Akçadağ’a Kalkınma ve İnovasyon Merkezi Açıldı
Ekonomi, 07 Aralık 2025 01:27
Akçadağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı öncülüğünde hayata geçirilen Kalkınma ve İnovasyon Merkezi törenle açıldı. Açılış merasimine, başta Akçadağ Esnaf Odası Başkanı Sn. Fatih Şahin olmak üzere, projeye emeği geçen tüm kişi ve kurumlar ile çok sayıda davetli katıldı.
Merkezin açılışıyla birlikte, Akçadağ ve Malatya genelinde bölgesel kalkınma, yenilikçi girişimler ve esnaf-sanayi iş birliklerine önemli katkılar sağlanması hedefleniyor. Açılışta konuşma yapan Başkan Şahin Saygıdeğer katılımcılar, değerli misafirler, kıymetli esnaf ve girişimci dostlarım
.jpg)
Bugün, Akçadağ’ımıza ve Malatya’mıza önemli bir kazanç sağlayacak olan Kalkınma ve İnovasyon Merkezimizin açılışını gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.
Öncelikle, bu merkezin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza, kurumlarımıza ve destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu merkez, sadece bir bina değil; esnafımızın, genç girişimcilerimizin ve özellikle kadınlarımızın gelişim yolculuğunda bir yol arkadaşı olacaktır.
Bildiğiniz gibi, bölgemiz deprem bölgesi. Depremin ardından toparlanma süreci uzun ve zorlu oldu. İşte tam da bu noktada, esnafımızın işlerini modernize edebilmesi, yenilikçi çözümler üretebilmesi ve bölge ekonomisine katkı sağlayabilmesi için böyle bir merkezin önemi ortaya çıkıyor. Bizler, esnafımızı yalnız bırakmayacak, onlara rehberlik edecek ve destek olacağız.
Ayrıca, merkezin en önemli hedeflerinden biri de genç kadın girişimcilerimize fırsat alanı yaratmak. Kadınlarımızın iş dünyasında daha aktif rol alması, yenilikçi fikirlerini hayata geçirmesi ve toplumda örnek liderler olarak öne çıkması için her türlü imkânı sağlayacağız.
Bu merkez, bölgesel kalkınmaya, esnafımızın güçlenmesine ve sosyal dayanışmanın artmasına katkı sunacak bir adım olarak hizmet verecek. Akçadağ’da bu tür etkinliklerin ve yenilikçi projelerin diğer kurumlar tarafından da desteklenmesini ve süreklilik kazanmasını diliyorum.
Son olarak, merkezin Akçadağ’ımıza, Malatya’mıza ve tüm bölge halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.
Akçadağ İlçesi’nde bu tür yenilikçi ve geliştirmeye yönelik etkinliklerin diğer kurumlarda da devam etmesi temennisi dile getirildi. Projenin, bölgeye ve ülke ekonomisine olumlu etkiler sunması ve yerel girişimciler için bir ilham kaynağı olması bekleniyor.
Deprem Bölgesinde Esnaf ve Genç Kadın Girişimcilere Destek.
Merkez, bölgesel kalkınma ve yenilikçi girişimlerin desteklenmesi amacıyla kuruldu. Özellikle genç kadın girişimcilerin eğitim, danışmanlık ve iş fırsatlarına erişimini kolaylaştıracak olan bu merkez, Akçadağ’da girişimcilik ekosisteminin güçlenmesine katkı sağlayacak. Açılışta, genç kadınların projelere aktif katılımının bölge ekonomisine ve sosyal yaşama büyük değer katacağı vurgulandı.
Haber Dilek Kiraz
.jpg)
Ekonomi, 07 Aralık 2025 01:27
Yorumlar (0)
Prof. Dr. Ahmet Karacalar’dan Önemli Uyarı: Selülit Metabolizmanın Habercisi Olabilir
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’nden Serviks Kanseri Uyarısı: Bilgi ve Önlem Hayat Kurtarıyor
TARIMA DEĞER KATAN ÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
Battalgazi’de Kar Mesaisi Sonuç Verdi: Yollar ve Kaldırımlar Temiz
AKP Tabut Görüntüsüne Tahammül Edemedi
Büyükşehir Karla Mücadelede Vites Yükseltti: Yoğun Mesai Devam Ediyor
Malatya’da Kara Geçit Yok! Büyükşehir Belediyesi 7/24 Sahada
Malatya U-18 Ligi’nde 2. Hafta Geride Kaldı: Gollü Karşılaşmalar Dikkat Çekti
Yeşilyurt Belediyesi Kar Kış Demedi, 7/24 Sahada
Malatya’da Siyaset Alarm Veriyor: Koltuk Uğruna Değişen Partiler, Kaybolan Güven
SİYASET ÇATIŞMA DEĞİL, UZLAŞI SANATIDIR: MALATYA’DA SİYASET NEDEN HALKTAN KOPUK?
Başkan Er, MİAD Üyeleriyle İstişarede Bulundu
Battalgazi’de Marketlere Sıkı Denetim
AK Parti’den Devlet Aklı ve Millî Birlik Vurgusu
Gençlerden Veli Ağbaba’ya Büyük Destek
Ağbaba’dan Emekli Çıkışı: “Bu Düzene Karşı Mücadelemiz Sürecek
Vali Seddar Yavuz: 2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Sulama Var, Su Yok… Tarım Var, Çiftçi Yok
Malatya’da Deprem Sonrası Vatandaşın Ortak Sesi Aynı Grupta Buluştu
Başkan Er, Kent Ekonomisi İçin İş Dünyasıyla Bir Araya Geldi
Türkiye Şampiyonası’nda Battalgazi Rüzgârı: 5 Madalya
Yeşilyurt’ta Feci Trafik Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
Samanköy Konteyner Kentte Yangın Paniği
TEYFİK TEMELLİ CADDESİ: PİLOT BÖLGE DEĞİL, UNUTULMUŞ BÖLGE
ESNAFIN İSYANI MEĞER BOŞUNAYMIŞ: MALATYA HALİNDEN MEMNUN, DEĞİŞİM GEREKSİZMİŞ!
Battalgazi’de Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Gözaltında
Minik Futbolcular Yarıyıl Şenliğinde Buluştu
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ocak Mesaisi Tamamlandı
Yeşilyurt Kent Konseyi Yabancı Öğrencileri Kültür ve Tarihle Buluşturdu
Bayrağa Uzanan Ellere MHP’den Sert Uyarı: “Bu Millet Bayrağını Çiğnetmez”
Yeşilyurt’ta Şantiye Alanında Yangın Paniği: Yaralanan Yok
MATİM İŞ MERKEZİ KİME EMANET? DEPREMZEDE ESNAF MI, “ADAMI OLAN” MI KAZANDI?
Zorlu Kış Şartlarında Pütürge ve Kuluncak’ta Kurumlar Tek Yürek Oldu
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlıklı Yaşama Güçlü Katkı
İzmirli iş insanı Nazım Torbaoğlu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Plaket...
Avrupa’da Yapay Zeka Veri Merkezlerine Yeni Hamle: Vertiv ve GreenScale Ortaklığı
Battalgazi’de Zor Koşullarda Örnek Dayanışma: Sağlık Ekipleri İş Makinesiyle Hastaya Ulaştı
MALATYA’DA YILDIRIM VE HIZLI SATRANÇ İL BİRİNCİLİKLERİ TAMAMLANDI
Yeşilyurt’ta Eğitime Tam Destek: Ara Tatilde Ücretsiz LGS ve DYK Kursları
