MAGİNDER HEYETİ DOĞANŞEHİR’DE ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU*
Ekonomi, 01 Temmuz 2025 05:25
*MAGİNDER HEYETİNDEN DEPREMİN YARALARINI SARMAYA ÇALIŞAN DOĞANŞEHİR’E MORAL ZİYARETİ*
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir ve yönetim kurulu üyeleri, Doğanşehir ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Konteyner çarşıda esnafı ziyaret eden heyet, yaşanan sıkıntıları dinleyip çözüm önerilerini masaya yatırdı. Deprem sonrası yaşanan yıkımın etkilerinin halen sürdüğü ilçede, MAGİNDER’ in destek mesajları dikkat çekti.
Başkan Karademir, Doğanşehir’in yeniden ayağa kalkması için yatırım ve tarımsal desteklerin önemine vurgu yaptı.
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir ve yönetim kurulu üyeleri, Doğanşehir ilçesini ziyaret ederek konteyner çarşıda esnafla bir araya geldi. İlçe esnafının taleplerini yerinde dinleyen heyet, vatandaşlarla da sohbet ederek yaşanan sorunları not aldı.
MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Doğanşehir ziyaretinde yaptığı açıklamada ilçeye olan bağlarını vurgularken, hem tarihi yönüne hem de yaşanan deprem felaketine dikkat çekti. Başkan Karademir, “MAGİNDER ailesi olarak Doğanşehir ilçemizi ziyaret ettik. İlçemiz hem kıymetli insanlarıyla hem de tarihsel önemiyle bizim için çok özel bir yer. Aynı zamanda Onursal Başkanımız merhum Vahap Küçük’ ün memleketi olması nedeniyle manevi bir yönü de var” dedi.
*"DOĞANŞEHİR YENİDEN AYAĞA KALKACAK"*
6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Doğanşehir’in yeniden inşa sürecinde olduğunu ifade eden Karademir, “1933 yılında İsmet Paşa’nın Viranşehir olan ismini Doğanşehir olarak değiştirdiği bu ilçemiz, maalesef 6 Şubat’ta yeniden bir Viranşehir görünümüne büründü. Ancak devletimiz tüm imkanlarıyla burada. Bizler de MAGİNDER olarak her zaman Doğanşehir’in yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Karademir, esnafların karşı karşıya olduğu sorunlara da dikkat çekerek, “Konteyner çarşıdaki esnafımız fiziki şartlardan dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyor. Altyapı eksikleri, iş alanlarının yetersizliği, rezerv alanlarda yapımı bekleyen iş yerleriyle ilgili sorunlar, bizlere en çok iletilen konular arasında yer aldı. Bu sorunları ilgili kurumlara ileterek çözüm için girişimlerde bulunacağız” ifadelerini kullandı.
*"TARIMDA DESTEK ŞART"*
Doğanşehir’in aynı zamanda bir tarım ilçesi olduğunu hatırlatan Karademir, “İlçemizde kayısı ve elma üretimi önemli geçim kaynaklarından biri. Ancak hem don olayları hem de doğal afetlerden dolayı üretici büyük zarar gördü. Köylümüz, çiftçimiz destek bekliyor. Bu noktada Tarım Bakanlığımızdan ve hükümetimizden beklentimiz yüksek. Organize sanayi bölgesi gibi yatırımların da ilçeye kazandırılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
*"DOĞANŞEHİR’İ SEVİYORUZ, MORAL OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"*
İlçede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karademir, “Doğanşehir’in suyunu içtik, havasını soluduk, misafirperverliğini bir kez daha yaşadık. Her zaman bu güzel ilçemizin yanında olacağız. Doğanşehir, siyasetçisinden akademisyenine, iş insanından bilim insanına kadar bu ülkeye değer katan bireyler yetiştirmiştir. Bundan sonra da yetiştirmeye devam edecektir” dedi.
Ziyaret sırasında ilçe esnafıyla bire bir görüşmeler gerçekleştiren MAGİNDER heyeti, tespit ettikleri sorunları rapor haline getirerek yetkili makamlara iletmek üzere çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı. Başkan Karademir, son olarak kendilerini sıcak bir şekilde karşılayan Doğanşehir halkına teşekkür etti.
Ekonomi, 01 Temmuz 2025 05:25
Yorumlar (0)
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Eğitim Kurumlarında 1 Gün Ara
Mesut İnce, Minibüsçüler Odası Başkanlığı Seçimini Açık Farkla Kazandı
Akçadağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Şahin, 1 Oy Farkla Güven Tazeledi
10 Ocak’ta Basına Vefa: Ali Karakuş’tan Ziyaret
Ev Alırken, Zemine de Dikkat Edilmeli...
Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Yok: Sokak Satıcısına Darbe
Gelecek Partisi İl Başkanı Bedri Aslan’dan Basına Anlamlı Ziyaret
Gazeteciler Günü’nde Sadece Kutlama Değil, Çözüm Odaklı Ziyaret
ŞEVKET KESKİN GÜVEN TAZELEDİ
Yeşilyurtspor’da Yeni Dönem: Güçlü Yapılanma, Büyük Hedefler
Karla Mücadele Seferberliği: 107 Mahallede 2 Bin 475 Kilometre Yol Ulaşıma Açıldı
Vali Seddar Yavuz’un 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı
Narkotik Ekiplerinden Sokak Satıcılarına Darbe: Çok Sayıda Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi
Göçmen: Basın Özgürlüğü Olmadan Demokrasi Olmaz
İŞ İNSANI MUSTAFA KILIÇ’TAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Ali Aslan: “Basın Özgürlüğü Demokrasinin Vazgeçilmezidir.
İZDO, 3'üncü Yaş Üniversitesi Öğrencilerini Bilgilendirdi
Kış Depresyonuna Dikkat: Uzmanlardan Mevsimsel Duygu Durumu Bozukluğu Uyarısı
Vali Seddar Yavuz Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
MAGİNDER Başkanı Karademir’den Yangın Bölgesine Ziyaret
Milletvekili Ölmeztoprak’tan Malatya’da Güvenlik Vurgusu: “Huzurun Teminatı Sizlersiniz”
Fuzuli Caddesi’nde Sahada İnceleme: Başkan Er’den “Dirençli Malatya” Vurgusu
Merkez ve İlçelerde Muhtarlık Tartışması: Hizmet mi, Gösteri mi?
Malatya’da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 14 Şüpheli Yakalandı, 13’ü Tutuklandı
Elektronik Sigaralar Akciğer Kanserine Neden Oluyor!
Kronik Ağrıya Dikkat: Uzun Vadede Yüksek Tansiyon Riski Doğurabilir
Yerinde Dönüşüm Alarm Veriyor: Sadıkoğlu’ndan Hakediş Tepkisi
Ölmeztoprak Açık Konuştu: Kira Yardımı Anahtar Teslimine Kadar Devam Edecek
Battalgazi Belediyesi, Bir Yılda Hayata Geçirilen Hizmetlerle Dikkat Çekti
Yeşilyurt’ta Yeni Yıl Mesaisi Başladı: Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
Bakan Yusuf Tekin’den Eğitime Destek: Yeni Eğitim Yatırımları Hizmete Açıldı
Malatya ASMYD’de Bayrak Değil, İstikrar: Aziz Yiğit Yeniden Seçildi
AKÇADAĞ ESNAFI İÇİN “BİRLİK VE DAYANIŞMA” ÇAĞRISI
Malatya’da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 4 Şüpheliye Yasal İşlem
Henüz Zam Yok Ama Fiyat Hazır: “Ekmeğin Hakkı 20 TL’dir” Çıkışı Ne Anlama Geliyor?
Battalgazi Belediye Meclisi Yeni Yılın İlk Oturumunu Yaptı
Doğaya Vefa: Yeşilyurt Belediyesi’nden Yaban Hayvanlarına Yem Takviyesi
Vali Seddar Yavuz İnönü Üni. Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi Açılışı’na Katıldı
