3 Aralık Dünya Engelliler Günü programında konuşan Başkan Er:
Yaşam, 03 Aralık 2025 01:51
ENGELLİ BİREYLERİMİZE HİZMET ETMEK
GÖREV DEĞİL GÖNÜL SORUMLULUĞUMUZ”
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli bireylerle bir araya geldi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Nikah Sarayı’nda engelli bireylere yönelik düzenlenen etkinliğe Malatya Valisi Seddar Yavuz ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in yanı sıra Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sağlan, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, ilçe başkanları ile engelli derneklerinin başkanları ve temsilcileri katıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından görme engelli Safa Daştan'ın Braille Alfabesi ile Kur’an-ı Kerim tilaveti okumasıyla başladı. Sonrasında görme engelli Zümra Tabaş ise dua etti.
“GÖREV DEĞİL GÖNÜL SORUMLULUĞU OLARAK GÖRÜYORUZ”
Toplumun tüm kesimlerinde erişilebilirlik bilincini güçlendirmek ve engelli bireylerin yaşamın her alanında eşit şekilde yer almasını desteklenmesi adına oldukça önemli olan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Bugün engelli kardeşlerimizin yaşam kalitesini artırmak, haklarını korumak ve yaşamın her alanında eşit fırsatlar sunmak, toplumsal hayata katılımını güçlendirmek için özel bir gün. Engelli bireylerin eğitimden sağlığa, çalışma hayatından sosyal yaşama kadar her alanda fırsat eşitliğini anlatıyor bugün. Yeter ki azim ve kararlılık olsun her şeyin önündeki engeli kaldırır” dedi.
Engelli her bir bireyle yakından ilgilendiklerini ve onların sorunlarına çözüm üretmek için yoğun gayret gösterdiklerini söyleyen Başkan Er, “Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman engelli kardeşlerimizle yakından ilgilenip, sorunlarını çözmek, görüş ve önerilerini dinleyip ona göre hizmetleri planlamak için yoğun gayret gösteriyoruz. Çok sayıda engelli kardeşimiz, yaptığımız kurslarla memur olarak atandı. Spor alanında da çok büyük başarılar elde ediyoruz. Ampute takımımız Süper Ligde, tekerlekli sandalye basketbol takımımız var. Takımlarımıza gerekli destekleri veriyor, onların başarılarıyla gururlanıyoruz. Engelli bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak, sosyal hayata tam katılımını sağlamak için kararlı adımlar atıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ikinci etabının temelini attık. 2026 yılının son çeyreğinde burası tamamlanacak. Malatya'mız için çok güzel bir eser olacak. Herkesin gıptayla bakıp, faydalanacağı bir yer olacak. Engelli bireylerimizin hayatlarına dokunmayı ve hizmet sunmayı görev değil gönül sorumluluğu olarak görüyoruz. Sadece bugün değil her gün yanlarındayız" ifadelerini kullandı.
“SOSYAL HİZMET VE POLİTİKALAR ALANINDA SESSİZ DEVRİM YAPTIK”
Deprem sonrası yeniden inşa edilen Malatya'da inşa süreci sonrası erişilebilirlik sorununun ortadan kalkacağını ifade eden Malatya Valisi Seddar Yavuz ise, “"Biz, insanı önceleyen, onları sarıp sarmalayan bir medeniyetten geliyoruz. Devlet olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sosyal hizmet ve politikalar alanında sessiz devrim yaptık. Eğitim, sağlık, hayata katılma, iş gücü ve birçok alanda değişim ve dönüşümleri gerçekleştirdik. Sosyal hizmet ve politika alanında örnek gösterilen bir ülke haline geldik" şeklinde konuştu.
“ENGELİNİZİ SORUN ETMEYİN”
Ampute Milli Takımı Sporcusu Selim Karadağ ise "Ben 3 Avrupa Şampiyonluğu yaşadım, ülkemizi temsil ettim. Bizim engelleri aşmamız lazım. Hiçbir zaman engelinizi sorun etmeyin. Engelleri aşmak için, hayat içinde yol almamız gerekiyor" dedi.
Nikah Sarayı’ndaki etkinlikte 9 engelli bireye akülü sandalye verildi. Programda Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Sporcusu Pedro Vicente Viktor ve Engelsiz Müzik Grubu tarafından mini bir konser verildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nda, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla engelli bireylerin yaptığı resim ve el işlerinden oluşan serginin açılışı da gerçekleştirildi.
Yaşam, 03 Aralık 2025 01:51
Yorumlar (0)
BATTALGAZİ’DE “KONFERANS” DEĞİL “KONFERANAS” SKANDALI.
AKÇADAĞ’DA FABRİKA KRİZİ: YILLARCA NEDEN SESSİZ KALINDI?
Kuyuönü’nde Yağmur Çilesi: Vatandaşlar İsyanda.
Tarih, Spor ve Kültür Aynı Parkurda Buluşuyor.
SELÇUKLU MAHALLESİ’NDE EV YANGINI: MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ.
BAŞKAN HASAN ULUTAŞ: ‘ÜRETİCİNİN EMEĞİNE SAHİP ÇIKIYORUZ.
BATTALGAZİ’DE OTOMOBİL İLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: 1 YARALI.
Battalgazi Belediyespor’dan Taraftarını Sevindiren Yarı Final Zaferi.
Emre Gönültaş Talihsiz Kaza Sonrası Hastaneye Kaldırıldı.
İş Yaşamının Başarılı Kadınları Bu Kez Sanat İçin Sahnedeydi.
Vücut Yağı Düşman Değil: Sağlıklı Bir Yaşam İçin Hayati Görevler Üstleniyor.
MAŞTİ’de Zehir Operasyonu: 28 Bin 630 Sentetik Hap Ele Geçirildi.
ARSLANTEPE YARI MARATONU İÇİN MALATYA’DA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ.
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Doğa İçin Ortak Çağrı.
Büyükşehir’den Vatandaşlara Güvenli ve Konforlu Yol Hizmeti.
Sorumluluklarının Farkında Olan, Mutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmek İçin (1)
Başkan Sadıkoğlu: Üretim ve Ticaret İçin Finans Şart.
Yeşilyurt Belediyesi Taziye Evi Projelerine Bir Yenisini Daha Ekliyor.
TCDD Güzergâhında İlaçlama Yapılacak: Bölge Halkına Önemli Uyarı.
Geleceğe Nefes Olan Festival Battalgazi’de Başlıyor.
Afrika’dan Geldi, Bağlamayla Anadolu Kültürünü Tanıdı.
KERNEK’TE NEFES KESEN KURTARMA: MAHSUR KALAN KEDİ 2 SAATTE KURTARILDI.
Malatya’da Bilgi, Emek ve Sanat Aynı Şenlikte Buluştu.
Akçadağ’da “Hibe” Krizi: Esnafın Binası Başka Kuruma mı Devrediliyor?
Doğanşehir Küllerinden Doğuyor: Yeni Dönemin Temelleri Atılıyor.
Kalıcı Makyajda Doğal Görünümlü Kaşlara Talep Artıyor.
Battalgazi Belediyespor Taraftarı Yarı Final İçin Tek Yürek.
Sosyal Belediyecilik Örneği: Malatya’da İhtiyaç Sahiplerine Yemek Yardımı.
Devlet Protokolü Gaziantep’te Malatyalılarla Buluştu.
Vatandaşlardan Net Mesaj: ‘Geçici Çözüm Değil, Alt Geçit İstiyoruz.
Malatya, Satranç Dünyasının Nabzını Yeniden Tutacak.
Depremin Sessiz Yıkımı: Şehir Ayağa Kalkıyor, İnsanlar Hâlâ Yaralı.
Battalgazi’de Haziran Meclisinde Önemli Gündem Maddeleri Görüşüldü.
Rotamız Eğlence, Adresimiz Mutluluk: Yeşilyurt’ta Çocuk Şenliği.
Alman ATLAS İş Makinaları’nda Yeniden Yapılandırma Süreci.
HANBEYOĞLU CADDESİ’NDE KONFORLU VE GÜVENLİ ULAŞIM DÖNEMİ.
Şehit Aytaç Altınörs Anısına Basketbol Şöleni Başladı.
Akçadağ Devlet Hastanesi Ek Binası Nerede? Vatandaş İsyanda.
Uzman Doktor Uyarıyor: 'Dizimde Sıvı Bitmiş' İfadesi Doğru Değil...
