Afetlere Hazırlık Güçleniyor: YAKUT Ekibine AFAD Eğitimi
Gündem, 07 Mart 2026 19:04
Yeşilyurt Belediye personellerinden oluşan Yeşilyurt Arama Kurtarma (YAKUT) ekibine, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) eğitmenleri tarafından verilen eğitim programları aralıksız devam ediyor. Deprem başta olmak üzere olası afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla düzenlenen eğitimlerde, arama kurtarma çalışmalarının tüm aşamaları uygulamalı ve teorik olarak anlatılıyor.
BELEDİYE PERSONELLERİNE KAPSAMLI DEPREM EĞİTİMİ!
Yeşilyurt Belediyesi’nin afetlere hazırlık çalışmalarını güçlendirmek amacıyla oluşturduğu (YAKUT) ekibi, AFAD uzmanları tarafından verilen kapsamlı eğitim programına katılıyor. Eğitimlerin ilk bölümünde Deprem Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nde teorik bilgiler aktarılırken, ikinci aşamada ise AFAD İl Müdürlüğü yerleşkesinde oluşturulan temsili deprem yıkıntıları içerisinde uygulamalı çalışmalar gerçekleştiriliyor.
AFET ANINDA DOĞRU MÜDAHALE YÖNTEMLERİ DETAYLI BİR ŞEKİLDE ANLATILIYOR
Eğitimlerde arama kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşma yöntemleri, güvenli müdahale teknikleri, ekipman kullanımı, olay yeri güvenliği, koordinasyon ve afet anında doğru müdahale yöntemleri detaylı bir şekilde anlatılıyor. Gerçek deprem senaryolarına uygun olarak hazırlanan eğitimlerde ekipler, enkaz alanlarında çalışma deneyimi kazanarak olası afet durumlarına karşı daha donanımlı hale geliyor.
Eğitim programları sayesinde belediye personellerinden oluşan YAKUT ekibi, afet anlarında profesyonel ekiplerle koordineli şekilde çalışabilecek bilgi ve tecrübeye sahip oluyor.
“6 ŞUBAT DEPREMLERİ ARAMA KURTARMANIN ÖNEMİNİ ORTAYA ÇIKARDI”
6 Şubat depremlerinin ardından arama kurtarma çalışmalarının öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, bu tür eğitimlerin afetlere hazırlık açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
6 Şubat depremlerinin toplum olarak afetlere karşı daha hazırlıklı olunması gerektiğini açık bir şekilde gösterdiğine vurgu yapan Başkan Geçit, “Yeşilyurt Belediyesi olarak sadece altyapı ve üstyapı çalışmalarına değil, aynı zamanda afetlere karşı bilinçli ve donanımlı ekipler yetiştirmeye de büyük önem veriyoruz. Belediye personellerimizden oluşan YAKUT ekibimizin AFAD eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerle bilgi ve tecrübelerini artırmaları bizim için çok kıymetlidir.” dedi.
“PROFESYONEL BİR EĞİTİM AFET ANINDA ÇOK ÖNEMLİ”
Arama kurtarma ekiplerinin afet anlarında zamana karşı yarıştığını belirten Başkan Geçit, eğitimli ekiplerin hayat kurtardığını vurgulayarak, “Afet anlarında ilk saatler çok kritik. Bu nedenle arama kurtarma ekiplerinin profesyonel eğitimler alması büyük önem taşıyor. AFAD ile iş birliği içerisinde yürüttüğümüz bu eğitim programlarıyla ekiplerimizin yetkinliğini artırmayı hedefliyoruz. Amacımız, olası bir afet durumunda vatandaşlarımızın yanında hızlı ve etkili bir şekilde yer alabilecek güçlü bir ekip oluşturmaktır.” şeklinde konuştu.
Eğitim programlarının belirli periyotlarla devam edeceği belirtilirken, Yeşilyurt Belediyesi YAKUT ekibinin aldığı eğitimlerle afetlere müdahale kapasitesinin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor. AFAD eğitmenleri tarafından verilen uygulamalı eğitimlerle ekiplerin hem teknik bilgi hem de saha tecrübesi kazandığı ifade edildi.
Gündem, 07 Mart 2026 19:04
Yorumlar (0)
Keskin’den Dikkat Çeken 23 Nisan Mesajı: “Ekranlardaki Mafya İçerikleri Tehlike Saçıyor
Başkan Geçit: “Milli Egemenlik Ruhunu Sonsuza Dek Yaşatacağız.
6. DİJİTAL ECZACILIK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Başkan Taşkın Müjdeyi Verdi: Akpınar Çarşısı Hafta Başına Kadar Açılıyor.
Ağbaba’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı.
Başkan Er’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması.
Gümüşlü Mahallesi’ne 1.500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı.
Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Takımı Yarı Finalde!.
Akçadağ’a Modern Belediye Hizmet Binası Geliyor: İhale Tamamlandı, Çalışmalar Başlıyor.
10 Kişinin Hayatını Kaybettiği Katliam Soruşturmasında Yeni Gelişme: Anne Malatya’da Tutuklandı.
Malatya Siyasetinde Anahtar Partisi Çıkmazı: Gürültü Var, İcraat Yok.
Battalgazi’de Yeni İmar Yolu ile Modern Ulaşım Adımı.
Yanlış Beslenme Beyni Yaşlandırıyor.
Akçadağ’da Kıraathane Kavgası: Silah ve Bıçaklar Konuştu, 2 Yaralı.
Akçadağ’da Kadın Kolları Tartışması: Siyasette Kadınlar Neden Görünmüyor?
Battalgazi Belediyespor’dan Taraftara Gurur Veren Sonuç.
Vali Yavuz: Malatya’nın Gurur Gününü Hep Birlikte Kutluyoruz.
Genç Yetenekler Malatya’da Bir Bir Ortaya Çıkıyor
Melekbaba Mahallesi’nde Ev Yangını: 3 Kişi Dumandan Etkilendi.
Ağbaba: Malatya’nın Tarihi Gurur Gününü Kutluyorum.
Malatya’da Yeniden Yapılanma ve Gönül Buluşmaları: Ölmeztoprak Sahada.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası Tamamlandı.
Büyükşehir’den Akçadağ’a Konforlu Ulaşım Hamlesi.
Arguvan’da Kurt Saldırısı: Yetiştiricinin Çadırına Giren Kurtlar 40’a Yakın Hayvanı Telef Etti.
Seçim Bitti, Hizmet Başladı: Basri Orhan Esnafla Buluştu.
Yeşilyurtspor Play-Off’ta! Malatya Temsilcisi Kilis Engelini Aştı.
Malatya Master Takımı Manavgat’ta Tarih Yazdı: Namağlup Şampiyonluk.
Play-Off’ta Kazanan Çıkmadı: Arapgirspor ile Hekimhan Girmana Berabere Kaldı.
Yavuz Selim Mahallesi’nde İki Araç Çarpıştı: 4 Kişi Yaralandı.
Fatih Erbakan’dan Akçadağ’a Takdir: Emre Gönültaş Öne Çıktı.
Zehir Tacirlerine Ağır Darbe: 7 Sokak Satıcısı Tutuklandı.
Yeşilyurt’ta NARKOALAN-2 Uygulaması: Park ve Mesire Alanlarında Sıkı Denetim.
Yeşilyurt Belediyesi’nden Tarıma Dev Destek: 300 Bin Fide Üreticiyle Buluşacak.
Yeşilyurt’ta Şantiye Faciası: Genç İşçi Hayatını Kaybetti.
Okul Çevrelerinde Güvenlik Seferberliği: Denetimler Aralıksız Sürüyor.
Cemil Çiçek “Özallı Yıllar” Konferansında Tarihe Işık Tutan Konuşma Yaptı
Hazır Beton Endeksi Mart Ayı Raporu Açıklandı!
Malatya Turizmi Masaya Yatırıldı: Başkan Er’den Önemli Mesajlar
Deprem Vurdu, İhmal Yordu: Doğanşehir Çözüm Bekliyor.
