MAGİNDER HEYETİ DOĞANŞEHİR’DE ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU*
Ekonomi, 01 Temmuz 2025 22:57
*MAGİNDER HEYETİNDEN DEPREMİN YARALARINI SARMAYA ÇALIŞAN DOĞANŞEHİR’E MORAL ZİYARETİ*
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir ve yönetim kurulu üyeleri, Doğanşehir ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Konteyner çarşıda esnafı ziyaret eden heyet, yaşanan sıkıntıları dinleyip çözüm önerilerini masaya yatırdı. Deprem sonrası yaşanan yıkımın etkilerinin halen sürdüğü ilçede, MAGİNDER’ in destek mesajları dikkat çekti.
Başkan Karademir, Doğanşehir’in yeniden ayağa kalkması için yatırım ve tarımsal desteklerin önemine vurgu yaptı.
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir ve yönetim kurulu üyeleri, Doğanşehir ilçesini ziyaret ederek konteyner çarşıda esnafla bir araya geldi. İlçe esnafının taleplerini yerinde dinleyen heyet, vatandaşlarla da sohbet ederek yaşanan sorunları not aldı.
MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Doğanşehir ziyaretinde yaptığı açıklamada ilçeye olan bağlarını vurgularken, hem tarihi yönüne hem de yaşanan deprem felaketine dikkat çekti. Başkan Karademir, “MAGİNDER ailesi olarak Doğanşehir ilçemizi ziyaret ettik. İlçemiz hem kıymetli insanlarıyla hem de tarihsel önemiyle bizim için çok özel bir yer. Aynı zamanda Onursal Başkanımız merhum Vahap Küçük’ ün memleketi olması nedeniyle manevi bir yönü de var” dedi.
*"DOĞANŞEHİR YENİDEN AYAĞA KALKACAK"*
6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Doğanşehir’in yeniden inşa sürecinde olduğunu ifade eden Karademir, “1933 yılında İsmet Paşa’nın Viranşehir olan ismini Doğanşehir olarak değiştirdiği bu ilçemiz, maalesef 6 Şubat’ta yeniden bir Viranşehir görünümüne büründü. Ancak devletimiz tüm imkanlarıyla burada. Bizler de MAGİNDER olarak her zaman Doğanşehir’in yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Karademir, esnafların karşı karşıya olduğu sorunlara da dikkat çekerek, “Konteyner çarşıdaki esnafımız fiziki şartlardan dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyor. Altyapı eksikleri, iş alanlarının yetersizliği, rezerv alanlarda yapımı bekleyen iş yerleriyle ilgili sorunlar, bizlere en çok iletilen konular arasında yer aldı. Bu sorunları ilgili kurumlara ileterek çözüm için girişimlerde bulunacağız” ifadelerini kullandı.
*"TARIMDA DESTEK ŞART"*
Doğanşehir’in aynı zamanda bir tarım ilçesi olduğunu hatırlatan Karademir, “İlçemizde kayısı ve elma üretimi önemli geçim kaynaklarından biri. Ancak hem don olayları hem de doğal afetlerden dolayı üretici büyük zarar gördü. Köylümüz, çiftçimiz destek bekliyor. Bu noktada Tarım Bakanlığımızdan ve hükümetimizden beklentimiz yüksek. Organize sanayi bölgesi gibi yatırımların da ilçeye kazandırılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
*"DOĞANŞEHİR’İ SEVİYORUZ, MORAL OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"*
İlçede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karademir, “Doğanşehir’in suyunu içtik, havasını soluduk, misafirperverliğini bir kez daha yaşadık. Her zaman bu güzel ilçemizin yanında olacağız. Doğanşehir, siyasetçisinden akademisyenine, iş insanından bilim insanına kadar bu ülkeye değer katan bireyler yetiştirmiştir. Bundan sonra da yetiştirmeye devam edecektir” dedi.
Ziyaret sırasında ilçe esnafıyla bire bir görüşmeler gerçekleştiren MAGİNDER heyeti, tespit ettikleri sorunları rapor haline getirerek yetkili makamlara iletmek üzere çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı. Başkan Karademir, son olarak kendilerini sıcak bir şekilde karşılayan Doğanşehir halkına teşekkür etti.
Ekonomi, 01 Temmuz 2025 22:57
Yorumlar (0)
MALATYA GÜCÜ FK’DAN PLAY-OFF’A FIRTINA GİBİ BAŞLANGIÇ.
Malatya-Elazığ Karayolunda Korkutan Kaza.
BATTALGAZİ’DE “KONFERANS” DEĞİL “KONFERANAS” SKANDALI.
AKÇADAĞ’DA FABRİKA KRİZİ: YILLARCA NEDEN SESSİZ KALINDI?
Kuyuönü’nde Yağmur Çilesi: Vatandaşlar İsyanda.
Tarih, Spor ve Kültür Aynı Parkurda Buluşuyor.
SELÇUKLU MAHALLESİ’NDE EV YANGINI: MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ.
BAŞKAN HASAN ULUTAŞ: ‘ÜRETİCİNİN EMEĞİNE SAHİP ÇIKIYORUZ.
BATTALGAZİ’DE OTOMOBİL İLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: 1 YARALI.
Battalgazi Belediyespor’dan Taraftarını Sevindiren Yarı Final Zaferi.
Emre Gönültaş Talihsiz Kaza Sonrası Hastaneye Kaldırıldı.
İş Yaşamının Başarılı Kadınları Bu Kez Sanat İçin Sahnedeydi.
Vücut Yağı Düşman Değil: Sağlıklı Bir Yaşam İçin Hayati Görevler Üstleniyor.
MAŞTİ’de Zehir Operasyonu: 28 Bin 630 Sentetik Hap Ele Geçirildi.
ARSLANTEPE YARI MARATONU İÇİN MALATYA’DA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ.
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Doğa İçin Ortak Çağrı.
Büyükşehir’den Vatandaşlara Güvenli ve Konforlu Yol Hizmeti.
Sorumluluklarının Farkında Olan, Mutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmek İçin (1)
Başkan Sadıkoğlu: Üretim ve Ticaret İçin Finans Şart.
Yeşilyurt Belediyesi Taziye Evi Projelerine Bir Yenisini Daha Ekliyor.
TCDD Güzergâhında İlaçlama Yapılacak: Bölge Halkına Önemli Uyarı.
Geleceğe Nefes Olan Festival Battalgazi’de Başlıyor.
Afrika’dan Geldi, Bağlamayla Anadolu Kültürünü Tanıdı.
KERNEK’TE NEFES KESEN KURTARMA: MAHSUR KALAN KEDİ 2 SAATTE KURTARILDI.
Malatya’da Bilgi, Emek ve Sanat Aynı Şenlikte Buluştu.
Akçadağ’da “Hibe” Krizi: Esnafın Binası Başka Kuruma mı Devrediliyor?
Doğanşehir Küllerinden Doğuyor: Yeni Dönemin Temelleri Atılıyor.
Kalıcı Makyajda Doğal Görünümlü Kaşlara Talep Artıyor.
Battalgazi Belediyespor Taraftarı Yarı Final İçin Tek Yürek.
Sosyal Belediyecilik Örneği: Malatya’da İhtiyaç Sahiplerine Yemek Yardımı.
Devlet Protokolü Gaziantep’te Malatyalılarla Buluştu.
Vatandaşlardan Net Mesaj: ‘Geçici Çözüm Değil, Alt Geçit İstiyoruz.
Malatya, Satranç Dünyasının Nabzını Yeniden Tutacak.
Depremin Sessiz Yıkımı: Şehir Ayağa Kalkıyor, İnsanlar Hâlâ Yaralı.
Battalgazi’de Haziran Meclisinde Önemli Gündem Maddeleri Görüşüldü.
Rotamız Eğlence, Adresimiz Mutluluk: Yeşilyurt’ta Çocuk Şenliği.
Alman ATLAS İş Makinaları’nda Yeniden Yapılandırma Süreci.
HANBEYOĞLU CADDESİ’NDE KONFORLU VE GÜVENLİ ULAŞIM DÖNEMİ.
Şehit Aytaç Altınörs Anısına Basketbol Şöleni Başladı.
