YERİNDE DÖNÜŞÜM VE HİBE-KREDİLERİ İÇİN SON GÜN 30 HAZİRAN 2025
Gündem, 18 Haziran 2025 17:17
Yeşilyurt Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında ki başvuruların devam ettiğini hatırlatarak, vatandaşların son başvuru günü olan 30 Haziran 2025 tarihine kadar işlemlerini tamamlamaları konusunda uyardı. Başvurular www.yesilyurt.bel.tr adresinde ki elektronik imzalı e-ruhsat bölümünden de yapılabiliyor.
6 Şubat 2023 tarihindeki ‘asrın felaketi’ büyük depremlerin ardından vatandaşların kendi konutlarının olduğu bölgelerde evlerini yapmalarına fırsat tanımak adına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında ki başvurular 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecek.
Başvuru Yapmayanlar Hibe ve Krediden Yararlanamayacak
Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmeye göre; 30 Haziran 2025 tarihine kadar Yapı Ruhsatı alınmadığı takdirde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca verilen 750.000 TL. hibe ve 750.000 TL. kredi hakkından faydalanılamayacağı ifade edildi.
"Yerinde Dönüşüm Projesi" hakkından faydalanmak isteyen vatandaşlar, dilekçe, numarataj, kimlik fotokopisi, zemin etüdü, mimari proje, statik proje, mekanik proje, elektrik projesi, %51 salt çoğunluğun sağlanmış olan noter onaylı müteahhit sözleşmesi, şantiye şefi sözleşmesi (üzerinde metrekare yeterliliği olan inşaat mühendisi veya mimar), yapı denetim sözleşmesi ve proje kontrol formu ve tutanağıyla birlikte Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası ikinci katındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerekiyor. Bununla birlikte vatandaşların, hibe ve kredi imkanından faydalanabilmesi için yapı ruhsat sürecini yapı denetim firmaları, proje müellifleri ve müteahhit firmalar üzerinden takip etmeleri gerektiği açıklamada yer aldı.
Başvuru süreciyle ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar, Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan ‘Yerinde Dönüşüm Birimi’ ile irtibata geçmeleri gerekiyor.
Yapı Ruhsatı Başvuruları Dijital Ortamda Yapılabiliyor
Bu arada ‘Yapı Ruhsatı’ başvurusunda bulunmak isteyenler, Yeşilyurt Belediyesine gelmeden www.yesilyurt.bel.tr adresinde ki elektronik imzalı e-ruhsat bölümünden de kolay bir şekilde yapabiliyor.
Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne inşaat ve yapı ruhsatları başta olmak üzere diğer iş ve işlemler için başvuru yapan vatandaşlar, mimarlar, inşaat mühendisleri, proje sorumluları, müteahhit firmalar ve yapı denetim şirketleri, inşaat ruhsat başvuru evrakları ve projelerini dijital ortamda Yeşilyurt Belediyesine gönderme kolaylığına ulaşıyorlar. İnternet ortamından gelen tüm evraklar uzman isimler tarafından titizlikle kontrolleri yapılırken, eksiklikler veya düzeltmelerde başvuru yapan kişi ve kurumlara anlık SMS ve e-posta aracılığıyla bildiriliyor.
Yeşilyurt Belediyesi resmi internet sayfasından bir tuşla Yeşilyurt Belediyesindeki iş ve işlemlerini rahat, kolay ve hızlı bir şekilde yapan vatandaşlar, inşaat ruhsat başvurularını, kontrollerini (ruhsat ile ilgili tüm işlemleri) günün her saatinde elektronik ortamda yaparken, onay süreçlerinde ise e-imza uygulamasında da yararlanabiliyor.
Gündem, 18 Haziran 2025 17:17
Yorumlar (0)
PUSUDA” OYUNU BEĞENİ TOPLADI
MALATYA’ DA GIDA DENETİM ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM ETMEKTEDİR
Geleceğini Planlayan Gençlere Fırsat: Büyükşehir’den Kariyer Günleri Etkinliği
MALATYA’DA 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
YEŞİLYURT BUHARA BULVARI’NDA KAZA: İKİ SÜRÜCÜ YARALANDI
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Yeşilyurt’un Yapı Gücüne Yeni Destek: 70 Milyon TL’lik 2. Beton Santrali Açıldı
Göz kapağı estetiği ameliyatları, sağlıklı ve genç görünüm kazandırıyor
4. 2025’in Finali: Yeşilyurt Belediye Meclisi Aralık Ayı Oturumunu Sürdürdü
GENÇLERLE GELECEK BULUŞMASI: BAŞKAN ER KARİYER GÜNLERİ’NDE
Kütüphane Projesi Tartışma Yarattı: Yıldız’dan Sami Er’e Sert Soru
ÖZALPER MAHALLESİ’NDE TRAFİK KAZASI: İTFAİYE EKİPLERİ HIZLA MÜDAHALE ETTİ
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı
Akçadağ’da Seçim Masalı: İddialara Göre Tarafsızlık Raflarda, Kulisler Sahada!
GÖZ KURULUĞUNA KARŞI DAMLA TEDAVİSİ
Evde Fiziksel Aktiviteyi Artırmanın Yolları: Sadece Yaşlılar İçin Değil, Herkes İçin
YEŞİLYURT BELEDİYESİ ENGELLİLER GÜNÜ’NÜ ÖZEL PROGRAMLARLA KUTLADI
Battalgazi’nin Tarihi Dokusu ‘Bir Kent, Bir Tarih, Bir Kadraj’ Sergisinde Hayat Buldu
Yeşilyurt’ta Çakarlı Araç Operasyonu: Gizli Megafon ve Sesli İkaz Sistemi Ele Geçirildi
BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan’ın Acı Günü: Kardeşi Çetin Apohan Vefat Etti
İTFAİYE PERSONELİYLE BİR ARAYA GELEN BAŞKAN ER:
Et ve Tavuk Birlikleri Denetleniyor mu?
Et 750 TL, Garibanın Sesi Duvarı Aşamadı: Kasaplar Odası Başkanı’na Halktan Sert Tepki
HEKİMLER BİR KEZ DAHA “ARTIK YETER” DİYE SESLENDİ
KİLO VEREMİYORSANIZ SUÇLU İRADENİZ DEĞİL, LİPÖDEM OLABİLİR
YEŞİLYURT BELEDİYE MECLİSİ, ARALIK AYI TOPLANTILARINA BAŞLADI
40 GÜNLÜK BÜTÇE MARATONU SONA ERDİ
Battalgazi Belediyesi’nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne Özel Farkındalık Programı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında konuşan Başkan Er:
BAŞKAN ER: “İKİZCE'DE ÇOK BÜYÜK BİR ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”
KALE’DEKİ SİLAHLI YARALAMA OLAYINDA 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
CİNAYET MAMO” YAZILI ARACIN SÜRÜCÜSÜ TESPİT EDİLDİ: EMNİYETTEN NET MESAJ
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin’den 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı
Tüfenkci: ‘Bu Binalar 10 Yılda Yapılmaz’ Diyenlere Sahada Cevap Veriyoruz
OKUL SPORLARI BOWLING LİSELER ARASI İL BİRİNCİLİĞİNE YOĞUN İLGİ
OKUL SPORLARI VOLEYBOL GENÇ KIZLAR İL BİRİNCİLİĞİ SONA ERDİ
Battalgazi Belediye Meclisi Aralık Dönemini İlk Birleşimle Açtı”
Cizre’de Skandalın Ardından Hesap Zamanı
GOLDEN GLOBAL PORTFÖY FAALİYETE BAŞLADI
