu bir bayram geçirmeyi dilerim.”
Gündem, 05 Haziran 2025 13:09
Yorumlar (0)

Mahmut Aslantaş Vefat Etti

Kadir Özkan Keskin’e Erşah Demirci Operasyonunda Büyük Darbe

Antalya’da Çete Operasyonu: Erşah Demirci Yapılanmasına Büyük Darbe

Başkan Geçit, “57 Km. Yol Yatırımıyla Kırsalın Çehresi Değişiyor”

Battalgazi Belediyesi’nden Aile Bağını Güçlendirecek Puzzle Yarışması

HASANBEY-TEMELLİ KAVŞAĞI GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KATAPILACAKTIR!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE CAN SUYU

TRAC, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni Anıyor: “Deprem Öldürmez, Hazırlıksızlık Öldürür”

MELEKBABA SAKİNLERİ, YEŞİLYURT AİLE ŞENLİKLERİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelerin Yükünü Alacak Kırtasiye Desteği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA ÖZEL AYAK TENİSİ TURNUVASI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Ordu Şehir Hastanesi’ni de Mimsan Isıtacak

Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın!

Malatya İl Yaşlı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Dünyanın İlk Hastanesi Geleceğin Hekimlerini Ağırlıyor

Okullar Açılmadan Çocukların Göz Muayenelerini Yaptırın!

Ekonomist Hikmet Baydar: Halka Arz Süreçlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

THBB Başkanı Yavuz Işık, 17 Ağustos depreminin 26. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu!

Başoğlu Kablo IDEF 2025’e Türkiye’nin Savunma Sanayisine Milli Çözümleriyle Güç Kattı!

Kalıcı Makyajda Türkiye’nin Yükselen Standardı: Doğal Görünüm, Güvenlik ve Şeffaflık

Turgut Özal Bulvarı Üzerinde Trafik Kazası

Malatya’da Eğitime 593 Bin Avro Katkı

MAHARETLİ ELLER, EN GÜZEL ANALI-KIZLI YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN YARIŞTI

Çavuşoğlu Mahallesin'de Zincirleme Kaza

Battalgazi’de Parklar Yenilendi, Yeşil Alanlar Genişletildi

AK Parti Milletvekili Babacan’dan İletişim Başkanlığına Ziyaret

AK PARTİ’MİZ 24 YAŞINDA: MİLLETİN İRADESİYLE YÜKSELEN, TÜRKİYE YÜZYILI’NA YÜRÜYEN KADRO

Battalgazi İlçsi Solmaz Caddesin'de Trafik Kazası

Turgut Özal Bulvarın'da Trafik Kazası

KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ ‘KURS MERKEZLERİ-YILSONU’ SERGİSİNDE BEĞENİYE SUNULDU

Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Hayvanlarla Rehabilitasyon Başladı

İl Başkanı Bakan’dan AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü mesajı

Çavuşoğlu Mahallesinde Kavga

Akçadağ İlçesin'de Ölümlü Trafik Kazası

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE DOLU YAZ ATÖLYELERİ

Orman Yangınlarında Bir Depo, Binlerce Hektarı Kurtarabilir

BAŞKAN GEÇİT, “BANAZI, KONAK VE HORATA’NIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÖNEMLİ”
