Kayısı Festivalinin İkinci Gününde 1.Ulusal Arslantepe Bisiklet Yarışı Yapıldı
Gündem, 17 Temmuz 2021 11:43Kayısı Festivalinin İkinci Gününde 1.Ulusal Arslantepe Bisiklet Yarışı Yapıldı
YARIŞMADA DERECEYE GİREN SPORCULARA ÖDÜLLERİ BAŞKAN GÜRKAN TARAFINDAN VERİLDİ.
24’üncü Malatya Kültür Sanat ve Kayısı Festivali kapsamında festivalin ikinci gününde 1’inci Ulusal Arslantepe Bisiklet Yarışı yapıldı. Arslantepe Höyüğü alanında yapılan yarışmada kategorilerde dereceye girenlere ödülleri Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından verildi.
16-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen 24. Malatya Kültür Sanat ve Kayısı Festivali etkinlikleri kapsamında 1. Ulusal Arslantepe Bisiklet Yarışları ‘Arslantepe UNESCO Yolunda’ adı altında düzenlendi. Battalgazi ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Kalıcı Miraslar Listesine aday gösterilen Arslantepe Höyüğü’nde başlayan yarışma 5 km’lik parkurla Fuar Alanında son buldu. Yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından Büyükşehir Belediye Binası alanında yapılan ödül töreniyle verildi.
Kısa bir zamanda bisiklet parkurunu hazırlayarak yarışmaların yapılmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Mustafa Ekinci, “ Güzel bir günde bizlere fırsat verdiği için Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. UNESCO Bisiklet Yolu adı altında Arslantepe Höyüğü’nden Fuar alanına 5 km parkuru ilk alan çalışması yaptığımızda yetişeceğini beklemiyorduk ama bizlere kısa zamanda parkuru hazırlayarak yarışmalarımızı yapmamızı sağlayan herkese başta Selahattin Başkanımız olmak üzere teşekkür ediyoruz. İnşallah UNESCO yolunu uluslararası bisiklet yarışı haline getiririz” dedi.
1.Ulusal Arslantepe Bisiklet Yarışması ödül töreninde açıklamalarda bulunan Başkan Gürkan, “ Kayısı Festivalimizin ikinci günündeyiz. Festivalimizin birinci gününü Şemsiye Sokakta mütevazı bir şekilde açtık. Akabinde açılışını yaptığımız alanda resim sergisinin de açılışını yaptık. Birinci günün akşamında ise Millet Bahçesi’nde yoğun bir katılımla resim yarışması gerçekleştirdik. Festivalimizin ikinci gününde de Bisiklet Federasyonumuzla Büyükşehir Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımızın ortaklaşa düzenlemiş olduğu bisiklet yarışmasını gerçekleştirdik. Arslantepe Höyüğü’nden Mişmiş Park Fuar Alanına kadar olan 5 km’lik parkurda dereceye giren arkadaşlarımıza ödüllerini takdim ettik.
Festivallerin amacı şehrin değerlerini hem ulusal düzeyde hem de uluslararası düzeyde öne çıkarmak ve tanıtmak olduğu gibi aynı zamanda şehirde birliğin beraberliğin, dirliğin düzenin ve huzurunda temelini oluşturmaktır. Bizim, kayısı festivalindeki temel amacımız Malatya halkının, Malatya’da yaşayan tüm hemşerilerimizin ve Malatyalı olup Malatya dışında yaşayan bütün hemşerilerimizin Malatya paydası altında Malatya’yı mazisine layık istikbale hazırlama vizyonu içerisinde, Dar-ül Rifat dediğim seçkin insanlara uygun bir şekilde festivalleri idrak edeceğiz. Malatya’daki birlik beraberlik ve çıkan ses hem Türkiye’ye bir seda olacak hem de Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 paydasında paydaş olmanın hazzını yaşayacağız. Bisiklet yarışlarına katılan kardeşlerimizi kutluyorum ve tebrik ediyorum.
Nasip olursa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyaretimiz olacak Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte. Malatya olarak KKTC’de stant kurduk. Kıbrıslı kardeşlerimizle hemhal olacağız. Anavatanla Kıbrıslı kardeşlerimizin birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun en güzel örneğini tezahür ettireceğiz. Kıbrıs’ta bulunan Malatyalı hemşerilerimizle birlikte inşallah Malatya’nın sesini hem Türkiye’de hem de Kıbrıs’ta duyuracağız” diye konuştu.
24’üncü Malatya Kültür Sanat ve Kayısı Festivali etkinlikleri kapsamında, 1’inci Ulusal Arslantepe Bisiklet Yarışında Dereceye Giren İsimler;
Bayanlar Her Yaş Grubu;
- Fatma Demir (Malatya)
- Kumsal Ulu (Malatya)
- Nisanur Kodaman (Malatya)
15-18 Yaş Erkekler
- Muhammet Yasin Bozdemir (Erzurum)
- Cuma Emirhan Bolat (Kahramanmaraş)
- Teoman Timuçin (Kahramanmaraş)
19-29 Yaş Erkekler
- Sefa Temel (Milli Sporcu- Malatya)
- Abdulrahim İnal (Milli Sporcu-Manisa)
- Veysel Gülmez (Kahramanmaraş)
30-40 Yaş Erkekler
- Bayram Eroğlu (Milli Sporcu-Kahramanmaraş)
- Mehmet Can Balcı (İzmir)
- Mesut Sancar (Malatya)
40 Yaş ve Üzeri Erkekler
- Koray Dicleli (Ankara)
- Birol Yıldız (Eskişehir)
- Hüseyin Fidanel (Malatya)
Gündem, 17 Temmuz 2021 11:43
Yorumlar (0)
MALATYA’DA KORKUTAN DEPREM: AKÇADAĞ’DA GECE YARISI SARSINTISI.
AKÇADAĞ HALKI: “EMEĞİ OLAN İŞÇİ, POZU VEREN SİYASETÇİ.
Gençler İçin Dijital Eğitim ve Kariyer Fırsatı.
KURŞUNLU’DA MODERN ALTYAPI HAMLESİ.
TARIM İŞÇİLERİNE KONFORLU YAŞAM: MALATYA’DA YENİ PROJE.
PANKREAS KANSERİNDE UMUT VEREN GELİŞME.
Yeşilyurt’ta Geleceğe Nefes Olanlara Ödül Verildi.
Halk Sağlığını Tehdit Eden Ürünlere Geçit Yok: Battalgazi’de Denetim Operasyonu.
MALATYA GÜCÜ FK’DAN PLAY-OFF’A FIRTINA GİBİ BAŞLANGIÇ.
Malatya-Elazığ Karayolunda Korkutan Kaza.
BATTALGAZİ’DE “KONFERANS” DEĞİL “KONFERANAS” SKANDALI.
AKÇADAĞ’DA FABRİKA KRİZİ: YILLARCA NEDEN SESSİZ KALINDI?
Kuyuönü’nde Yağmur Çilesi: Vatandaşlar İsyanda.
Tarih, Spor ve Kültür Aynı Parkurda Buluşuyor.
SELÇUKLU MAHALLESİ’NDE EV YANGINI: MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ.
BAŞKAN HASAN ULUTAŞ: ‘ÜRETİCİNİN EMEĞİNE SAHİP ÇIKIYORUZ.
BATTALGAZİ’DE OTOMOBİL İLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: 1 YARALI.
Battalgazi Belediyespor’dan Taraftarını Sevindiren Yarı Final Zaferi.
Emre Gönültaş Talihsiz Kaza Sonrası Hastaneye Kaldırıldı.
İş Yaşamının Başarılı Kadınları Bu Kez Sanat İçin Sahnedeydi.
Vücut Yağı Düşman Değil: Sağlıklı Bir Yaşam İçin Hayati Görevler Üstleniyor.
MAŞTİ’de Zehir Operasyonu: 28 Bin 630 Sentetik Hap Ele Geçirildi.
ARSLANTEPE YARI MARATONU İÇİN MALATYA’DA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ.
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Doğa İçin Ortak Çağrı.
Büyükşehir’den Vatandaşlara Güvenli ve Konforlu Yol Hizmeti.
Sorumluluklarının Farkında Olan, Mutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirmek İçin (1)
Başkan Sadıkoğlu: Üretim ve Ticaret İçin Finans Şart.
Yeşilyurt Belediyesi Taziye Evi Projelerine Bir Yenisini Daha Ekliyor.
TCDD Güzergâhında İlaçlama Yapılacak: Bölge Halkına Önemli Uyarı.
Geleceğe Nefes Olan Festival Battalgazi’de Başlıyor.
Afrika’dan Geldi, Bağlamayla Anadolu Kültürünü Tanıdı.
KERNEK’TE NEFES KESEN KURTARMA: MAHSUR KALAN KEDİ 2 SAATTE KURTARILDI.
Malatya’da Bilgi, Emek ve Sanat Aynı Şenlikte Buluştu.
Akçadağ’da “Hibe” Krizi: Esnafın Binası Başka Kuruma mı Devrediliyor?
Doğanşehir Küllerinden Doğuyor: Yeni Dönemin Temelleri Atılıyor.
Kalıcı Makyajda Doğal Görünümlü Kaşlara Talep Artıyor.
Battalgazi Belediyespor Taraftarı Yarı Final İçin Tek Yürek.
Sosyal Belediyecilik Örneği: Malatya’da İhtiyaç Sahiplerine Yemek Yardımı.
Devlet Protokolü Gaziantep’te Malatyalılarla Buluştu.
