Eleştiriler İşe Yarıyor: TSO Yönetimi Nihayet Göründü.
Ekonomi, 10 Mart 2026 09:27
Eleştiriler Sonuç Verdi: TSO Yönetimi Nihayet Sahaya İndi
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda uzun süredir konuşulan “tek kişilik yönetim” eleştirileri gündemdeki yerini korurken, yapılan haberimiz ardından yönetim kanadında hareketlilik yaşanması dikkat çekti. Daha önce kamuoyunda, “TSO’da sadece Başkan çalışıyor, yönetim nerede?” sorusunu gündeme taşıyan haberimizin ardından, oda yönetiminin sahaya inerek çeşitli ziyaretlerde bulunması akıllara tek bir soruyu getirdi: Bu ziyaretler gerçekten bir çalışma mı, yoksa eleştirilerin ardından yapılan bir görüntü verme çabası mı?
Uzun süredir Malatya iş dünyasının önemli kesimleri, Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin sahada görünmediğini, esnafın ve sanayicinin sorunlarına yeterince temas edilmediğini dile getiriyordu. Özellikle deprem sonrası ekonomik olarak büyük yara alan Malatya’da, iş dünyası temsilcilerinin daha aktif ve sahada olması gerektiği sık sık ifade edilmişti. Ancak bugüne kadar bu beklentilerin ne ölçüde karşılandığı ise ciddi bir tartışma konusu olmaya devam ediyor.
Yaptığımız haberimiz birlikte kamuoyunda oluşan baskının ardından, TSO yönetiminin çeşitli kurum ve işletmelere ziyaretler gerçekleştirmesi elbette olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Fakat burada asıl sorgulanması gereken konu şu: Bu hareketlilik neden şimdi başladı? Eğer Malatya esnafı ve sanayicisi için çalışmak zaten bir sorumluluksa, bu ziyaretlerin eleştirilerden sonra değil, çok daha önce yapılması gerekmez miydi?
Malatya iş dünyası şunu çok iyi biliyor ki; bir kurumun gücü sadece başkanın çalışkanlığıyla değil, yönetim kadrosunun tamamının sahada olmasıyla ölçülür. Bir kişinin çabasıyla yürüyen bir yapı, kurumsallıktan uzaklaşır ve doğal olarak kamuoyunda “tek kişilik yönetim” eleştirilerinin doğmasına neden olur.
TSO Başkanı’nın Malatya için verdiği mücadeleyi inkâr etmek elbette haksızlık olur. Ancak aynı sorumluluğu taşıyan yönetim kurulu üyelerinin de aynı tempoda sahada olması beklenir. Çünkü Malatya’nın bugün yaşadığı ekonomik zorluklar, birkaç ziyaret fotoğrafıyla değil; sürekli, planlı ve samimi bir çalışma ile aşılabilir..jpg)
Görünen o ki yapılan haberimiz en azından bir farkındalık oluşturmuş durumda. Eğer bu eleştiriler, yönetimin sahaya daha fazla inmesine ve Malatya esnafının yanında daha güçlü bir şekilde yer almasına vesile olacaksa, bu durum şehrimiz adına olumlu bir gelişme olacaktır.
Sonuç olarak Malatya kamuoyu artık şunu görmek istiyor:
Fotoğraf veren değil, sorun çözen bir yönetim.
Eğer Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi gerçekten sahaya inmeye başladıysa, bu sadece bir gün ya da birkaç ziyaretle sınırlı kalmamalı; Malatya’nın üreticisinin, esnafının ve sanayicisinin yanında sürekli hissedilen bir çalışma anlayışına dönüşmelidir.
Çünkü bu şehir artık gösteriş değil, gerçek hizmet bekliyor.
Dilek Kiraz

Ekonomi, 10 Mart 2026 09:27
Yorumlar (0)
Omuz Yırtıklarında Erken Tanı ve Tedavi Önemli.
MESOB Başkanı Keskin Yangın Felaketinin Ardından Esnafı Ziyaret Etti.
Ağbaba Sert Konuştu: "Sosyal Konut Dediler, Vatandaşa 4 Milyon Lira Borç Çıkardılar.
Malatya'yı Başarıyla Temsil Edip Gururumuz Oldular
Şampiyonluk Mücadelesi Nefes Kesti: Minikler Tekvandoda Hünerlerini Sergiledi
Yüzüncü Yıl Kent Parkı'nda Gönül Buluşması: Başkan Er Vatandaşları Dinledi.
Samanköy'de Ulaşımı Rahatlatacak 7 Kilometrelik Yol Çalışması Sona Erdi.
Malatya İçin Kritik Zirve: Uluslararası Finans Kuruluşlarından Güç Birliği.
Malatya TSO, Zorlu Süreçlere Rağmen Eğitime Ara Vermedi.
HEKİMHAN'DA TRAFİK KAZASINA HIZLI MÜDAHALE.
Malatya'da Huzur 44 Uygulaması: 2 Bin 633 Kişi ve 730 Araç Denetlendi.
Yeşilyurt'ta İki Kamyonet Çarpıştı: 8 Kişi Yaralandı.
Battalgazi'de Park Halindeki Araca Kurşunlama: 2 Şüpheli Yakalandı, 1 Kişi Tutuklandı.
Bakan Kurum: "Malatya İçin Gösterdiğiniz Birlik ve Gayret Takdire Şayan.
Malatya'da Yasa Dışı Bahis Operasyonu: 2 Milyar 871 Milyon TL'lik İşlem Hacmi Tespit Edildi, 16 Tutuklama.
Malatya’da Siyasi Hareket Büyüyor! 826 Kişiyle Başladı, Üye Sayısı Binleri Aştı.
TİMBİR Malatya Temsilcisi Yılmaz: "Bilgi Kirliliğine Karşı Mücadelemiz Sürecek.
24 Temmuz Bir Kutlama Değil, Basın Özgürlüğü İçin Verilen Mücadelenin Adıdır.
Malatya Alarmı! Uzman İsim 6.8 Büyüklüğünde Deprem Riskine Dikkat Çekti.
Burhan Kılıç'tan Basın Vurgusu: "Gazetecilerin Yanında Olmak Hepimizin Görevidir.
Yeşilyurt’a Dev Yaşam Projesi: Beylerderesi Yaşam Vadisi Yükseliyor.
Vali Yavuz: "Özgür ve Sorumlu Basın, Güçlü Demokrasinin Teminatıdır.
Başkan Taşkın: "Ortak Akılla Battalgazi'yi Geleceğe Taşıyoruz.
24 Temmuz'da Basın Özgürlüğü Vurgusu: "Gazetecilik Zor Günlerden Geçiyor.
Malatya'da Korkutan Deprem! Akçadağ'da 4.1 Büyüklüğünde Sarsıntı.
BATTALGAZİ’DE TEMİZLİK VE PAZAR DENETİMLERİ SÜRÜYOR.
Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Talepleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a Sunuldu.
Malatya'da COP31 Vizyonu Masaya Yatırıldı.
Başkan Geçit: "Çocuklarımızın Gülümsemesi En Büyük Mutluluğumuz.
Malatya TSO’nun Aşure Programında Birlik ve Kardeşlik Vurgusu.
CHP Malatya Teşkilatında Kapsamlı Revizyon: 6 İlçeye Yeni Başkan Atandı.
Atatürk'e Hakaret İddiası Yargıya Taşındı: İYİ Parti Malatya Suç Duyurusunda Bulundu.
Bilimin Kalbi Yeşilyurt'ta Atıyor: Geleceğin Bilim İnsanları Burada Yetişiyor.
Kayısı Fiyatları Sezon Başlamadan Çakıldı: Ağbaba'dan Sert Tepki.
Başkan Er, COP31 Sürecinde Malatya'nın Çevre ve İklim Vizyonunu Paylaştı.
Malatya'da Kaçak Sigara Operasyonu: 7 Bin 330 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi.
Battalgazi Belediyesi Yol Konforunu Artırıyor: Asfalt Çalışmaları Sürüyor.
İklim Zirvesi Öncesi Önemli Adım: COP31 Toplantısı Malatya’da.
Önce Tartışma, Sonra Silahlar Konuştu: 3 Şüpheli Yakalandı.
