Yeni Teşviklere İhtiyacımız Var”
Ekonomi, 20 Haziran 2025 13:02
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Yardımcısı Basri İlhan, “Deprem sonrası yeniden yükselme trendinde olan ihracatımız, bu seferde zirai don engeliyle karşı karşıya. İlimiz ihracatının devamlılığı için yeni teşviklere ihtiyacımız var” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Türk Eximbank iş birliğinde ihracat kredisi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Basri İlhan, “İhracatçı üyelerimizin yeni pazarlar bulmaları, ihracat miktarlarını artırmaları ve ihracat yapmamış üyelerimizin de ihracata yönelmelerini önemsiyoruz. Bu kapsamda Odamızda kurduğumuz Dış Ticaret Birimi aktif bir şekilde çalışıyor. 6 Şubat’ta yaşadığımız asrın felaketi ilimiz ihracatını bıçak gibi kesti. O yılı yüzde 20 düşen ihracatla kapadık. 2024 yılında ise önceki yıla göre yüzde 9 artışla 426 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu yıl amacımız 500 milyon doları aşmak” dedi.
Malatya’nın ihracat rakamlarını 12 Nisan’da yaşanan zirai donun olumsuz etkilediğini belirten İlhan, “Yükselme trendinde olan ihracatımız, bu seferde zirai don engeliyle karşı karşıya. Son iki aydır ihracatımızda düşüş yaşıyoruz. Kuru kayısı ihracatımızdaki düşüş, şehrimiz ihracatını genel manada olumsuz etkiliyor. Avrupa Birliği Coğrafi İşaret tescilli Malatya Kayısısında yaşanan ihracat düşmesi doğrudan ülke ekonomisini de etkileyecek. Hem ekonomimizin olumsuz etkilenmemesi hem de dış pazarımızı kaybetmememiz için hükümetimizin bu konuda ciddi adımlar atmasını bekliyoruz. Özellikle ürün taahhütlerini yerine getiremeyecek ihracatçı üyelerimizin karşılaşacağı yaptırım ve sorunların bertaraf edilmesi için ilgili bakanlıklarımız ve kurumlarımız tarafından gerekli destek sağlanmalıdır. İhracatçı firmalarımıza bu süreci atlatabilmeleri için uygun koşullu kredi imkânları tanınmalıdır. İşte tamda burada Türk Eximbank’tan pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Türk Eximbank’tan, artan maliyetler sebebiyle rekabet gücü zayıflayan üyelerimize can suyu olacak düşük faizli krediler bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Basri İlhan’ın konuşmasının ardından sunuma geçildi. Türk Eximbank Kahramanmaraş Şube Müdürü Sayın İbrahim Halil Yıldırım tarafından ihracatçı firmaların finansmana erişimini kolaylaştırmak ve risk yönetimlerine destek olmak amacıyla; kısa, orta ve uzun vadeli kredi destekleri ile ihracat alacakları sigortası konuları hakkında bilgiler aktarıldı.
Ekonomi, 20 Haziran 2025 13:02
Yorumlar (0)

Mahmut Aslantaş Vefat Etti

Kadir Özkan Keskin’e Erşah Demirci Operasyonunda Büyük Darbe

Antalya’da Çete Operasyonu: Erşah Demirci Yapılanmasına Büyük Darbe

Başkan Geçit, “57 Km. Yol Yatırımıyla Kırsalın Çehresi Değişiyor”

Battalgazi Belediyesi’nden Aile Bağını Güçlendirecek Puzzle Yarışması

HASANBEY-TEMELLİ KAVŞAĞI GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KATAPILACAKTIR!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTILARI SONA ERDİ

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİLERE CAN SUYU

TRAC, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni Anıyor: “Deprem Öldürmez, Hazırlıksızlık Öldürür”

MELEKBABA SAKİNLERİ, YEŞİLYURT AİLE ŞENLİKLERİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelerin Yükünü Alacak Kırtasiye Desteği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINA ÖZEL AYAK TENİSİ TURNUVASI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Ordu Şehir Hastanesi’ni de Mimsan Isıtacak

Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın!

Malatya İl Yaşlı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Dünyanın İlk Hastanesi Geleceğin Hekimlerini Ağırlıyor

Okullar Açılmadan Çocukların Göz Muayenelerini Yaptırın!

Ekonomist Hikmet Baydar: Halka Arz Süreçlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

THBB Başkanı Yavuz Işık, 17 Ağustos depreminin 26. yıl dönümünde açıklamalarda bulundu!

Başoğlu Kablo IDEF 2025’e Türkiye’nin Savunma Sanayisine Milli Çözümleriyle Güç Kattı!

Kalıcı Makyajda Türkiye’nin Yükselen Standardı: Doğal Görünüm, Güvenlik ve Şeffaflık

Turgut Özal Bulvarı Üzerinde Trafik Kazası

Malatya’da Eğitime 593 Bin Avro Katkı

MAHARETLİ ELLER, EN GÜZEL ANALI-KIZLI YEMEĞİNİ YAPMAK İÇİN YARIŞTI

Çavuşoğlu Mahallesin'de Zincirleme Kaza

Battalgazi’de Parklar Yenilendi, Yeşil Alanlar Genişletildi

AK Parti Milletvekili Babacan’dan İletişim Başkanlığına Ziyaret

AK PARTİ’MİZ 24 YAŞINDA: MİLLETİN İRADESİYLE YÜKSELEN, TÜRKİYE YÜZYILI’NA YÜRÜYEN KADRO

Battalgazi İlçsi Solmaz Caddesin'de Trafik Kazası

Turgut Özal Bulvarın'da Trafik Kazası

KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ ‘KURS MERKEZLERİ-YILSONU’ SERGİSİNDE BEĞENİYE SUNULDU

Battalgazi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Hayvanlarla Rehabilitasyon Başladı

İl Başkanı Bakan’dan AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü mesajı

Çavuşoğlu Mahallesinde Kavga

Akçadağ İlçesin'de Ölümlü Trafik Kazası

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLAR İÇİN EĞLENCE DOLU YAZ ATÖLYELERİ

Orman Yangınlarında Bir Depo, Binlerce Hektarı Kurtarabilir

BAŞKAN GEÇİT, “BANAZI, KONAK VE HORATA’NIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÖNEMLİ”
